Zobrazit plnou verzi příspěvku: AutoCAD-Mechanical

dokola
06.12.2006, 19:01
Momentálně pracuji v  AUTOCADU ve verzi 2007 a zároveň je nainstalován i Mechanical. Nedávno, bez nějakých zásahů do systému mi po ránu zmizeli zástupci v nabídce START a pokud AUTOCAD spustím přímo z jeho složky, tak zdánlivě naběhne a pak se načte Mechanical. admin se dušuje, že žádné změny nedělal :)Přitom někteří uživatelé na stejném stroji tento problém nemají (a někteří ano). Zřejmě to bude něco v mém profilu... jede to na WinXP, server myslím na Win 2003

Seiner
06.12.2006, 20:31
Vyjděte z toho, že Mechanical není jiný produkt, ale AutoCAD spuštěný s určitým profilem, který zajistí načtení aplikací Mechanicalu. Také jsem zjistil, že tento profil se chová poněkud "agresivně" a zřejmě se ukládá jako defaultní.
   Pokud chce uživatel používat "holý" AutoCAD, postupuji tak, že po nainstalování Mechanicalu jako první spustím AutoCAD, nastavím si ho podle svých předtsav a pojmenuji a vyexportuji profil. Pak upravím zástupce přidáním parametru /p <pojmenovany_profil>.
   Jestliže se vám už profil mechanicalu nastavil jako default a nemáte svůj profil pro holý AutoCAD uložen, použijte jako výchozí profil Vanila.
   Další řešení je, upravit si profil Mechanicalu přidáním pracovních prostorů. Nevýhodou může být, že se načítají aplikace Mechanicalu i když je nepotřebujete - start je o něco pomalejší a asi to bere i výkon.