Zobrazit plnou verzi příspěvku: 2D náčrt

dav21
13.02.2012, 22:17
Dobrý den,Mám problém z 2D
náčrtem, vymodeloval jsem si hřídel, v které potřebuji udělat drážku pro pero.
Vytvořil jsem si rovinu, která je tečná k válcové ploše (na které chci drážku
udělat), načež jsem zjistil, že náčrt (který jsem začal tvořit) není vidět?!
Pouze pokud kurzorem myši najedu na křivku, tak ta se zobrazí, ale jak najedu
mimo, zmizí. .... Hrozně mě to deprimuje, jsem zvyklý dělat v Solid Edge,
bohužel jsem momentálně nucen pracovat v Inventoru a na to si špatně zvykám.

Předem díky za rady
J

honsa
13.02.2012, 23:48
Jenom pro rekapitulaci. Hřídel jste zřejmě nekreslil pomocí Design Acceleratoru, protože jinak byste zde vytvořil i drážku. Otázka je tedy jak probíhaly předcházející náčrty. Pak jste zřejmě vytvořil tečnou pracovní rovinu, do které jste umístil náčrt a v něm se zřejmě snažíte nakreslit ovál drážky a kreslíte z viditelné části hřídele. Efekt , který popisujete může být zaviněn necertifikovanou grafickou kartou. Jinak to není běžné chování Inventoru. Zkuste problém nějak dále přiblížit.Josef


Cheff
14.02.2012, 00:17
Obávám se, že kolega bude mít pravdu s tou grafickou kartou. Takto se mi choval prozměnu SolidWorks na NTB (občas ještě hůř). Takže pokud není grafická karta "certifikovaná", tak daný problém nevyřešíte. A prostě je třeba se s tím smířit.

Tedy jestli nemáte náčrt náhodou "neviditelný". Pokud ano, tak jej ve stromu stačí zviditelnit.

VlJanecek
14.02.2012, 07:40
Můžu se zeptat proč to děláte takhle složitě ručně? Design Accelerator vám udělá hřídel rovnou i s drážkou. Nezapomeňte že Inventor má proti Solid Edge víc možností.

kosulic
14.02.2012, 07:54
Já bych to spíš pochopil tak, že máte otočenou rovinu a náčrt schovaný za tělesem vlastní hřídele.
Zkuste před tvorbou náčrtu rovinu otočit. Pokud se např. skicuje uprostřed tělesa, stačí použít F7 pro přepnutí do řezu skicovací rovinou.
 
Pokud by to byl opravdu problém s grafikou, vyzkoušel bych jiné ovladače. Já například doma na "necertifikované" kartě problémy nemám, zato v práci na pro Quadro FX jsem měl problémy neustále. kosulic2012-02-14 07:56:12

dav21
14.02.2012, 14:17
Děkuju moc, vy jste na to kápnul, náčrt jsem měl schovaný za tělesem... Po výběru roviny se mi automaticky těleso otočilo, a proto jsem pak náčrt neviděl. Ještě jednou díky.