Zobrazit plnou verzi příspěvku: Automatická tlač...???

Andrej
14.07.2005, 13:23
Potreboval by som poslať súbor *.plt na tlač. Podmienka je, že ten istý súbor sa musí poslať zakaždým znovu 1 krát (technické príčiny). Neviete o nejakom programe v ktorom sa dá navoliť aký *.plt súbor sa má vytlačiť a koľkokrát na aký typ tlačiarne sa má poslať ?? Jeden výkres sa musí poslať veľa krát.  Na možnosť zadať n krát počet kópií pri tvorení súboru *.plt som myslel, ale to to nechcem tak. Dosť súrne....  Dík.

Seiner
14.07.2005, 13:34
No ten program by byl cvičení pro středoškoláka. Nevím, jak se Vám mění ty počty vytištěných výkresů, ale třeba by se daly udělat dávky, kde třeba plot3.bat by vypadal nějak jako:
copy/b %1 "\\Repro\Oce9400"copy/b %1 "\\Repro\Oce9400"copy/b %1 "\\Repro\Oce9400"

Vladimír Michl
14.07.2005, 13:41
zkuste třeba GoPlot Plus - viz www.aac-solutions.cz/download

Andrej
14.07.2005, 14:14
...ale ešte jedna vec. Súbory sa musia tlačiť automasticky napr.  v cykle po 90 min. jedno plt. Teda, malo by to vyzerať takto. Vyberiem plt súbor, zvolím ploter, nastavím po koľkých minútach sa znovu pošle tento plt súbor na tlač, koniec. Nastavím a idem domov.. cez víkend môže pracovať. práve to je zlé, že nepotrebujem zadať počet kópií, ale interval medzi spustením plt na tlač. Asi skombinujem automatické úlohy Windowsu a spomínanú dávku.."copy/b %1 "\\Repro\Oce9400" "...

Seiner
14.07.2005, 14:23
Teda s takovým požadavkem jsem se ještě nesetkal. Můžete ukojit mou zvědavost, k čemu je to dobré. A když dáte do fronty více těch souborů, tak to neprojde?

SWISSS
14.07.2005, 14:26
a nešlo by poslat tam všechny výkresy najednou (při tisku z cadu zadat počet kopií a pak už jen čekat..)?

šlo by něco podobného udělat pro plotter HP? Nebylo by špatné jednoduše
zadat v pátek odpoledne adresář s 50výkresy a v pondělí ráno přijít k
hotovému.. :)


Vladimír Michl
14.07.2005, 14:45
účel jsem také přesně nepochopil - neslouží snad k tomuto tisková fronta (na serveru nebo na disku síťového plotru)?
na druhou stranu, přes Autospool a Task Scheduler by asi šlo v tomto směru vytvořit leccos...

SWISSS
14.07.2005, 15:07
tiskova fronta k tomu slouzi, pouzivam ji. Ale kdyby existovalo neco,
co by samo vytisklo zadany adresar, bylo by to urcite usnadneni.. .

Vladimír Michl
14.07.2005, 15:24
adresář DWG výkresů (viz BatchPlot nebo Publish) nebo adresář .PLT souborů (viz příkaz for v .BAT souboru)?

Seiner
14.07.2005, 15:27
Plt soubory nepoužíváme, ale s vytištěním obsahu složky, nebo více složek, nemám problém. Asi to umí batchplot, ale my jsme na to šli jinak. Prvním předpokladem je, že existuje příkaz, který vytiskne výkres ze souboru bez dalšího ptaní, resp. se jednoduchými parametry. No a pak se to celé podá generátoru scriptu.

Kubeczka
15.07.2005, 06:02
Šel jsem také cestou skriptu. Jednak název souboru musí obsahovat na určitém místě specifikaci formátu, pak meze výkresu musí být nastaveny na LD a PH roh výkresu. Dále musí být nastaveny pro danou tiskárnu formáty. Pak už stačí mít prográmek, který z daného adresáře vygeneruje skriptový soubor a ten už spustím v prostředí AutoCADu a dělám něco jiného. Šlo by výše uvedený prográmek upravit pro zadávání počtu výtisků nebo skript pustit tolikrát, kolik je potřeba. Mám to praxí ověřeno. Nějak takhle na to šel i pan Seiner. Jednak jsem k tomu dospěl praxí a jednak mi to potvrdila spolupráce s jinými konstrukčními kancelářemi. Jako velkoformátovou tiskárnu máme kromě plotrů HP DesignJet 600 (na ty generujeme tiskové soubory) Xerox 510dp - ne něm ty tisky "švihají". Ani není potřeba tisknout odpoledne, v noci nebo v neděli.

