Zobrazit plnou verzi příspěvku: Automat na PDF

mr.chain
25.09.2014, 09:39
Dobrý den,po přechodu na Vault Prof.2015, jsme objevili dva problémy s webovým klientem. Problém 1.Na pracovištích s WinXP, nelze otvírat výkresy.Jako řešení by byl možný návrat k PDF. Konkrétně mám na mysli automatické generování PDF výkresů. Zajímá mě tedy, zda-li je možné Vaultem řídit takto vytořený PDF výkres, tak aby při změně stavu ze schváleno do rozpracováno, nebylo možno s těmito soubory pracovat, tak jako je tomu u dwf?Problém 2.Máme problém s tím, že webový klient zobrazuje všechny revize položky. Tzn. uživatelé mohou vytisnout výkres jakékoliv revize, což je pro nás nepředstavitelné a nežádoucí. Potřebovali bychom, aby bězní uživatelé měli přístup pouze k aktuální platné dokumentaci, tzn poslední schválené revizi. Je to možné?předem díky za odpovědi
mr.chain2014-09-25 15:48:02

mr.chain
30.09.2014, 08:30
Nikdo nic? Opravdu jsme jediná firma, která používá webklienta Vault2015?

Jan Sedlák
02.10.2014, 14:18

Dobrý den,co se týká prvního problému tak Vault Professional již nepodporuje Windows XP viz. systémové požadavky http://knowledge.autodesk.com/support/vault-products/troubleshooting/caas/sfdcarticles/sfdcarticles/System-requirements-for-Autodesk-Vault-2015-products.html#vaultclient2015. Microsoft ukončil podporu Windows XP 8.4.2014 a Autodesk přestal také tento systém podporovat. Na generování PDF dokumentace nabízíme vlastní aplikaci jako doplněk Job Serveru, která se stará o generování PDF souborů. Znamená to upravit konfiguraci Vaultu tak aby na definovanou událost došlo k založení Jobu na konkrétní výkresový soubor a Job Server ho zpracuje a vygeneruje PDF soubor. Dále je potřeba řešit jakým způsobem by se mělo přistupovat k PDF souborům. U druhého problému jste dostali informaci o tom že se jedná o chybu v české verzi Vaultu Professional 2015. Chyba je nahlášena Autodesku a čekáme na řešení.

mr.chain
03.10.2014, 17:36
Dobrá den p.Sedlák,fakta která zde uvádíte, jsou mi samozřejmě známa, proto se s těmito problémy neobracím na helpdesk CADStudia, ale sem na fórum.Doufal jsem totiž, že se ozve nějaký jiný uživatel, který se s těmito problémy již dovedl vypořádat.Nicméně díky za odpověď, snad poslouží ostatním.edit.: snad je doplním v jaké jsme situaci. Při změnovém řízení, přejde položka do rozpracováno a aktuální revize ve webklientu není vidět, ale všechny staré revize ano. To znamená, že souběžně se změnovým řízením lze z webklienta tisknout neaktuální výkresovou dokumentaci. Už se nám to několikrát stalo, a není to nic příjemného.To jen tak na vysvětlenou, proč se snažíme situaci řešit i jinak než čekáním.
mr.chain2014-10-03 18:18:58

mr.chain
03.10.2014, 18:09
Dobrý den, ten doplněk Job Serveru mě docela zajímá. Chápu to tak, že při vytvoření nebo aktualizaci položky se vytvoří pdf soubor. Soubor se přiřadí k položce, jako sekundární asociovaný soubor nebo příloha?. Odkaz  na tento soubor, se pak dál s položkou exportuje do ERP.Otázka je co se stane s tímto souborem, pokud dojde ke změně na položce, bude se chovat jako soubory dxf nebo se jedná o soubory generované mimo úložistě a vaultem již nejde řídit jejich životní cyklus?

Roman Kovařík
04.10.2014, 09:36

Dobrý den,záleží na implementaci tohoto doplňku a potřeb zákazníka.1) Ve většině případů se PDF soubory exportují do složky na server, aby k nim měli přístup další systémy nebo uživatelé. Uchovávány jsou ve všech schválených revizích, aby bylo možné dohledat všechny revize. např. V12345(A).pdf 2) Pokud jsou PDF soubory uchovávány v databázi Vault, tak vždy na schválení položky se generuje nová aktuální revize výkresu do formátu PDF pomocí Job Serveru. Soubory jsou v systému řízeny standardní funkcí historie, tedy název souboru zůstává vždy stejný a v historii přibývají revize PDF souborů. Tento PDF soubor je následně připojen jako příloha k položce. V aktuálních verzích Vault Prof. není možné mít tyto PDF jako sekundární spojení, protože ve chvíli schválení položky se položka uzamkne a není možné ji v tomto stavu nijak upravovat. V dalších verzích to bude změněno  umožněno  Hezký den Roman Kovařík