Zobrazit plnou verzi příspěvku: Aktualizace diskuzního fóra (V10)

Vladimír Michl
13.01.2013, 15:39
Komponenta diskusního fóra na CADforum.cz byla přes víkend aktualizována na novou verzi (V10). Ta přináší řadu změn a vylepšení. Vedle nových nástrojů pro správu nabízí např. tyto funkce:


podpora dalších typů web prohlížečů
mobilní verze (přepíná se automaticky)
systém bodů (za odpovědi, nové příspěvky) a děkování
hodnocení kvality příspěvku
správce příloh (uploadů) uživatele
e-mailové notifikace na nové příspěvky se pošlou pouze 1x (další až po nové návštěvě fóra) - na základě žádostí změněno zpět, 3.4.2013
vylepšený rich-text-editor (RTE)
drobečková navigace (hloubka procházení)
možnost nastavit určitou reakci jako "Odpověď" (moderátor)
chat room - místnost pro přímou diskusi
vkládání videí do příspěvků
podrobnější možnosti nastavení uživatelského profilu
integrace sociálních web služeb
vyšší bezpečnost a ochrana proti spamu
vyšší rychlost
Seznamte se prosím s novými funkcemi, doplňte si váš uživatelský profil a vyzkoušejte si nové funkce v testovacím fóru. Případné dotazy, reklamace a návrhy prosím zasílejte do této diskuse nebo přímo na webmaster@cadstudio.cz
Vladimír Michl2013-04-03 15:39:28

Buba
13.01.2013, 18:54

Odkaz na "Události" mi hádže "Error connecting to server".Inak chválim všetky uvedené funkcie a ďakujem Vám za vysokú odbornú úroveň tohto fóra :)

Vladimír Michl
13.01.2013, 19:25

Aha, tam byla drobná chybka (není to moc podstatná funkce pro toto fórum). Opraveno.

alfred
13.01.2013, 20:08
Funkce události má začátek týdne od neděle - v našich končinách začíná týden od pondělka. Pokud to tedy tuto drobnost lze v aplikaci nastavit. 

topocad
13.01.2013, 20:12
Dobrý den,nefunguje mi opětovný návrat do fóra po přihlášení...hláška je tato:This page was not found on CAD Forumhttp://www.cadforum.cz:80/forum/forumforum_posts.asp?TID=16461&title=aktualizace-diskuzniho-fora-v10retryWE ARE VERY SORRY!The page you are looking for might have been removed, had its name changed, or is temporarily unavailable on the web site WWW.CADFORUM.CZOS-win7-64bit, prohížeč-Google Chrome Verze 23.0.1271.97 m

Vladimír Michl
13.01.2013, 20:34

Přesměrování po přihlášení opraveno - dobrý úlovek (a zapeklitá oprava), díky. Ta Ne/Po jako začátek týdne nastavit bohužel nejde, ale je to opravdu podružná funkce, události se ve fóru moc nepoužívají.

PepaR
13.01.2013, 20:46
Dobrý den,úvodem díky za nový vzhled a funkce. Mám zatím jen dvě připomínky, velikost fontu pro název přispěvatele mi přijde oproti minulé verzi poměrně menší, ale to je maličkost. Co mě trošku mrzí je to, že při nahrání obrázků se tyto nezmenší na malý náhled/thumbnail odkazující pak na plnou velikost.

Vladimír Michl
13.01.2013, 20:58

Ty thumbnaily pro obrázky a přílohy byly námi doplněná funkce. Počítáme, že je doplníme i do této verze.

dusek
14.01.2013, 10:22
Dobrý den,okno prohlížeče mívám zmenšené, většinou ho mám nastavené menší než zdejší okno diskuze. Abych si zobrazil celou diskuzi, tak musím buď posouvat spodním posuvníkem nebo zvětšovat okno. Myslíte, že by byl velký problém aby v další verzi se zdejší diskuze přizpůsobovala velikosti okna prohlížeče? DěkujiV. D.

Vladimír Michl
14.01.2013, 10:29
V samotné diskusi by to šlo, ale problém je, že ostatní sekce portálu vyžadují určitou minimální šířku, takže sekce diskuse se tomu musí přizpůsobit.Mohlo by ale zafungovat zmenšení obsahu okna v prohlížeči (Ctrl -).

dusek
14.01.2013, 10:56
Pokud by to uměla jenom diskuze, tak mě osobně by to tak stačilo, přeci jenom převážnou část času trávím v diskuzích, ale chápu, že na to je závislé spousta jiného. Ctrl - ani + není šťastné řešení, protože okno mám pokaždé jinak veliké. To už radši si zvětším okno, než měnit velikosti zobrazení. Přežil jsem bez toho do teďka, tak to snad přežiju i dál, byl to spíš nápad na vylepšení diskuze.