Andrej
15.07.2005, 06:56
..včera som už odpoveď nestihol ..sorry, tak pre info dodávam, prečo je tomu tak. Niesom celkom duša programátorská, takže si musím niekedy pomôcť ako sa dá. Takže problém, prečo to nieje možné urobiť cez frontu a ani zadaním n x počet výkresov, pri vytvární *.plt súboru je takýto. Mám cca 130 MB plt súbor. Doteraz nebol nikdy problém tento súbor poslať na ploter a tam sa pridal do fronty, potom už stačilo zadať počet opakovaní tlače a všetko bolo v poriadku. Keď som však poslal tento 130 MB súbor na ploter, dopadlo to tak, že ho síce vytlačil, ale v plotri nezostala ani zmienka o tlačenom súbore, čiže sa nemohol ani pridať do fronty - 1 problém.2 - problém nastal, keď som pri vytváraní plt-čka, zadal počet výkresov napr. 3 a tento plt som poslal na ploter. Tu je zase zrada. Pri konci 1 prvého výkresu pri tlačení (z troch opakovaní), ploter sa asi 7cm pred koncom zaťal... začal načítavať 2x výkres.., čakal som reku načíta si 2 krát výkres a ten zvyšok dotlačí.  :) jajajjj nie !!!! proste koniec. Odrezal a tlačil 2 krát... to isté urobil pri načítavaní 3 razu. Nič by sa nebolo stalo, ale pustenie plt na ploter a odrezanie vatlačeného výkresu trvalo cca 110 min...  takže trpezlivosť na maximun...A aby toho nebolo málo, treba to vatlačiť 60 krát !!!  úplná sranda... :) Čiže riešenie je, poslať 1x plt, počkať kým sa vytlačí do konca (iba takto ho vytlačil celý) a cca po 130 min pustiť plt znovu. To by šlo, ale tlačiť sa musí non-stop aj cez víked.... a kto by tam chodil :))))))Tak preto som potreboval nie dávkovač, ale časovač :) Skombinoval som jeden softík "Print File" s plánovačom úloh vo Win, je to trochu kostrbaté, ale ako som spomínal, niesom programátor.... aj keď asi nejaký vbs skript by som cez výken vypotil. Aj tak nerozumiem kde je chyba, ploter je HP DesignJet 1050 s 256 MB pamäťou, resp. diskom. S týmto problémom som sa už stretol dávnejšie, no nebolo ho treba takto nasilu riešeiť, tých 10-20 kusov sa dalo v pohode vatlačiť aj za týždeň.Fajn,,, hádam jedna otázka. Viete nietko o akú chybu ide ?? Ja mám podozrenie, že už taký veľký "dátový" plt súbor už ten ploter nezvláda. V tom výkrese je veľa  rastrových máp /orto-foto mapy/.
 
Inak dík všetkým za helpa...

Seiner
15.07.2005, 07:21
[QUOTE=Kubeczka]Šel jsem také cestou skriptu. Jednak název souboru musí obsahovat na určitém místě specifikaci formátu, pak meze výkresu musí být nastaveny na LD a PH roh výkresu.[/QUOTE]
Nechtěl jsem se původně o tom rozepisovat, protože to nesouvisí s původním dotazem a moje řešení je specifické pro naše podmínky, ale jen stručně co dělá program pro tisk:- měřítko výkresu zjištuji z měřítka vloženého razítka;- potištěnou oblast zjišťuji z mezí, které jiný program nastavuje na blok RAMECEK;- tiskový program posílá malé formáty na Xerox (A4, A3) a velké na Océ, kde navíc vybírá roli (Océ 9400 neumí současně autorol a autopozition).- program umožňuje i volbu formátu "natvrdo" - pak se na tento formát větší výkresy zmenšují.

Andrej
15.07.2005, 14:55
som tu zas.....
Takže problém týkajúci sa nedotlačnia druhého výkresu sa nepodarilo vyriešiť ani dostatočnou časovou rezervou medzi vytlačením prvého a načítaním druhého výkresu. Myslel som si, že tam je chyba, ale keď tlačí druhý kus, nedokončí tlač a skončí to hláškou..

 
"System Error
070100 003 C091A
Switch Off"
 
, potom treba reštartnút ploter a pustiť zase dva kusy... zase reštartnúť a dokola to isté...
Skúšal som aj nemožné... nič. Takže problém je v driveroch => help na HP...., či v samotnom HW plotru ??

Vladimír Michl
15.07.2005, 16:47
a co je to za plotr? DnJ1050C?
ta hláška je obecná chyba firmware (nebo hardware) - jakou máte verzi firmware? aktuální je tuším A.02.05nemáte v plotru nějaké nestandardní paměti nebo vyměněnou síťovou kartu?chyba však může být vyvolána i chybou tiskové hlavy (zkuste je jen vyndat/zandat)
každopádně uživatelské akce by neměly končit System Error...

Andrej
18.07.2005, 10:31
...áno je to ploter HP DesignJet 1050C. Pozrel som verziu firmware, je tam A.01.05.a. Nemám skúsenosti s prepálením firmware na plotroch. Ide to spraviť aj bez toho aby som volal na servisné stredisko pobočky HP ?? Dík.

Vladimír Michl
18.07.2005, 10:59
nejdříve bych zkusil ty hlavy, pak firmware - ten ale není u modelů 1050 flashovatelný, takže se musí měnit jako servisní díl