Zobrazit plnou verzi příspěvku: Automatická editace textových popisků

Freddy86
20.09.2010, 09:27
Dobrý den,Chtěl jsem se zeptat jestli by mi někdo neporadil.Mám projekt ve kterém je cca 120 panelů. Každý tento panel musí být označen určitým kódem. Tento kód je pro všechny panely téměř totožný a mění se u něj jen skupinové a pořadové číslo.Např. A-PA-1-1A-PA-1-2A-PA-1-3A-PA-2-4A-PA-2-5A-PA-3-6Existuje nějaký způsob jak by se dala tato pole vyplnit abych nemusel každé pole vypisovat ručně ale nějak automaticky podle nějaké předlohy? Byl bych vděčný za jakýkoliv nápad. Nevím zdali autocad má vůbec nejakou takovou funkci.DěkujiS pozdravem, Franta.

Buba
20.09.2010, 10:01
Pre normálny text je v Express Tools funkcia automatického číslovania.
Označíte všetky názvy panelu a cez vlastnosti prepíšete A-APA-1-, ďalšia skupina A-APA-2- atď. Potom si spustíte príkaz _tcount, označíte všetky názvy výberom (naraz alebo postupne), podľa toho, či sa čísla menia vrámci osi X, Y alebo bez ohľadu na grafickú pozíciu objektu (vtedy si ich budete musieť vyklikať).  Zadáte začiatok a interval číslovania (ak zadáte interval ako zápoprné číslo, tak index bude klesať), potom vyberiete možnosť suffix a doplní vám index nakoniec. (Ak vznikne zbytočná medzera, tak ju odstránite cez _find vo vybratých objektoch nie v celom výkrese).
Pre priame vkladanie blokov so zvyšujúcim sa indexom na konci textu v atribúte mi pán Michl na želanie (za čo mu nesmierne opäť ďakujem) vytvoril LISP, ktorý nájdete v časti DOWNLOAD. Je to súbor ATTINC.lsp
Prípadne ak kopírujete blok a chcete, aby každá textová hodnota bola o prírastok vyššia, tak Copy_AutoNum.lsp

Freddy86
20.09.2010, 16:38
Děkuji. Pomohlo to.