Zobrazit plnou verzi příspěvku: 3ds MaxDesign 2012 - File Link Manager

Eger
17.10.2011, 10:29


Mám soubor, který se jmenuje ABC.max a pomocí File Link Manager je k němu
přilinkován soubor ABC.dwg. Všechny soubory ABC se nacházejí na nějaké adrese
XYZ.Chtěl bych ze soboru ABC.max udělat soubor DEF.max na jiné adrese
TUV a chtěl bych mít stále aktivní link původního souboru ale s novým jménem
DEF.dwg na adrese TUV.Je možné toho nějak dosáhnout ?

Biolit
17.10.2011, 14:33

ufff,  ... to mi pripomina matematicke ulohy ze "sbirky matematickych uloh", kterou mela oblibenou nase matikarka na zakladce. :Dpodle toho jak to pises, tak soubory ABC nemaji zadne vazby na soubory DEF a maji stejny pouze svuj puvodni obsah.takze zkopiruj ABC.dwg do TUV umisteni a prejmenuj na DEF.dwg a vytvor si link do DEF.max a uloz taky do TUV umisteni. 
Biolit2011-10-17 14:36:18

Eger
17.10.2011, 16:30


Pokusím se to trochu víc objasnit. Původní soubor ABC.max s přilinkovaným ABC.dwg jsem měl na lokálním HDD svého PC na adrese XYZ. Po dokončení práce byly všechny soubory přesunuty na server z důvodu vnitrofiremní archivace. Po nějaké době došlo k požadavku vytvořit z původního souboru jiný (DEF) s určitými změnami (potřeba změny názvu vyplynula opět z důvodu archivace). Potřeboval bych původní soubory zkopírovat opět na lokál pod novým názvem, ale zároveň bych chtěl zachovat link původního dwg z toho důvodu, že ho mám už v maxovi modifikován (materiály, mapování), což bych nerad dělal znovu. Vím, že mohu nakopírovat soubory s původními názvy na původní adresu, vše upravit a po dokončení práce překopírovat na server pod jiným jménem. Zajímalo by mě ale, zda by to šlo i tak, že by se nějak upravil název souboru v linku tak aby zůstaly zachovány všechny již udělané modifikace.

Biolit
17.10.2011, 19:40
v Asset trackingu by melo jit prejmenovat ten linkovany soubor DWG a zadat spravnou cestu k nemu. V hlavni nabidce jako je open, save, import atd.... je polozka "manage" a pod ni je ten "asset tracking". Pravym mysitkem klikni na ten DWG link, objevi s quadmenu a klikni na "set path". Dal uz to urcite zvladnes

Eger
18.10.2011, 11:02


Díky moc za radu. Toto je přesně to co jsem potřeboval.