Zobrazit plnou verzi příspěvku: Aky CAD na navrhovanie paliet?

vlasti
26.02.2012, 08:52
Aky CAD na navrhovanie drevenych paliet by ste mi doporucili? Na nete som nasiel jeden cistokrvny "Pallet Express" ale momentalne nemam tisice € na tento SW. Potreboval by som navrhovat palety podobne EUR ale aj rozne drevene boxy, dakujem.


PepaR
26.02.2012, 09:58
Dobrý den,záleží co vše od programu očekáváte. Pokud Vám jde jen o kresbu a 2D dokumentaci, tak můžete využít široké škály i levně dostupných obecných CAD aplikací. V případě, že očekáváte nějakou parametričnost, výkazy nebo další funkce specifické pro návrh palet, tak nezbude, než zainvestovat a lepší program zakoupit.Je to hodně o způsobu práce, zkuste si na nějaké menší zakázce obecný program a program specializovaný. Poté zhodnoťte, co vše (jakou funkčnost) při tvorbě dokumentace potřebujete, tzn. který program Vám za to stojí. 

vlasti
26.02.2012, 10:50
dobry den a dakujem za radu,zacal by som najradsej s nejakym obecnym CAD SW, aky by ste mi odporucili?Ak by som mal vacsie naroky, tak by mi neostavalo nic, len zakupit konkretny SW ale to az po odskusani CAD.dakujem.


PepaR
26.02.2012, 11:27
Osvědčenou stálicí v mnoha firmách je AutoCAD LT, cenově dostupnější alternativou s určitými + a - jsou jeho klony ZwCAD, TurboCAD, atd.Dále je možné projít si weby s katalogy software (Slunečnice, apod.), kde najdete odkazy i na jiné 2D kreslítka.Možná by nebylo špatné si vyzkoušet AutoCAD WS, který cloud aplikací přímo od Autodesku.