Zobrazit plnou verzi příspěvku: Autocad -refedit

johny
30.01.2014, 17:33
Zdravim, dotaz k příkazu -refedit (s pomlčkou) resp. refedit (bez pomlčky). Pokud použiju k otevření reference starý příkaz -refedit, tak okolní objekty normálně pohasnou (xfatectl), ale neuzamknou se! (přesto že je tato volba v dialogu refedit v nastavení zaškrtnutá). V příkazu -refedit jsem nenašel nastavení, které by toto řídilo. Nevíte někdo jak to zapnout? (Páč když jednou spustím refedit, tak následující -refedit už uzamčení provede - přestože manuálně toto (Lock object not in set) neměním). Díky za odpo.

johny
31.01.2014, 09:42
Nakonec se mi podařilo něco najít na zahraničním fóru... ikdyž teda se stejným výsledkem.http://www.cadtutor.net/forum/archive/index.php/t-33717.html(až mě pobavilo, jak je ten dotaz úplně stejný)

Vladimír Michl
31.01.2014, 09:58

REFEDIT (dialogový) je stará verze nástroje pro editaci bloků. Aktuální je _BEDIT. Řádková verze -REFEDIT je spíše pro scripty a nadstavby. Co konkrétně potřebujete řešit pomocí atypické řádkové verze REFEDITu?

vbehun
31.01.2014, 11:11
Přiznám se, že až dosud jsem nezkoušel editovat referenci na místě příkazem _BEdit (česká lokalizace "EDBLOK").

OtasK
31.01.2014, 12:25
Já používám obojí. Na reference malých bloků spíš REFEDIT na větší EDBLOK.

vbehun
31.01.2014, 12:39
A v seznamu editovatelných bloků vidíte u příkazu EDBLOK i externí reference?Ať se dívám jak se dívám, tak je nevidím.

OtasK
31.01.2014, 12:42
Externí se mi tam taky nezobrazují, ale s tím asi problém není, šlo o zamykání.

vbehun
31.01.2014, 13:50
[QUOTE=johny]...Pokud použiju k otevření reference starý příkaz -refedit, tak okolní objekty normálně pohasnou (xfatectl), ale neuzamknou se! (přesto že je tato volba v dialogu refedit v nastavení zaškrtnutá). V příkazu -refedit jsem nenašel nastavení, které by toto řídilo. Nevíte někdo jak to zapnout? (Páč když jednou spustím refedit, tak následující -refedit už uzamčení provede - přestože manuálně toto (Lock object not in set) neměním). Díky za odpo.[/QUOTE]Pokud jde o zamykání:V dialogu "Nástroje" - "Možnosti" - "Otevřít a uložit" jsou možnosti načítání Xrefů na požádání -viz proměnná XLOADCTL (systémová proměnná).Zapne nebo vypne načtení externí reference na požádání a určuje, zda otevře odkazovaný výkres nebo kopii.Typ: Celé číslo; Uloženo v: Registr; Počáteční hodnota: 20 ... Vypne načítání na požádání; je načten celý výkres.1 ... Zapne načítání na požádání; Odkazované výkresy jsou otevřeny a uzamčeny.2 ... Zapne načítání na požádání; Kopie odkazovaných výkresů jsou otevřené a uzamčené; odkazované výkresy nejsou uzamčené.Pokud je proměnná XLOADCTL nastavena na hodnotu 2, bude do složky zadané pomocí systémové proměnné XLOADPATH nebo složky s dočasnými soubory (nastavené v dialogovém okně Možnosti) uložena kopie každého odkazovaného souboru výkresu.Kromě toho se externí reference načítají rychleji při práci na síti: zlepšení výkonu se nejvíce projeví, když otevřete výkres s mnoha externími referencemi.

johny
31.01.2014, 15:28
Ou, pardon, jsem myslel, že jsem to ráno uzavřel s tím, že je to (letitá a už neřešená) chyba autocadu a je třeba to obejít.[QUOTE=Vladimír Michl] Řádková verze -REFEDIT je spíše pro scripty a nadstavby. Co konkrétně potřebujete řešit pomocí atypické řádkové verze REFEDITu?[/QUOTE]Ano, použil jsem to v jednoduchém skriptu, abych nemusel pořád dokola odklikávat dialog, kde stejně vždycky řeknu ANO. No a pak mě to trochu vyděsilo, že mi to maže něco, co jsem čekal, že bude chráněné. Takže když ten problém není jednoduše řešitelný, upravil jsem si lisp aby poprvé vynutil dialog, při opakovaném spuštění už bez dialogu..A jak píšou kolegové, někdy je lepší nový, někdy starý editor.Jinak díky odpovědi.
johny2014-01-31 15:50:35