Zobrazit plnou verzi příspěvku: 3Dconnexion

Paolo
28.01.2006, 12:56
dostal se mi do rukou 3d ovladač SpacePilot a musím uznat že je to dobrý kousek, nicméně pokud hodláte něco podobného koupit tak velkou nevýhodou je kabel (nechápu proč to není wireless), velikost (mám na stole dvě klávesnice dvě myši a navíc toto), hmotnost (na každodenní přenášení to rozhodně není, uvidíme zdali SpaceTraveler ano) a na konec taky rozhodně cena. Tedy jinými slovy pro člověka kterému přirostla myš k ruce a naučil se levou rukou používat F4 tak je to bohužel ne moc přínosné. Cenovou politiku nechápu zvlášť když jde vlastně o Logitech.
A jaké je vaše zkušenost?Paolo2006-1-28 12:57:3

Paolo
28.01.2006, 13:25
jo a ještě jsem zapoměl i ergonomii bych si dovedl představit lepší, monžná ta koule by byla lepší

ssmiga
30.01.2006, 06:27
Moje dojmy z několikaměsíčního používání SpacePilota jsou trochu jiné. Mám ho u stacionárního počítače, takže jeho hmotnost ani přítomnost kabelu vůbec nevnímám. Před ním jsem taky dlouho používal F4 na myši a zdálo se mi, že jsem spokojen, ale se Space Pilotem je to zase ještě o kus někde jinde a teď už bych si práci v Inventoru bez něj nedokázal představit. Lze jej používat i v kterýchkoli jiných aplikacích než jsou 3D modeláře, ale tam už osobně jeho přínos moc velký nevidím. Neměl jsem možnost vyzkoušet žádné podobné zařízení s ovládacím prvkem ve tvaru koule, ale myslím že by to opravdu mohlo ještě lepší než u Space pilota. Z podobných zařízení jsem  zkoušel pouze CadMan, který je ovládáním obdobný jako Space Pilot, akorát má horší "výbavu". Obecně bych jakékoli z tohoto typu zařízení každému doporučil.

Paolo
30.01.2006, 17:32
uvidíme za pár dní, možná změním názor, zatím ho používám moc krátce na ucelený závěr, jsou sestavy kdy si to nemohu vynachválit navzrody tomu někdy mám pocit že s klasickým F4 bych byl rychlejší, tedy alespoň když si mohu zvolit střed otáčení. No a kapitolou samo pro sebe je používání dalších softwarů. Uvidíme tak za týden.