PepaR
14.01.2013, 19:55
Dobrý den, byl jsme zvyklý z minulého fóra na to, že položka Aktuální témata (= Nejnovější příspěvky) byly v levé části hlavního rámce. Nešlo by ji prosím umístit na podobnou pozici i v nové verzi, např. vedle položky Nové zprávy?Je to sice jen drobnost, ale kdyby náhodou ;)

alfred
14.01.2013, 21:09
[QUOTE=PepaR]Dobrý den, byl jsme zvyklý z minulého fóra na to, že položka Aktuální témata (= Nejnovější příspěvky) byly v levé části hlavního rámce. Nešlo by ji prosím umístit na podobnou pozici i v nové verzi, např. vedle položky Nové zprávy?Je to sice jen drobnost, ale kdyby náhodou ;)[/QUOTE]Hmm... Zvyk je železná košile. Původně se to jmenovalo "Nové příspěvky". Byla to jedna z mých připomínek k beta verzi, jen jsem to řešil přes email. Návrat k původnímu označení nebyl schválen, ale myslím, že "Nejnovější příspěvky" jsou dostatečně mě názorně nazvané.

Vladimír Michl
14.01.2013, 21:51

Jsme otevřeni diskuzi o překladech, ty se řeší mimo aplikaci. Dostávali jsme ale výhrady k "Aktivní příspěvkům", proto ta změna na "Nejnovější". Oproti tomu změny v kódu aplikace (k nimž patří i pouhé přemístění prvků na stránce) jsou problematické v tom, že při veškerých budoucích upgradech této zakoupené komponenty bude nutné je ručně ohlídat a reimplementovat v nové verzi. Proto se snažíme tyto změny kódu minimalizovat jen na skutečně důležité věci (např. vkládání názvů příkazů, pole Používané produkty, příbuzné tipy, přílohy, atd.).

vbehun
14.01.2013, 23:44
V prohlížeči Firefox se zobrazuje linearizovaný (do délky roztažený) vzhled - viz obrázek. Děje se to hlavně při odskoku na téma z RSS čtečky. Internet Explorer zobrazuje v pořádku - ale když mám raději Firefox ... Chyba je někde v CSS stylech.P.S.Je opravdu modrošedé písmo na modrém podkladě tou nejvhodnější volbou?

PepaR
15.01.2013, 00:10
[QUOTE=Vladimír Michl]
Jsme otevřeni diskuzi o překladech, ty se řeší mimo aplikaci. Dostávali jsme ale výhrady k "Aktivní příspěvkům", proto ta změna na "Nejnovější". Oproti tomu změny v kódu aplikace (k nimž patří i pouhé přemístění prvků na stránce) jsou problematické v tom, že při veškerých budoucích upgradech této zakoupené komponenty bude nutné je ručně ohlídat a reimplementovat v nové verzi. Proto se snažíme tyto změny kódu minimalizovat jen na skutečně důležité věci (např. vkládání názvů příkazů, pole Používané produkty, příbuzné tipy, přílohy, atd.).[/QUOTE]
Chápu a děkuji za vysvětlení.

Mrázek
15.01.2013, 07:24
[QUOTE=Vladimír Michl] Komponenta diskusního fóra na CADforum.cz byla přes víkend aktualizována na novou verzi (V10). Ta přináší řadu změn a vylepšení. Vedle nových nástrojů pro správu nabízí např. tyto funkce:


e-mailové notifikace na nové příspěvky se pošlou pouze 1x (další až po nové návštěvě fóra)
[/QUOTE]

Jak mám prosím chápat tuto funkci? V čem bude změna proti současnému stavu?

dusek
15.01.2013, 07:34
[QUOTE=Mrázek][QUOTE=Vladimír Michl] Komponenta diskusního fóra na CADforum.cz byla přes víkend aktualizována na novou verzi (V10). Ta přináší řadu změn a vylepšení. Vedle nových nástrojů pro správu nabízí např. tyto funkce:


e-mailové notifikace na nové příspěvky se pošlou pouze 1x (další až po nové návštěvě fóra)
[/QUOTE]

Jak mám prosím chápat tuto funkci? V čem bude změna proti současnému stavu?[/QUOTE]Chápu-li tu funkci správně, tak dříve po vložení příspěvku do diskuze,
tak na každou reakci byl odeslán upozorňující email, tzn. 5 reakcí - 5
emailů. Dnes Vám na 5 reakcí příjde pouze 1 email. Jakmile ale diskuzi
navštívíte a opustíte, tak Vám opět zašlou email s novou reakcí. Musím
říct, že to je velice příjemná změna.

Seiner
15.01.2013, 07:37
Asi se ptám zbytečně - zřejmě je to tak prostě koupené, ale není možné nějaké počátešní vyčištění sledovaných zpráv? Mám v seznamu zprávy od roku 2004. Praktický význam to nemá už žádný - jednak na ně nikdo už neodpovídá a druhak by to vzhledem k novému fungování notifikace asi stejně nic neposlalo.
  Začal jsem to proškrtávat jedno po druhém, ale dost brzo mi došla trpělivost...

