Zobrazit plnou verzi příspěvku: barevný export do DWG

Peter Jirat
04.05.2016, 11:21
Už to tu jedno ubylo, ale nějak se mi nedaří: potřeboval bych do dwg z Revitu vyexportovat pohledy na fasádu a barevné půdorysy včetně barev tak, jak je to nastaveno v pohledech - a chci se vyhnout tomu, abych každou stěnu přepisoval ručně. Lze to vůbec? Je nějaká kombinace materiálu a zobrazení pohledu, kdy to vyexportuje reálné RGB barvy?

Michalkacerik
04.05.2016, 13:45
Neviem či je to presne ono čo potrebujete link:http://practicalbim.blogspot.sk/2012/09/make-revit-look-like-cad.htmlalebo to exportovať ako PDF. Ale nepoznám požiadavk, dôvody a potreby exportudo DWG.

Peter Jirat
04.05.2016, 14:06
Díky, to je export pomocí přepisů, i když navázaných na filtry, ale pro ten specifický případ je i tento způsob mimo moje časové možnosti. Export PDF není problém, ale potřeba je i DWG...

smejkald
04.05.2016, 14:57

Dobrý den, do DWG nejdou exportovat zobrazení jako stínovaný nebo konzistentní barvy, což asi víte. Takže abyste s barvami mohl vyexportovat pohled zobrazený jako skrytá hrana, musí mít dané materiály nastaven vzor v povrchu. V nastavení převodníku do DWG je pak potřeba vymazat u konkrétních hladin ID barvy. Kdy to uděláte, v exportovaném DWG budou mít objekty v takových hladinách barvu nastavenou napevno (ne jako DleHlad) a bude odpovídat původní barvě v Revitu.

smejkald
04.05.2016, 15:00


Zde náhled v Revitu a výsledek v AutoCADu při výše popsaném postupu. Bohužel tento postup lze aplikovat jen při exportu index barev AutoCADu, ne při nastavení Truecolor, kde se přenesou skutečné RGB nastavené v Revitu. Barvy se tedy takto nahradí podobnými ze škály barev AutoCADu.

smejkald
04.05.2016, 16:30


Omlouvám se za předchozí mylnou informaci. Exportovat dwg z pohledu ve stylu konzistentní barvy samozřejmě jde a není tedy nutné materiálům přiřazovat šrafu v povrchu. V nastavení dwg převodníku v Revitu je ale nutné všem hladinám, u nichž chcete zachovat barevnost, odebrat ID barvy. Pak bude platit, že objekty v daných hladinách budou mít barvu nastavenu napevno. Pro zachování skutečných RGB barev lze použít trik s připojeným modelem:http://www.cadforum.cz/cadforum/sedive-materialy-objektu-revitu-exportovanych-do-dwg-tip10458 

Peter Jirat
04.05.2016, 21:10
To nemá chybu! Ještě trochu poladit, jak vyexportovat i výkresy, nejenom pohledy, a bude to perfektní. Za tohle si zasloužíte odměnu od vedení :-)