Zobrazit plnou verzi příspěvku: Autodesk design review - popis

be_em
14.08.2009, 14:05
Dobrý deň,
ak môžem poprosím o oficiálnu odpoveď k produktu Autodesk. Odovzdávame digitálnu formu projektu a všetky výkresy budú vo forme DWF. Nakoľko preberajúci nemajú s týmto softwerom moc skúseností chceme na CD aj do textu uviesť niečo v tomto zmysle:

"""na prezeranie formátu *.dwf použite program Autodesk Design Review, ktorý je freeware a môžte si ho legálne nainštalovať a používať bez žiadnych poplatkov a obmedzení. Software si môžte stiahnuť tu: http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/item?id=12269137&siteID=123112"""

... samozrejme nie je to presné znenie, len som načrtol akým smerom by to malo byť napísané a teda poprosím tu prítomných či by to nevedeli lepšie špecifikovať.

Ferdinand
14.08.2009, 14:58
Anebo inst. program ADR dát přímo na CD - tp. bych napsal:
Na prezeranie formátu *.dwf použite program Autodesk Design Review, ktorý je freeware a môžte si ho legálne nainštalovať a používať bez žiadnych poplatkov a obmedzení. Inštalačný program ADDR01.exe nájdete na tomto CD.

Ivan Rybák
14.08.2009, 15:13
A neporušují se tím licenční podmínky? Myslím, že produkt (i přesto, že je free) není možno volně šířit. Na CD obvykle umisťuji pouze odkaz.

be_em
14.08.2009, 19:00
páni nejde o to či ten program bude na CD alebo nebude ... ja osobne by som ho tam nedával ... lebo za pol roka rok si aj tak stiahnem novšiu verziu ... a aj tak je to len inštalátor ktorý bez pripojenia na net podľa mňa nefunguje.

chcem len správne formulovať vetu o používaní tohto freeware programu

vbehun
14.08.2009, 22:02







Domnívám se, že volné šíření je možné.
Na této adrese vizte)* PDF soubor FAQ, kde se píše:
---
Can I share Autodesk® Design Review with others or deploy it across a network?
Yes. Autodesk allows you to redistribute Autodesk® Design Review
software, subject to the terms and conditions of the end-user license
agreement that accompanies the download of the software. You can use
this graphic (see below ...)
and link to http://www.autodesk.com/designreview-download. Or deploy
the software silently across a network using this script: msiexec /i
SetupDesignReview.msi /qn
------vizte = pozrite (pre be_em)---Odkaz je opravdu na webový instalátor - a navíc ještě zmršený - jak jej donutit, aby instaloval jinam, než do C:\Program Files\... ?---Odpovím si sám. Nijak.---protožeThe Bootstrap Installer uses only default values, which means it is a
typical installation being installed to C:\Program Files\Autodesk\...---Ale můžete si stáhnout normální instalátor, zvící 766 MB a obsahující všechny  potřebné komponenty (Microsoft Visual C++ 2005 SP1 and 2008 SP1 Redistributable Package, Microsoft .NET 3.5 SP1), nebo úspornější msi balíček (38 MB) s tím, že všechno ostatní už máte ...---


vbehun2009-08-14 23:47:12

be_em
16.08.2009, 19:36
takže ešte raz a naposledy ... ozaj mi nejde o tú inštalačku ... tú si stiahnem kedykoľvek kdekoľvek ... ide mi o formulovanie nasledovnej vety aby bola cca správne:

"""na prezeranie formátu *.dwf použite program Autodesk Design Review, ktorý je freeware a môžte si ho legálne nainštalovať a používať bez žiadnych poplatkov a obmedzení.

vbehun
16.08.2009, 20:13



Nuž hádam áno. Hore uvedené ("Yes. Autodesk allows you to redistribute Autodesk® Design Review
software ...")je azda dostačujúci argument.Na doplnenie - odsek z Autodesk Software LICENSE AGREEMENT (U.S./Canada):2.3    Software Components.  The Software is licensed to You as a single product, and its components may not be separated for distribution or use.  You may copy and distribute the Software and User Documentation only in its entirety, and you will not redistribute: (i) Software (whether it is integrated with other technology as a component or as a standalone product) that does not provide end users access to the complete Software Install process, including this Agreement; or (ii) incomplete, modified, reverse engineered, or otherwise altered copies of the Software or User Documentation.---vbehun2009-08-16 20:39:10

Vladimír Michl
17.08.2009, 09:22
Autodesk Design Review lze odkazovat jako bezplatnou aplikaci anebo i přidávat na vlastní CD (viz výše uvedené odpovědi).
 
Pro web odkazy ke stažení používejte "hezčí" a hlavně univerzálnější odkaz (i pro budoucí verze):
www.autodesk.com/designreview-download
 
Formulace by měla být přesněji asi "... který je v aktuální verzi bezplatnou aplikací a můžete si jej legálně nainstalovat z ...   Jeho použití se řídí licenční smlouvou Autodesku kterou odsouhlasíte při instalaci." Nelze totiž vyloučit, že se v budoucnu licenční podmínky mohou změnit.

be_em
17.08.2009, 10:12
super, ďakujem veľmi pekne všetkým!be_em2009-08-17 10:35:12