Vladimír Michl
15.01.2013, 07:37
Pokud si nastavíte zasílání notifikací na určité fórum nebo téma, tak ve staré verzi jste dostával e-mailové notifikace na každý zaslaný příspěvek (napořád). V nové verzi obdržíte jednu notifikaci a dokud znovu nenavštívíte fórum, žádné další notifikace už vám zasílány nebudou.
 
Jednak je to "protispamové" opatření a jednak to výrazně urychlí odeslání příspěvků do fóra - ono známé zpoždění po odeslání odpovědi bylo způsobeno rozesíláním stovek notifikací...

Vladimír Michl
15.01.2013, 07:40
[QUOTE=Seiner]není možné nějaké počátešní vyčištění sledovaných zpráv? Mám v seznamu zprávy od roku 2004. Praktický význam to nemá už žádný - jednak na ně nikdo už neodpovídá a druhak by to vzhledem k novému fungování notifikace asi stejně nic neposlalo.
  Začal jsem to proškrtávat jedno po druhém, ale dost brzo mi došla trpělivost...[/QUOTE]
Klidně tam ty staré notifikace nechte, ničemu nevadí. Když tak je můžeme vymazat přímo operací v databázi.

Vladimír Michl
15.01.2013, 07:46
[QUOTE=vbehun]V prohlížeči Firefox se zobrazuje linearizovaný (do délky roztažený) vzhled - viz obrázek. Děje se to hlavně při odskoku na téma z RSS čtečky. Internet Explorer zobrazuje v pořádku - ale když mám raději Firefox ... Chyba je někde v CSS stylech.P.S.Je opravdu modrošedé písmo na modrém podkladě tou nejvhodnější volbou?[/QUOTE]
Tohle spíš vypadá, že se nenačetla celá stránka. Firefox patří do naší sady standardně testovaných prohlížečů, tam by mělo být CSS v pořádku. Podle obrázku se ale vůbec nenačetl/nezobrazil hlavní (světlešedý) box s obsahem stránky. Zkuste v tomto případě Ctrl+F5.

Seiner
15.01.2013, 07:58
Ano - mně je to opravdu celkem jedno. Odstranění těchto příznaků dejme tomu do loňska pro všechny by ale IMHO docela slušně pročistilo data.

alfred
15.01.2013, 08:27
Když dám "nejnovější příspěvky" a poté kliknu na příspěvek, tak pokud má diskuse více stránek, tak to nehodí na konec diskuse, ale na první stranu. Nešlo by, aby to házelo rovnou na konec?

Vladimír Michl
15.01.2013, 09:01
Ano, to máte pravdu, bylo by to logičtější. Tohle je ale zrovna věc, která má spíš charakter chyby a kterou by si měli opravit přímo autoři aplikace. Poslali jsme jim to.
(odkazy z homepage CADforum.cz skáčou správně na konec diskusí)

Mrázek
15.01.2013, 09:13
[QUOTE=Vladimír Michl]Pokud si nastavíte zasílání notifikací na určité fórum nebo téma, tak ve staré verzi jste dostával e-mailové notifikace na každý zaslaný příspěvek (napořád). V nové verzi obdržíte jednu notifikaci a dokud znovu nenavštívíte fórum, žádné další notifikace už vám zasílány nebudou.
 
Jednak je to "protispamové" opatření a jednak to výrazně urychlí odeslání příspěvků do fóra - ono známé zpoždění po odeslání odpovědi bylo způsobeno rozesíláním stovek notifikací...[/QUOTE]

Je to tak "natvrdo" dané nebo to lze nastavit jak to bylo dosud? Já jsem si utvořil systém, že zajímavé odpovědi jsem si archivoval (notifikaci s textem příspěvku). A často to byl jeden příspěvek z diskuze, obsahující třeba několik desítek reakcí. Ostatní jsem smazal a můj vlastní archiv je pro mne alternativou k archivu CAD fóra.

Vladimír Michl
15.01.2013, 09:45
Jde to nastavit, ale jen jako globální volba - a právě z důvodů výkonu bychom rádi využili to nové nastavení. Také jsem si dělal podobný mailový archiv, dá se to ale obejít pomocí RSS kanálu.

alfred
15.01.2013, 10:28
Jak fungují ta "Poděkování"?

Vladimír Michl
15.01.2013, 11:06
Poděkování je možností přidělit "děkovací bod" autorovi daného příspěvku - teď jsem tak např. "poděkoval" vám za váš dotaz. Počet obdržených "díků" se pak zobrazuje i v profilu daného uživatele.

alfred
15.01.2013, 12:00
wow Takže jen taková klikací srandička, nebo to má i někaké hlubší možnosti - já nevím, zobrazení jen příspevků s poděkováním (řekněme že pravděpodobně se bude jednat o příspěvky s řešením problému, apod.)

Vladimír Michl
15.01.2013, 13:23
Zatím jen to skutečně jen ekvivalent rychlého poděkování.

