Zobrazit plnou verzi příspěvku: 3D

comodo
20.04.2007, 14:36
Doteraz  sme vo firme pouzivali kreslenie  v 2D  ( Autocad 2000 ). Kedze  doba si vyzaduje 3D uvazujeme co kupit.  Od predajcov mam k vyskusaniu k dispozicii Solid Edge , Solid works s tym ze kazdy chvali svoje. Mozem si to porovnat s Inventorom , ak poziadam o skusobnu verziu , ale naucit sa tak dobre vsetky programy aby som mohol zodpovedne vybrat do coho investovat  je dost dlha pesnicka.  Najdem niekde poravnanie 3D programov s odporucanim co je pre aky sortiment vhodne ? Babo rad :-)

Vladimír Michl
20.04.2007, 16:35
Nějakou zázračnou srovnávací tabulku ani nečekejte. Nejlépe je asi nechat si vybírané aplikace předvést na vašich datech. Z hlediska funkcí se zmíněné tři aplikace liší málo, ale co může být podstatné, je možnost práce s vašimi stávajícími daty, co používají kooperující firmy, jaká existuje podpora dané aplikace, jaký má systém správy dokumentů, jak velká je uživatelská báze, jaké knihovny, normy, možnosti školení, lokalizace, cena, dodavatel, atd.

comodo
20.04.2007, 22:00
No v kazdem pripade si pozriem niekde inventor. Ako uzivatela Autcadu je mi napr. na Solid works-e neprirozene parametricke zadavanie rozmerov v rezime Skice , ked sa tvar naskicne a potom sa zadavaju rozmery. Hrozne mi chyba prikaz strech ,alebo obycajne copy nahradene rezimom „poloha“ , zda sa mi tam i nejak moc  pouzivany Enter ( casto 2x)  No.. uvidime , je dost mozne , ze Inventor sa ovlada podobne.

Vladimír Michl
21.04.2007, 12:23
Některé principy parametrického modelování se samozřejmě od běžné práce v 2D CADu liší, ale nejsnazší přechod z AutoCADu bude určitě na Inventor (stejný výrobce, podobné ikony, stejný formát DWG, obdobné 3D jádro, upgrade...).

Mrázek
23.04.2007, 08:23
[QUOTE=comodo]. Ako uzivatela Autcadu je mi napr. na Solid works-e neprirozene parametricke zadavanie rozmerov v rezime Skice , ked sa tvar naskicne a potom sa zadavaju rozmery. Hrozne mi chyba prikaz strech ....[/QUOTE]
 
Parametrické zadávání je u většiny současných 3D modelářů a je to naopak veliká výhoda. Jde o to, že logika přístupu 3D modelování je z principu jiná, než u 2D kreslení. A to vás čeká, ať si vyberete cokoliv. A abyste nebyl zklamyný - Inventor se ani při tvorbě 2D náčtru příliš ACADu nepodobá a má jiné prostředky. Nicméně to je věc prvních pár týdnů.
Souhlasím s panem Michlem, že nejlepší je připravit si nějaká svá typická data a nechat si připravit předváděčku na nich. Zvláště, pokud by se jednalo o víc pracovišť.