Zobrazit plnou verzi příspěvku: Aktualizace rozpisky

Seiner
09.05.2006, 10:56
Předem upozorňuji, že s IS 10 teprve klopotně začínáme. Převzali jsem od zákazníka rozpracovaný model (cca 260 dílů) a nyní se konstruktéři snaží dostat do nějaké použitelné podoby výkresy. Zjistí přitom chybu v rozpisce - otevřou příslušný part, opraví vlastnost, dají ho uložit a čekají 10 minut na aktualizaci. Pracují na stanicích HP Pentium 4 3,2 GHz /1GB RAM.   Je chyba ve stylu práce, v dodaném modelu, v nedostatečném výkonu HW nebo jinde?.  Jde nějak dosáhnout toho, aby se na výkrese aktualizovala opravdu jen ta opravená vlastnost?
(Ach jo - učit starého psa novým kouskům...)

Rumisch
09.05.2006, 12:00
Mate doinstalovane vsetky servisPacky? Nam to robilo tiez.

Seiner
09.05.2006, 12:02
Zkontroluji si - ale měl by tam být SP3.

Seiner
09.05.2006, 16:03
Tak service packy to nevylepšily. Jiný nápad? Jaká je zkušenost s AVG - testuji vypnutí rezidentního štítu, ale zatím žádné zlepšení nevidím.

Seiner
10.05.2006, 07:20
Problém jsem nevyřešil, ale obešel - zjistil jsem, že lepší je upravovat vlastnosti v Design Assistantu. Asi objevuji Ameriku, ale tak to holt na začátku bývá :-(
Nyní mám další problém. Při modelování konstruktéři přidávali do sestavy některé díly, jak jsou zvyklí, zrcadlením. Ve skutečnosti se ale nejedná o jiné (zrcadlové) díly, ale o další použití stejného dílu, protože to jsou to třeba osově souměrné výpalky z plechu nebo spojovací materiál. Jak to ale teď vysvětlit rozpisce?

Rumisch
10.05.2006, 08:44
Este k tym kusovnikom. Pouzivali ste tvorbu kusovnikov podla noveho alebo stareho sposobu? K tym zrkadlovym dielom aj ked su to v podstate tie iste, bude obavam sa problem.Treba asi nahradit vsetky, ktore boli vytvorene ako zrkadlove nahradit originalmi.

Seiner
10.05.2006, 10:28
Přiznám se, že nevím, co je starý a co nový způsob. IS10 je naše první setkání s Inventorem. Jak jsme viděli na školení, jen vybereme příkaz pro kusovník a umístíme ho do výkresu. (Jeho tvar a obsah je modifikován ve stylech.)
Co se týká těch zrcadlených součástí, je mi to v principu jasné a podle mého se jedná o nevhodný postup tvorby sestavy. Myslel jsem, jestli není nějaká jednoduchá - přímá metoda záměny partů. Aspoň těch normálií.
Problém je, že já vlastně nejsem (už) konstruktér a jen  se snažím sehnat informace pro konstruktéry.

Rumisch
10.05.2006, 21:02
Ked davate vytvarat rozpisku, v dialogovom okne su 4-moznost. Z toho 2-moznosti su tvorba rozpisky podla starich verzii INV a 2-podla novej pre INV10. Tento mismas vznikol, lebo niektory uzivatelia ( ja tiez ) mali vytvorene svoje vlastne norm.diely s vlastnym pomenovanim co do verz.INV10 nesposobovalo ziadne problemi. Pri INV10 sa "trocha" zmenili previdla. Vznikol problem. Takze ked sme chceli dalej pouzivat nasu biblioteku tak sme dali vytvarat rozpisku podla starej. Islo to pomaly aspon co sa pamatam. Postupne sme radsej celu biblioteku prepracovali na obraz Autodesku. Skuste este aktualizovat Windows.