Zobrazit plnou verzi příspěvku: Ako preniesť dieru

geniuss
15.09.2009, 19:23
Zdravim všetkých, som začiatočník a potreboval by som poradiť.Popíšem to na príklade: mám dve rôzne platne ,každá nakreslená zvlášť a vložená do zostavy, ktoré sa dotýkajú plochami. Tieto dve platne potrebujem zvŕtať, t.j. umiestnil som dieru na plochu jednej z nich s tým že diera prechádza cez obe platne. Po uložení zostavy by som chcel aby sa táto diera preniesla na platne, ktoré som nakreslil na začiatku pred vložením do zostavy. Je to vôbec možné? Myslím že by to malo ísť len neviem ako to urobiť. Poraďte prosím. vopred ďakujem

flesar
15.09.2009, 21:01
Můžete využít funkci Šroubový spoj nebo v jednotlivých součástech vytvořit náčrty a do nich promítnout geometrii děr z první součásti.

TomKab
16.09.2009, 15:12
nejsem si jist, že jsem to správně pochopil, ale pokud ano, tak se jedná o to, že pokud vytvoříte díru až v sestavě, tak se v podstatě jedná o obrábění až po seskládání celé sestavy a ne jednotlivých dílů behěm jejich výroby, proto se to v nich neobjevuje. Řešení je již zmíněné použití generátoru nebo práce přímo ve správné úrovni(tj. na úrovni prvků)

JANíčOK
14.10.2009, 12:23
Dovolím si opäť otvoriť túto tému Priamo v zostave vytvorím otvor cez Model > Otvor, otvor prechádza cez štyri súčiastky. V zostave je všetko OK. Keď však otvorím jednu zo štyroch súčiastok, otvor tam nie je. Prvok "Otvor" sa nachádza v strome modelu úplne hore v štvrtok riadku zhora (názov zostavy.iam, Reprezentace, Počátek, Otvor) Keď otvor v strome modelu rozbalím, vidím, že sú v ňom všetky štyri súčiastky. Ako je potom možné, že diera nie je vidieť samostatne na modeli súčiastky? Dá sa takýto otvor cez viacero súčiastok robiť len cez nástroj "Šroubový spoj"?

TomKab
14.10.2009, 15:36
ale to je přesně ten případ, který jsem vám popisoval předtím. Zkusím to vysvětlit jinak - představte si, že chcete vytvořit nějaké lože, necháte udělat desku, tu svaříte s nějakými podpůrnými profily a na závěr, abyste docílil perfektní roviny, srovnáte celou desku. Ovšem samotný výkres desky, podle které se vyrábí s tímto zfrézováním nepočítá(naopak spíše bude větší) a proto se tam neobjevuje. Zatímco výkres sestavy už kompletní opracování zahrnuje - opracováváte celou sestavu. A stejné je to s dírami. Už je to srozumitelné? Myslím, že jinak než skrze šroubový spoj toho nedosáhnete, ale nerad bych se pletl.

JANíčOK
14.10.2009, 17:20
@ TomKab:Ďakujem za odpoveď. Ja som sa len chcel presvedčiť či je to naozaj tak.