Vladimír Michl
16.01.2013, 16:15
[QUOTE=alfred]Když dám "nejnovější příspěvky" a poté kliknu na příspěvek, tak pokud má diskuse více stránek, tak to nehodí na konec diskuse, ale na první stranu. Nešlo by, aby to házelo rovnou na konec?[/QUOTE]
Tak dotazem na autory a jejich odpovědí jsme zjistili, že odskok "na konec" tam je - je to ta žlutá šipka šipka ve sloupci zcela vpravo.

zdrk
16.01.2013, 18:26
Proč jsou někdy viditelné všechny příspěvky bez přihlášení a někdy ne?Stává se mi to např. i u tohoto tématu, většinou ráno vidím vše, později již pouze upozornění na nutné přihlášení pro čtení.

Vladimír Michl
16.01.2013, 18:53

Za normálních okolností by měly být příspěvky (kromě příloh) viditelné i bez přihlášení. Pokud to některé příspěvky blokuje, je to většinou znak překročení nějakých omezení. Může pomoci i Refresh stránky (Ctrl+F5).

zdrk
16.01.2013, 19:44
Teď momentálně přečtu včechny příspěvky bez přihlášení, když jsem psal příspěvek, byly bez přihlášení pouze příspěvky od nováčků. Refresh stánek nepomohl.To přihlašování k přístupu k příspěvků mimo příspěvků od nováčků bylo již v předchozí verzi (nemam povoleno automatické přihlášení).Jinak to, že se nemusím přihlašovat mi vyhovuje.

alfred
16.01.2013, 20:50
Stará verze fóra se normálně zobrazovala kompletní ať jsem byl přihlášen nebo ne. To jsem si naprosto jist, protože jsem často přihlášen nebyl. Také to bylo to uděláno tak, že člověk nemohl být přihlášen z více počítačů. Pokud jsem například počítač přebootoval z Linuxu do Windows, musel jsem se znovu přihlašovat. Fórum mě při přístupu z jiného prohlížeče či počítače prostě jakoby "vykoplo". Teď se znovu přihlašovat nemusím - to mi velmi vyhovuje.

zdrk
17.01.2013, 08:41
[QUOTE=alfred] Stará verze fóra se normálně zobrazovala kompletní ať jsem byl přihlášen nebo ne. To jsem si naprosto jist, protože jsem často přihlášen nebyl.[/QUOTE] Právě, že u mne ne, já se musel přihlásit.Je to v nastavením PC - povolení cokkie, mazání historie apod., což se u mne pokaždé maže.Už jsem našel kdy se to prvně řešilo - Téma: Úprava zobrazení příspěvkůzdrk2013-01-17 08:58:03

zdrk
17.01.2013, 08:52
Ještě jeden malý problém - funkce nájít - ukáže se malé okno, kde pouze nepatrně vykukuje pokročilé vyhledávání.Vyzkoušeno na několika PC (Win XP i 7, prohlížeč Firefox 18) a všude stejné.

splonk
17.01.2013, 09:35
[QUOTE=alfred]Také to bylo to uděláno tak, že člověk nemohl být přihlášen z více počítačů. Pokud jsem například počítač přebootoval z Linuxu do Windows, musel jsem se znovu přihlašovat. Fórum mě při přístupu z jiného prohlížeče či počítače prostě jakoby "vykoplo". Teď se znovu přihlašovat nemusím - to mi velmi vyhovuje.[/QUOTE]
Sice to jeste nemam vyzkousene, ale pokud by toto fungovalo, tak je to vyyyyborneee :-)Celkova zmena se mi zda byt OK, chvalim... :-)Jedine co mne mrzi, jsu one emailove notifikace ... Outlook byl totiz muj hlavim "spojenim s CAD Forem... argumentum pana Michla ale plne rozumim... urcite kvuli tomu toto forum "nezavrhneme", zejo :-).   

splonk
17.01.2013, 09:38

... a jeste jeden velky +...Zda se mi, ze odesilani prispevku na CAD Forum, probiha tak 3krat rychleji... (nebo nam ISP zvisil ryclost...? Pochybuju... :-() 

alfred
17.01.2013, 12:12
[QUOTE=zdrk]Ještě jeden malý problém - funkce nájít - ukáže se malé okno, kde pouze nepatrně vykukuje pokročilé vyhledávání.Vyzkoušeno na několika PC (Win XP i 7, prohlížeč Firefox 18) a všude stejné.[/QUOTE]Potvrzuji. A ještě včera, či předevčírem to určitě bylo OK.

