Zobrazit plnou verzi příspěvku: block plochy

sonicer
17.05.2007, 19:02
Jak se da udelat block, aby pri vkladani pozadoval klick na uzavreny polygon, aby se nacetla do bloku hodnota plochy polygonu .

zatim mi to funguje jen jako textove pole vytvorene ve vykresu a kliknuto primo (vlozené pole na konkretni polygon)


-ten vsak nelze vicekrat pouzit na dalsi polygon...musi se vse vytvorit znovu...a neni to block.

mám autocad 200. rad bych kdyby to slo i ve verzi 2007 LT.
a zda se to funguje i po ulozeni do verze 2000 a zpet otevreny v 2007.


dekuji.

PepaR
17.05.2007, 19:48
V plnohodnotné verzi, lze použít LISP, který je obsažen v GGmenu. Jmenuje se MISTNOST.lsp.
GGmenu naleznete zde: http://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=4392
 
U verze LT by to šlo asi řešit přes DIESEL, LiveLabel nebo pole.

Vladimír Michl
17.05.2007, 20:36
Samotný blok vám nepomůže - ten má jen vkládací bod, žádné "vyžádání kliknutí" od bloku nečekejte. Dynamickou popisku vytvoříte popisným polem (field) nebo zjednodušeně utilitou fArea (viz Download).

sonicer
27.05.2007, 15:57
1)farea je fajn, jen informativně....ale aby se to dalo pouzit k vystupu k tisku na nic...potrebuju mistnost nejlepe "pokoj  23m2" treba.zatim to delam pres polygony a pak vlozenym polem v Mtext.velmi zlouhave na 200bytu a kazdy s min 5 pokoji....:((("myslel jsem ze autocad je mnohem dale...ale kdyz neumi pracovat poradne s vlastnimi objekty a s patricnym vystupem ...je tedy programatorsky 100let za opicema. Co je platny, ze vlastnosti objektu se dozvím v menu vlastnosti autocadu kdyz bych spise tyto data nacital rovnou do nejakeho textoveho pole primo ve vykrese... - stim ze to bude blok a ne vytvorene textove pole na miste.."2) zkusim tedy dotaz...ohledne dynamickych dveri...vytvoril jsem si dynamicke dvere, u kterych lze menit vse.. ale jedina vec, kterou bych rad udelal aby se popiska pri zrcadleni dveri menila na L ci P(prave,leve) v bubline dveri.....vlozene pole nelze v bloku...:( prisel jsem jen na sys funkci mirrtext - ta vsak dava logický vysledek 1či 0...jak toto převest na L a P...díky...

Vladimír Michl
27.05.2007, 20:42
fArea jen zjednodušuje vkládání/tvorbu dynamického popisu, ale jak samotné text.pole, tak fArea samozřejmě umožňuje vytvořit dynamickou popisku ploch objektů ve výkresu (jak v bloku, tak v samostatném textu).
Zřejmě však nepoužíváte optimální verzi CADu - pro kreslení pokojů, bytů, dveří, jejich popisování a výkazy (a samozřejmě řadu dalších projekčních funkcí) daleko lépe poslouží stavařská verze AutoCADu - "AutoCAD Architecture" (dříve Architectural Desktop), nebo Revit Architecture.