Zobrazit plnou verzi příspěvku: "Otevřít výkres" v strome modelu

JANíčOK
09.11.2009, 09:02
Používam funkciu "Otevřít výkres" v strome modelu - kliknem pravým tlačítkom myši na úplne najvyššiu úroveň v strome modelu a zvolím "Otevřít výkres". Keď je výkres pôvodný; bez toho, že výkres premenujem, otvorí sa mi výkres. Keď výkres premenujem a zvolím obdobný postup, zobrazí sa mi ponuka "Otevřít" a musím manuálne vyhľadať výkres, ktorý patrí k danému modelu. Je možné toto prepojenie modelu a výkresu po premenovaní obnoviť?

TomKab
09.11.2009, 09:13
Zkusil bych to přejmenovávat pomocí design asistentu, předpokládám, že by to mělo udžet tuhle vazbu mezi dokumenty. Ale nezkoušel jsem, tak doufám, že nekecám.

JANíčOK
09.11.2009, 11:12

Skúšam to premenovať cez Design assistant 2010, ale neúspešne:Postupujem nasledovne:Soubor > Otevřít soubor > zvolím IDW, ktoré chcem premenovať, prepnem sa na "Správa". V prvom riadku mám IDW a v druhom IPT súbor. V riadku s IDW, v stĺpci "Akce" kliknem pravým tlačítkom myši, ale funkcia "Přejmenovat" je nedostupná. V riadku s IPT to funguje normálne.Kde robím chybu?[QUOTE=TomKab]Zkusil bych to přejmenovávat pomocí design asistentu, předpokládám, že by to mělo udžet tuhle vazbu mezi dokumenty. Ale nezkoušel jsem, tak doufám, že nekecám.
[/QUOTE]

horalek
10.11.2009, 16:35
Postup v Design Assitenatu je správný, jen dejte kopírovat a starý výkres smažte. Pozor. jen je nutné udělat v jednom kroku kopírování výkresu a přejmenování (případně kopírování) součásti.
funkce "Otevřít výkres" přímo z modelu funguje na jednoduchém principu stejného názvu součásti a výkresu.

TomKab
10.11.2009, 16:39
aha, dobré vědět. každopádně to ale znamená, že ve chvíli, kdy se změní název výkresu, byť přes design asistant, tak už se nepovede otevřít výkres přímo ze stromu v součásti. což je škoda. alespoň jestli to dobře chápu.

JANíčOK
10.11.2009, 17:04

@TomKab: je to presne tak ako píše horalek: "funkce "Otevřít výkres" přímo z modelu funguje na jednoduchém principu stejného názvu součásti a výkresu." Práve som to odskúšal. Cez Design assistant som zmenil najskôr výkres skopíroval a premenoval, potom som starý výkres vymazal, ale pokiaľ nebude mať model a výkres rovnaký názov, nie je možné otvárať výkres zo stromu modelu.[QUOTE=TomKab]aha, dobré vědět. každopádně to ale znamená, že ve
chvíli, kdy se změní název výkresu, byť přes design asistant, tak už se
nepovede otevřít výkres přímo ze stromu v součásti. což je škoda.
alespoň jestli to dobře chápu.
[/QUOTE][QUOTE=horalek]Postup v Design Assitenatu je správný, jen dejte kopírovat a starý výkres smažte. Pozor. jen je nutné udělat v jednom kroku kopírování výkresu a přejmenování (případně kopírování) součásti.
funkce "Otevřít výkres" přímo z modelu funguje na jednoduchém principu stejného názvu součásti a výkresu.[/QUOTE]