Zobrazit plnou verzi příspěvku: Autodesk Forma

Vladimír Michl
09.05.2023, 15:18
Pokud máte předplatné sady AEC Collection, získáváte nyní nový projekční nástroj, cloudovou aplikaci Autodesk Forma (vychází z aplikací Spacemaker a FormIt). Stačí si jej přiřadit ve vašem Autodesk Accountu.Pokud máte předplatné Spacemakeru s více než 4 měsíci zbývající lhůty kontraktu, získáte naopak předplatné celé sady AEC Collection.Více informací najdete v článku:https://www.arkance-systems.cz/novinky-a-zpravy/autodesk-forma-cloudova-aplikace-s-prvky-ai-nahrazuje-spacemaker

váca
10.05.2023, 09:22
Skvělá zpráva, máme ale problém licenci přiřadit. Forma hlásí že nemáme licenci a Autodesk Account ji nedokáže přiřadit - vidí ji jen v produktech ale nelze přiřadit uživatelům - viz screeny: 

Vladimír Michl
10.05.2023, 10:21
Mělo by stačit přiřazení z AEC Collection, ale k účtům je přiřazováno postupně takže to může 2-3 dny trvat.

Peter Jirat
10.05.2023, 22:26
Koukám, že si to přebírá projekty vytvořené ve Spacemaker, to bude pro mnoho kolegů zajímavé rozšíření. Hub máme v EU lokaci, je nějaký rozdíl proti US lokaci?

Peter Jirat
24.05.2023, 09:14
Je někde porovnání, co ze Spacemaker se dostalo zatím do Forma? Některé věci jsem nenašel (rozčlenění podlaží do jednotek, návrhy seskupení budov dle skryté inteligence atd).

Peter Jirat
24.05.2023, 16:57
Nebo jinak - když si ve Forma otevřu starý projekt ze Spacemaker, tak tam mám menu Design, Analyze, Explore, kdežto u nových projektů ve Forma mám pouze Analyze.

d.erhart
09.06.2023, 10:48
Dobrý den,Rozdíl mezi lokalizací v EU nebo US by neměl být žádný. V US lokalizaci se některé nové nástroje většinou integrují dříve. Některé společnosti a jejich vnitřní nebo bezpečnostní zásady vyžadují, aby nástroje s kterými pracují a kam ukládají svá data byly na území EU (např. státní instituce). Při vytváření nového hubu ve Forma máte možnost volby regionu. V pozdější fázi již není možné přesouvat projekty mezi regiony.Porovnání Spacemakeru a Forma zatím zcela není. Celá platForma se stále vyvíjí a další vylepšení se teprve budou integrovat. Změnilo se trochu uživatelské proštředí. Nástroje již nejsou členěny na záložky Design, Analyze a Explore. Zůstal panel Analyze s jednotlivými nástroji (některé budou nejspíše ještě doplněny), panel Design byl vyčleněn jako samostatný a přibyly nové nástroje pro volný návrh a tvorbu geometrie budov známou z Formitu (náčrt, vysunutí tvaru, zkosení, zaoblení, ofset apod.). Panel Explore pro generativní návrhy je integrován do panelu Design, ale v tuto chvíli ještě není dostupný, je momentálně ještě ve vývoji, takže si na nové nástroje musíme ještě chvilku počkat. Návrh jednotek na podlaží již ve Formě integrováno je, ale prozatím pomocí ručního náčrtu. Návrhy generativního designu budou teprve integrovány.Daniel Erhart


Peter Jirat
27.06.2023, 12:48
Mohu mít více firemních HUBů nebo mohu přejmenovat stávající firemní HUB?

Vladimír Michl
27.06.2023, 14:13
Na jeden účet je myslím jeden Hub. Funkce přejmenování se chystá, prozatím se musí řešit vyžádáním změny jména přes Help > Contact Support > Send us a message.

Peter Jirat
27.06.2023, 15:26
[QUOTE=Vladimír Michl]Na jeden účet je myslím jeden Hub. Funkce přejmenování se chystá, prozatím se musí řešit vyžádáním změny jména přes Help > Contact Support > Send us a message.[/QUOTE]
Na jeden účet - to je myšleno, že každý uživatel s AEC licencí si může založit svůj vlastní HUB? A pak do něj do projektu zvát další?