Mrázek
17.01.2013, 13:17
[QUOTE=splonk] ... a jeste jeden velky +...
Zda se mi, ze odesilani prispevku na CAD Forum, probiha tak 3krat rychleji... (nebo nam ISP zvisil ryclost...? Pochybuju... :-()
 [/QUOTE]
To je přínos nového způsobu notifikací - potvrdilo se to, co již uváděl pan Michl! 
Mně původní způsob vyhovoval lépe, protože jsem si většinou příspěvky proběhl (a případně zaarchivoval) v Outlooku. Pravda je, že po dovolené jsem tam jich měl stovky. Nicméně jde pouze o zvyk - nový způsob mě donutí býti více na vlastním fóru. Jinak souhlasím, že ostatní věci jsou určitě do plusu.

Vladimír Michl
17.01.2013, 15:37
Díky všem za připomínky. Okno vyhledávání opraveno (byl to důsledek zvětšení písma pro příspěvky). Rychlost odesílání souvisí právě s tím snížením počtu rozesílaných notifikací. Pro "každodenní" notifikace doporučujeme použít RSS (jde využít i v Outlooku).

PepaR
18.01.2013, 10:12
Dobrý den,rád bych se zeptal, zda si u ostatních uživatelů pamatuje fórum jejich přihlášení? U mě totiž tomu tak není a musím se každý den hlásit znovu i když přistupuji k fóru stále ze stejného místa (IP adresy).

Mrázek
18.01.2013, 10:14
U mne si to pamatuje.

alfred
18.01.2013, 10:18
U mě si to přihlášení pamatuje ve všech místech, kde k fóru přistupuji. To jsou jak různé IP adresy, tak různé účty a operační systémy na jednom počítači. Prostě se vůbec opakovaně nemusím hlásit. Prohlížeč je vždy Firefox.Toto nastavení mi velmi oproti starému stavu vyhovuje...

PepaR
18.01.2013, 10:24
Tak nevím kde je chybka. Taky bych si přál aby to podobně fungovalo u mě. Možná je to tím, že používám Chrome.
Děkuji Vám za reakci.

Mantlík
18.01.2013, 10:33

také bez problému ...

Vladimír Michl
18.01.2013, 11:00
Nejsem moc expert na Chrome, ale mám dojem že nabízí přihlášení na danou stránku pomocí Google účtu - pokud to odsouhlasíte, bude se cpát na CADforum.cz s vaším Google účtem, což pochopitelně neprojde. Možná je to důvod "odhlašování".

PepaR
18.01.2013, 11:20
Děkuji za tip, vyzkouším.

Peter Jirat
31.01.2013, 13:57
Zdravím, asi jsem trochu nechápavý, ale jak na tomhle náhledu poznám, která témata jsem už pročetl a která ještě ne? Rozklikl jsem je všechny a stále se tváří stejně. U staré verze byly ikony vlevo u nepřečtených témat zvýrazněné (nebo byl zvýrazněný text). "Chrome" + je divná ikona u Ankety

Vladimír Michl
31.01.2013, 14:59
Nepřečtená témata by se měla zobrazit tučně, s informací kolik příspěvků je nepřečteno:

 
Jakmile ale do tématu vlezete (rozkliknete), bude bráno jako přečtené.
 
Ikonka Ankety v některých prohlížečích přetékala, text jsme zkrátili.

Peter Jirat
31.01.2013, 20:29
To s tím tučným textem u nepřečtených příspěvků funguje u mne tak z 90%, občas se stane, že rozkliknu skupinu (napr. Inventor), kde jsem x týdnů nebyl a nic nečetl, a stejně jsou všechny i nové příspěvky ne_tučně. Ale to občas dělalo i staré fórum, chyba je zřejmě někde u mne.Díky

PepaR
08.02.2013, 14:05
Dobrý den,po delší odmlce se opět hlásím s problémem zapamatování si přihlášení v nové verzi fóra. Zkoušel jsem se odhlásit z Google účtu (který by tento problém, dle rad výše, mohl způsobovat) a přihlásit se na www.cadforum.cz (předcházelo tomu i smazání cookies apod.). Nicméně přesto se musím při opětovném spuštění prohlížeče znovu do fóra přihlašovat.Nevíte prosím, kde by mohl být problém?

Vladimír Michl
09.02.2013, 18:12

Informace o přihlášení jsou uloženy v cookies, takže ještě jedině jestli je nemáte nějak omezené/blokované.

PepaR
10.02.2013, 18:05
Děkuji za odpověď,zkusím se tím ještě dál prokousávat a najít příčinu. Přijde mi ale zvláštní, že na dvou různých PC, kde nedošlo k žádné změně a u staré verze fóra fungovalo vše jak má, vyvstal po přechodu na novou verzi fóra tento problém.

alfred
11.02.2013, 06:29
V posledních dnech nemohu najít možnost opakované editace vlastního příspěvku. Myslím, že to bylo pod "Možnosti příspěvku", ale teď je tam jen "Odpověť" a "Citace". U ostatních je ještě "Ohlásit nevhodnou zprávu". Určitě jsem přihlášen. Nevím kdy přesně tento stav nastal, ale vím, že po spuštění nového fóra někde tahle možnost byla, ale opravdu nevím kde. Hledám špatně, nebo se něco změnilo?Po napsání tohoto příspěvku dodám, že u něj možnost editace je, ale u starších příspěvků (3 dny) stále není. To je vlastnost, nebo chyba? U jak starých příspěvků se možnost editace ztratí?
alfred2013-02-11 06:48:31

Vladimír Michl
11.02.2013, 07:38
Ano, funkce "Upravit příspěvek" je tam. Má ale nastavenu expiraci na 1 den po odeslání původního příspěvku, pak zmizí. Je to tedy vlastnost.
Nicméně ten 1 den není dogma - nyní prodlouženo na 3 dny.

