Zobrazit plnou verzi příspěvku: ACA výkazy - přidání dat z externího souboru?

Rostislav Říha
05.10.2010, 14:00
DD,
řešíme a prosíme o pomoc při tomto:

Máme jednoduchou tabulku místností (podlaží, číslo, název, plocha, poznámka), kterou jsme vyexportovali do Excelu
K jednotlivým místnostem potřebujeme přidat další parametry (počet zásuvek, počet pracovníků, druh zabezpečení, počet síťových zásuvek, počet počítačů....) . Tyto parametry dostaneme vyplněné do tabulky, kterou jsme vyrobili v kroku 1
Otazníky:

Existuje bezpečná cesta, jak udržovat data, která jsme dostali externě, pouze v Excelu, a zajistit jejich provázanost s daty, která exportujeme z ACA? (víme, že se dá nastavit formát oblasti importovaných dat tak, aby se ubíraly/přidávaly celé řádky, ale to asi není úplně bezpečné...)
Existuje způsob, jak data z Excelu zpětně importovat do ACA? (jakože si vytvořím PropertySet, který bude obsahovat všechny externě přidávané údaje, které si pak jedním krokem natáhnu z excelového souboru v patřičném formátu)
Existuje způsob, jak mít PropertySet přiřazen entitám až na úrovni View či Sheetu, tj. nikoli v Constructu, resp. Elementu? (i když otaguji místnosti ve View, tak se mi PropertySet zapíše do Constructu a čím komplikovanější PropertySet je, tím pomalejší je pak práce s Constructem) Jinými slovy - jak se zbavím toho zpomalení, které je vyvoláno přítomností komplikovaného propertySetu ve výkrese?

PepaR
05.10.2010, 14:42
Dobrý den,
 
nemám sice toliko zkušeností s ACA, ale kolegové před nedávnem řešili pasportizaci obrovského komplexu Masarykovy univerzity v Brně a osvědčil se jim Excellink. Řešili podobné a mnohé další parametry jako Vy s požadavkem na vzájemné provázání výkresu s Excelem.
 
Vím, zní to jako reklama na Xanadu, ale tlumočím akorát jejich zkušenosti.

Rostislav Říha
06.10.2010, 10:28
excellink mne take napadl, ale afaik neumi spolupracovat s databazemi ACA...a ja to potrebuju dostat do ACA...