Zobrazit plnou verzi příspěvku: Autocad - náhled šraf v rozvržení

Alkeash
19.05.2015, 12:27
Zdravím, chtěl bych se zeptat. Kolega z práce má problém, v rozvržení se špatně zobrazují šrafy. Respektive v rozvržení jsou vidět barevně i když by měli být černě (v následném náhledu a pdf je to potom dobře).Výkres máme dle vykreslovacích stylů, dobře je nastavena daná šrafa i rozvržení. U mě se zobrazuje vše jak má.Neexistuje tedy nějaká proměná nebo něco jiného, která by v rozvržení toto dokázala udělat.Děkuji za odpovědi.

johny
19.05.2015, 13:52
Možná je to jen věc zobrazení?V Layoutu _PAGESETUP > Modify > Vpravo nahoře je Display plot style...

Alkeash
19.05.2015, 14:26
Bohužel, to je nastaveno dobře. I o něco níže je rovněž zaškrnuto -  vykreslovat podle stylů.

splonk
19.05.2015, 14:46
Zkuste prosim v rozvrzeni zadat prikaz _REGEN (resp _REGENALL).

Vladimír Michl
19.05.2015, 15:30

V jaké verzi AutoCADu to je? Mohl by teoreticky být problém grafické karty, nějakého nestandardního nastavení barev z non-Autodesk aplikace, nebo jestli třeba nejsou ty šrafy z xrefu nebo nějakého bloku.

vbehun
19.05.2015, 16:30
Ve správci hladin lze pro každé rozvržení nastavit barvu hladiny - sloupec "Barva výřezu"---Barva výřezu  (dostupná pouze na kartě rozvržení)Nastaví přepsání pro barvu sdruženou s vybranou hladinou pro aktivní výřez rozvržení.---

Alkeash
19.05.2015, 16:46
[QUOTE=splonk]Zkuste prosim v rozvrzeni zadat prikaz _REGEN (resp _REGENALL).[/QUOTE]
Regenerovat vše samozřejmě znám, nepomáhá.[QUOTE=vbehun]Ve správci hladin lze pro každé rozvržení nastavit barvu hladiny - sloupec "Barva výřezu"---Barva výřezu  (dostupná pouze na kartě rozvržení)Nastaví přepsání pro barvu sdruženou s vybranou hladinou pro aktivní výřez rozvržení.---[/QUOTE]Tato nastavení rovněž znám. Jak jsem psal, v tomto ohledu je hladina i šrafa nastavena dobře. V jiném počítači se zobrazuje vše dobře. Musí to být v rámci nastavení Cadu samotného.V cadu pracuji již celkem dlouho, ale s tímto problémem jsem se zatím nesetkal proto se ptám.Je možné že jde o chybu AutoCadu (jde o 2014) jako takového, asi zkusíme reinstalaci. Možný je tedy i konflikt s nějakým ovladačem či programem. Spíše jsem nevěděl zda neexistuje na to nějaké nastavení nebo proměnná.Děkuji za odpovědi všem.

Alkeash
19.05.2015, 16:50
[QUOTE=Vladimír Michl]
V jaké verzi AutoCADu to je? Mohl by teoreticky být problém grafické karty, nějakého nestandardního nastavení barev z non-Autodesk aplikace, nebo jestli třeba nejsou ty šrafy z xrefu nebo nějakého bloku.[/QUOTE]V příspěvku nad jsem psal že jde o 2014. Možnost z xrefu a bloku nepřichází v úvahu, je to i u čistého výkresu, kdy si udělám novou hladinu a novou šrafu (nekopíruji z jiných výkresů atd.), přiřadím jí barvu dám aby se tiskla černě. A zobrazuje se v rozvržení stále barevně.

Vladimír Michl
19.05.2015, 17:14

Jakým způsobem jí přiřazujete tu černou? Jaká je tam grafická karta?

Alkeash
19.05.2015, 17:34
[QUOTE=Vladimír Michl]
Jakým způsobem jí přiřazujete tu černou? Jaká je tam grafická karta?[/QUOTE]Černou - máme svůj vlastní vykreslovací styl, který je dlouhodobě odzkoušený a v pořádku.Grafika - je to na notebooku - Nvidia Geforce 840M

vbehun
19.05.2015, 17:37
Není na tom zlobivém počítači vykreslovací styl stejného jména, ale s jiným nastavením a blíže ve vyhledávací cestě?

johny
19.05.2015, 18:46
Zobrazení ostatních entit v rozvržení je v pořádku podle CTB/STB?Ta šrafa je nějak specifická? Vlastní? Mimochodem jak si vysvětlujete že je právě černá? Před reinstalací bych určitě vyzkoušel reset do defaultního nastavení.http://knowledge.autodesk.com/support/autocad/troubleshooting/caas/sfdcarticles/sfdcarticles/How-to-reset-AutoCAD-to-defaults.html

Alkeash
19.05.2015, 18:59
[QUOTE=vbehun]Není na tom zlobivém počítači vykreslovací styl stejného jména, ale s jiným nastavením a blíže ve vyhledávací cestě?
[/QUOTE]
To mě také napadlo, kontroloval jsem a není.[QUOTE=johny]Zobrazení ostatních entit v rozvržení je v pořádku podle CTB/STB?Ta šrafa je nějak specifická? Vlastní? Mimochodem jak si vysvětlujete že je právě černá? Před reinstalací bych určitě vyzkoušel reset do defaultního nastavení.http://knowledge.autodesk.com/support/autocad/troubleshooting/caas/sfdcarticles/sfdcarticles/How-to-reset-AutoCAD-to-defaults.html[/QUOTE]Ostatní věci jsou v pořádku a vykreslují se jak mají, jde pouze o šrafy.Šrafa je jakákoliv kterou uděláte (základní), v úplně čistém výkrese s jedinou hladinou to dělá také. No jelikož jí dle vykreslovacího stylu nastavím na to aby se vykreslila černě, na jiném počítači to pracuje normálně, nastavením nebo specifikací šrafy to není. Je chyba někde v AutoCadu.Reset asi vyzkouším. Myslím že by to mohlo pomoci, nebo následný alespoň reinstal. Spíše jsem chtěl vědět zda není rychlé a jednoduché řešení o kterém nevím. Ale asi není.

johny
19.05.2015, 19:05
Ještě mě napadá asociativita šraf (Options > Selection > Asociative Hatch).
johny2015-05-19 21:15:50

StRach
21.05.2015, 14:04
Dobrý den pánové, s tímto problémem jsem se taky setkal:pravým tlačítkem myši na nastavení výkresového prostorusprávce nastavení stránek\upravitv pravo nahoře zaškrtávací políčko zobrazit vykreslovací styly.Možná jste to už zkoušeli, ale co kdyby

Losina
21.05.2015, 17:51
[QUOTE=Alkeash]Černou - máme svůj vlastní vykreslovací styl, který je dlouhodobě odzkoušený a v pořádku.[/QUOTE]Jestli nepřiřazujete barvu, ale jen styl pro vykreslení, nemusí se to zobrazit. Záleží jestli máte zapnuté zobrazení stylů pro plotr - jak psal Johny.