Mantlík
28.02.2013, 16:12

Mně se pro změnu stává, že mi přijde notifikace e-mailem třeba až na první nebo druhou odpověď - nikoliv na dotazKonkrétně třeba téma: "Informatik Image Driver - TIFF" mi přišla až odpověď p. Michla, a to jsem byl na webu cad-fóra jak ráno před tím, tak i včera večer ...

Vladimír Michl
28.02.2013, 16:24
To je dost pravděpodobně v pořádku - chodí teď vždy jen jedna notifikace novinek fóra od vaší poslední návštěvy CADfóra. Viz popis na začátku tohoto vlákna. Pro všechny notifikace je vhodnější využít RSS (www.cadforum.cz/forum/rss.asp) resp. viz sekce "Web odkazy".

Mantlík
04.03.2013, 09:14
[QUOTE=Vladimír Michl]To je dost pravděpodobně v pořádku - chodí teď vždy jen jedna notifikace novinek fóra od vaší poslední návštěvy CADfóra. QUOTE]
No právě ... Čekal bych, že pokud se od mé poslední návštěvy CADfóra založí nové téma, tak se mi pošle buď rovnou první (zakládající) příspěvek tohoto tématu, anebo žádný (pokud mezitím přišla notifikace na jiné téma). Zkusím to ještě sledovat, možná to byla jen výjimka ...

Mantlík
04.03.2013, 10:54

A ještě na druhou stranu ... Na CAD fóru jsem byl naposledy ve čtvrtek odpoledne a pak až dnes ráno.V této době přišly 4 e-mailové notifikace, podle Vaší čtvrteční odpovědi bych ale měl dostat jen jednu ...

dusek
05.03.2013, 09:44
Dobrý den,upravoval jsem si profil a narazil jsem na to, že mám 1 poděkování, což mne velmi potěšilo. Jde někde dohledat kdo mi ten dík udělil a za co hlavně udělil?Díky

Vladimír Michl
05.03.2013, 10:04
Vyhledat se to nedá (autor se ani neukládá) a nejsem si jist jestli se k díku posílá notifikace, ale projetím několika posledních odpovědí se dá zjistit, že to bylo tady:
http://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=16505

dusek
05.03.2013, 10:39
Aha, škoda, mohl by z toho být zajímavý přehled kdo komu jak a proč děkuje. Ale to už bych chtěl asi moc. Primární důvod fóra je pomoci s problémem (a to plní) a ne si dělat statistiku uspěšností.

PepaR
11.03.2013, 08:07
[QUOTE=PepaR]Dobrý den,rád bych se zeptal, zda si u ostatních uživatelů pamatuje fórum jejich přihlášení? U mě totiž tomu tak není a musím se každý den hlásit znovu i když přistupuji k fóru stále ze stejného místa (IP adresy).[/QUOTE]Dobrý den,tak jsem tomu již přišel na kloub. Do aktualizované verze fóra je nutné se přihlásit skrze adresu http://www.cadforum.cz/forum/login_user.asp, pak si již prohlížeč přihlášení uživatele.

Vladimír Michl
11.03.2013, 08:49
To je divné, přihlašovací miniformulář vpravo nahoře volá také jen stránku login_user.asp. Není to jen problém v tom, že pole vpravo nahoře se tváří jako že nejste přihlášen a fórum se přitom chová normálně "přihlášeně"? (to bych si představit dovedl)

PepaR
11.03.2013, 08:52
Právě že ne, přihlašoval jsem se vždy pomocí formuláře pro rychlé přihlášení a nikdy si prohlížeč toto přihlášení nezapamatoval. Když jsme šel, přes výše uvedenou stránku, tak bylo již vše v pořádku.

alfred
11.03.2013, 09:20
Já na fórum koukám přes odkaz: http://www.cadforum.cz/forum/active_topics.aspa s automatickým přihlašováním v nové verzi nemám problém. Funguje to perfektně.

MILKA
11.03.2013, 11:50
[QUOTE=PepaR]Právě že ne, přihlašoval jsem se vždy pomocí formuláře pro rychlé přihlášení a nikdy si prohlížeč toto přihlášení nezapamatoval. Když jsme šel, přes výše uvedenou stránku, tak bylo již vše v pořádku.[/QUOTE]
 Aby jste v tom nebyl sám, měl jsem stejné příznaky v IE. Vyřešeno dle Vaší rady.

