Zobrazit plnou verzi příspěvku: Adresář s aplikacemi

Jílková
04.07.2020, 08:02
Stáhla jsem si několik Autocad aplikací z Autodesk Apps. Jedna z nich má možnost upravovat parametry v souboru ale nemůžu najít kde je nainstalovaná. Kam se instalují aplikace stažené z Apps?

Vladimír Michl
04.07.2020, 08:13
Aplikace z Autodesk Apps mohou používat různé instalační mechanismy, záleží na autorovi, takže teoreticky mohou být kdekoliv. Ale pokud používají standardní mechanismus AutoLoader se složkami typu "Aplikace.bundle", pak musí být v jedné z těchto 3 složek:    %AppData%\Autodesk\ApplicationPlugins    %ProgramFiles%\Autodesk\ApplicationPlugins    %ProgramData%\Autodesk\ApplicationPlugins

Jílková
04.07.2020, 08:17
Díky, našla jsem je v tom C:\ProgramData

vbehun
04.07.2020, 10:41
[QUOTE=Vladimír Michl]Aplikace z Autodesk Apps mohou používat různé instalační mechanismy, záleží na autorovi, takže teoreticky mohou být kdekoliv....[/QUOTE]Je to zvrhlost autorů, že neumožní uživateli instalovat program do jím zvoleného adresáře, ale tvrdě směrují instalaci na systémový disk - což nemusí každému vyhovovat.Dále je to závažná chyba operačního systému, když dovolí nacpat sdílené knihovny programu do systémového adresáře operačního systému (%WinDir) - kde uživatelské soubory nemají co dělat.