Zobrazit plnou verzi příspěvku: AutoCAD 2010 - kreslí nepřesně??

Tomas_Patera
01.03.2010, 19:56
Dobrý den,po třech letech používání autocadů se právě setkávám s nepříjemným problémem. AutoCAD prostě kreslí nepřesně..Např. když udělám dvě úsečky a mezi ně vykreslím kružnici (tečna,tečna,poloměr..) tak to sice vypadá, že se kružnice dotýká těch úseček, ale po přiblížení - je uplně mimo... a to dávám vykreslovat, regenerovat vše atd....V zásadě nikdy se mi nepovede při velkém přiblížení, aby byly objekty spojené.. a s tím se nedá pracovat!!Nesetkal jste se již někdo s podobnými problémy? A to zkouším na plné verzi i studentské, výukové verzi....Nedá se nějak v cadu obnovit základní nastavení? nemůže to být tím?

Rostislav Říha
01.03.2010, 20:00
setkal, diskutováno, nepomoženo....když jsem sem o tom psal, tak jsem používal zkratku WTF ...podle té ta diskuse půjde dohledat:-)

PepaR
01.03.2010, 20:48
Ano, ještě si na tu diskusi pamatuji. Je dosti košatá ;).

Rostislav Říha
01.03.2010, 21:58
[QUOTE=PepaR]Ano, ještě si na tu diskusi pamatuji. Je dosti košatá ;).[/QUOTE]
no, já ji také připomínat nepotřebuji - pokaždé, když mi naskočí desetinná čísla tam, ke vím, že jsem kreslil přesně, tak si na ní vzpomenu...vzpomínka pak zaletí na zoom window z perspektivy a musím si něčím udělat radost... třeba "fish slapping dance" na youtube.

PepaR
02.03.2010, 05:39
Ano, je to tak jak píšete. Občas je to nervydrásající, když zjistíte, že klacky pod nohy jsou Vám házeny z mnoha stran. Já si v těchto situacích vždy vzpomenu, na to Vaše uklidňování se skleničkou v protějším baru ;)

Peter Jirat
02.03.2010, 09:58
[QUOTE=Tomas_Patera]V zásadě nikdy se mi nepovede při velkém přiblížení, aby byly objekty spojené.. a s tím se nedá pracovat!![/QUOTE]
Kreslí nepřesně nebo zobrazuje nepřesně? Můžete v bodě tečny najít průsečník? Pokud ano (a asi určitě ho najde) tak problém je v zobrazování. Což je taky nepříjemné, ale ne až tak hrozné. Na to bych WTF nepoužil.

Rostislav Říha
02.03.2010, 12:01
znova jsem si přečetl celou diskusi a:
- problém uživatele opravdu může být pouze v tom, že s přechodem na novou verzi má jinak nastavené proměnné, které ovlivňují vykreslování: když zazoomuji nablízko, dám regen.
-kružnice TTR je - podobně jako třeba vyšrafování uzavřené oblasti - jednou z loterijnějších funkcí autocadu ... osobně kružnici zadávám raději jako 3P (pray, probe, pray)
----
-rychlejší varianta k regeneraci je smazat dotyčné entity a pak dát undo: regenerace přepočítává vše, smazání+undo přepočítá jen ty konkrétní.
-regenerovat po každém větším zoomu je IMHO jeden ze správných kreslicích návyků - podobně, jako ukládání souboru pokaždé, když jen tak koukám na monitor....je lepší nastavit vykreslovací proměnné "nahrubo", aby cad běhal rychle, a regenerovat jen ve chvíli potřeby, než mít je nastavené tak, že cad regeneruje sám od sebe pořád.