Vladimír Michl
11.03.2013, 12:12
Aha, už to vidím - omlouváme se, v horním formuláři loginu byl vypnutý příznak autologin. Už by to mělo být opraveno.

splonk
13.03.2013, 13:04
Dobry...Dekuji panu Michlovi za opravu a obzvlast PepaR-ovi na podnetu... Ja porad hledal chybu na svem PC :-)...diky :)

Madelline
03.04.2013, 11:56
diky

Buba
03.04.2013, 12:22
[QUOTE=splonk]Jedine co mne mrzi, jsu one emailove notifikace ... Outlook byl totiz muj hlavim "spojenim s CAD Forem... argumentum pana Michla ale plne rozumim... urcite kvuli tomu toto forum "nezavrhneme", zejo :-). [/QUOTE]
Ja som tiež tento prípad :(Buba

pavelstyl
03.04.2013, 12:40
Přesně tak. Do Outlooku mi chodilo všechno. Očima jsem zběžně prolétl i to co mě na první pohled nezajímalo a občas jsem tam našel i něco pro mě užitečného. Tato vlastnost mi přijde dost nešťastná.  Budu se s tím muset smířit.Pavel Štyl

Vladimír Michl
03.04.2013, 14:25
Ale RSS chodí do Outlooku také - stačí přidat RSS kanál fóra (tedy: http://www.cadforum.cz/forum/RSS.asp):
 


 
Podrobněji viz:
http://office.microsoft.com/cs-cz/outlook-help/pridani-informacniho-kanalu-rss-HA010159539.aspx
 
Nicméně pokud by to měl být problém, můžeme nastavení vrátit zpět na "všechny notifikace" i za cenu zpomalení odesílání příspěvků. Abych řekl pravdu, spíše se k tomuto řešení přikláním.
 

Stáhalík
03.04.2013, 14:40
Já jsem pro vrácení notifikací. Posílání do fóra nebylo nějak neúměrně pomalé.

Buba
03.04.2013, 14:42
[QUOTE=Stáhalík]Já jsem pro vrácení notifikací. Posílání do fóra nebylo nějak neúměrně pomalé.[/QUOTE]
 pridávam sa, ak teda hlasujeme :)

Lubomír Baďura
03.04.2013, 15:24

Já bych také byl moc rád, kdyby se notifikace vrátily do dřívější podoby! Nynější stav mi v prakticky nedovoluje fórum sledovat a dost mi to chybí. :-(

Vladimír Michl
03.04.2013, 15:38
OK, OK. Notifikace navráceny do původní podoby - tedy u fór přihlášených k notifikace se posílají vždy.

Stáhalík
03.04.2013, 15:41
Díky. RSS v Outlooku si ale nechávám na tipy a download.

Mantlík
03.04.2013, 15:47

Děkuji, také mi to dříve vyhovovalo víc

hoboj
04.04.2013, 05:59
Kdyby byla nějaká anketa o vrácení notifikací, tak si myslím, že by to bylo vhod. Mě se osobně také více líbí stará notifikace do e-mailu, protože člověk pořád nemusel chodit na stránky a kontrolovat, kolikrát se zobrazí, že je tam nový příspěvek a potom tam žádný není. Takhle si každý přečte rovnou odpovědi v e-mailu a buď se rozhodnou reagovat, nebo počkají na další příspěvek.Protože když vidím poslední příspěvek a chtěl bych nějak reagovat, tak potom už zjistím, že není třeba a trochu to zdržuje.Přeji hezký den. 

Vladimír Michl
04.04.2013, 09:07
Ano, od včerejška už jsou notofikace v původní podobě.

Mrázek
04.04.2013, 09:27
Vítám toto rozhodnutí, také mi to vyhovuje lépe.

Vladimír Michl
04.04.2013, 10:07
Ještě jedna vysvětlující poznámka - reakce na "stížnost" jednoho z uživatelů, že původní lednovou změnou notifikací nějak uměle "nutíme" uživatele k častější návštěvě CAD Fóra. Toto rozhodně nebylo záměrem oné změny. Šlo o důsledek aktualizace aplikace fóra (je to její implicitní nastavení) a jde o celkem obvyklý algoritmus notifikací používaný v různých diskusních fórech, nikoliv tedy o nějakou naši umělou konstrukci.
Nastavení notifikací si řídí sám uživatel a není nijak nutné měnit frekvenci návštěv fóra.

Seiner
04.04.2013, 10:29
Bohužel mám zkušenost, že mailová notifikace nefunguje zcela bezchybně (někdy dostanu až n-tý příspěvek k tématu a když se o téma zajímám, musím stejně na web). Chápu, že je to asi množstvím rozesílaných mailů a je přáním poskytovatele tento provoz minimalizovat.
  Rád bych k tomu přispěl zrušením svých notifikací , jenže mám zase problém s RSS v Outlooku. Používám totiž Qffice 2003 a v této verzi, pokud vím, RSS ještě neuměl. Doinstaloval jsem si RSS Popper, jenže ten mi načítá vždy jen 1 řádek - takže se dohaduji, o co go, a většinou zase musím na web.
 
Nevíte někdo o něčem lepším do Outlooku 2003? (RSS v IE mi nevyhovuje - musel bych ho mít pořád spuštěný a aktualizovat. Outlook musím mít spuštěný.)

Vladimír Michl
04.04.2013, 10:43
Charakter notifikací spíš způsobuje, že někdy končí ve spárech antispam filtrů. RSS má také jen charakter zkrácené notifikace (upozornění), není to alternativní způsob čtení, takže v případě zájmu je třeba pro plný text s přílohami, vysvětlivkami, atd. navštívit stránku příspěvku.




 
Pro OL2003 je asi nejpoužívanější Popper. Anebo pak mít samostatný agregátor RSS, např. FeedReader.

dusek
04.04.2013, 10:48
Já půjdu trošku proti proudu, ale víc mi vyhovovalo nové zasílání emailu, kdy to poslalo jen jednu zprávu. Nyní mi zase chodí x upozornění, ale jak jsem pochopil z příspěvku p. Michla, mělo by jít nastavit i zasílání dle nového. Jdu po tom pátrat.

splonk
04.04.2013, 10:49

Dobry den,dekuji za navraceni notifikaci... pro nas "pohodlne" uzivatele je to pozitivni zprava ;-). Na RSS jsem si sice zvyknul rychle... nevýhodou ale bylo, ze ne každý (a ja bezesporu patrim mezi ne) umi popsat svůj problém/odpověď/radu v par vetach tak, aby se to veslo do onoho omezeného poctu slov, které RSS "reprodukuje"... Jinak to bylo OK.Zaroven bych chtěl podekovat panu Michlovi za "utrpeni" které s nami uzivateli musí prozivat :-), a za ochotu (kterou uprimne obdivuji) zmenit něco, o cem jsem nepredpokladal ze se stane... (Každý z nas si urcite prosel spravou nejake site/systemu apod., a vi, ze se nekdy musí z neceho ustoupit aby jiné (novejsi) věci fungovali "spravne"... Uzivatele se sice "bouri" a nam mnohokdy nezbiva nic jiného nez rict, ze to "jinak nejde" ... (kolegove mi toto urcite prominou :-))...)Diky moc ;-)JASponza

hoboj
04.04.2013, 11:36
Pane Michl, pokud to vyznělo z mého příspěvku, tak se omlouvám, nemyslel jsem to jako stížnost. Je to super, že je to zase při starém. 

Vladimír Michl
04.04.2013, 13:33
Ne, ta "stížnost" byla v komunikaci mimo fórum, měl jsem obavy, že se to mohlo podobně nechtěně dotknout i dalších.
 
Nastavení typu notifikace je jen globální, nelze bohužel nastavit pro různé uživatele různě.
 
Nicméně teď je vše při starém (co se týče notifikací).

Buba
04.04.2013, 23:48
[QUOTE=splonk]
Dobry den,dekuji za navraceni notifikaci... pro nas "pohodlne" uzivatele je to pozitivni zprava ;-). Na RSS jsem si sice zvyknul rychle... nevýhodou ale bylo, ze ne každý (a ja bezesporu patrim mezi ne) umi popsat svůj problém/odpověď/radu v par vetach tak, aby se to veslo do onoho omezeného poctu slov, které RSS "reprodukuje"... Jinak to bylo OK.Zaroven bych chtěl podekovat panu Michlovi za "utrpeni" které s nami uzivateli musí prozivat :-), a za ochotu (kterou uprimne obdivuji) zmenit něco, o cem jsem nepredpokladal ze se stane... (Každý z nas si urcite prosel spravou nejake site/systemu apod., a vi, ze se nekdy musí z neceho ustoupit aby jiné (novejsi) věci fungovali "spravne"... Uzivatele se sice "bouri" a nam mnohokdy nezbiva nic jiného nez rict, ze to "jinak nejde" ... (kolegove mi toto urcite prominou :-))...)Diky moc ;-)JASponza[/QUOTE]
Lepšie by som to nenaformulovala. Tiež ďakujem p. Michl

zdrk
23.04.2013, 08:23
Po dnešním spuštění Cadfora se mi zobrazilo pro mne dříve klasické zobrazení témat.Po přihlášení se vše zobrazilo.Před aktualizací fóra se mi to stávalo často, poté už ne.Bude to standard nebo to byl jen nějaký šotek v PC?

Vladimír Michl
23.04.2013, 08:34
V nepřihlášeném stavu se to může takto zobrazit, ale po přihlášení by se to stát nemělo (nic v tom smyslu se v posledních týdnech neměnilo).

zdrk
23.04.2013, 12:17
Byl to nějaký šotek, při dalších pokusech už bez problému. I bez přihlášení.