Zobrazit plnou verzi příspěvku: Boundary - hranice

chose
18.05.2007, 00:15
Dobrý den, mám následující problém. Ve výkresu potřebuju "obtáhnout" velké množství hranic. Používám makro, kde volám příkaz boundary s parametry (bodem vnitřku vybírané oblasti):
...
 ThisDrawing.SendCommand ("._-boundary" & vbCr & XYstring & vbCr & vbCr)...
To funguje, ale hranice se vytvoří pouze na té části výkresu, kterou mám právě zobrazenou ve výkresovém prostoru a to musí být ještě relativně dost zvětšená. To co je mimo, nebo když je nastavené malé měřítko, se neobtáhne. Mám dojem, že důvodem je to, že příkaz "hlásí", že byl vybrán bod přesně na objektu, ale já bod nevybírám kurzorem, ale zadávám mu přesné souřadnice jako parametr. Neví někdo, kde je problém?

Seiner
18.05.2007, 06:49
Zkuste před použitím příkazu vypnout uchopovací módy.

chose
18.05.2007, 08:50
Tak sem to vyzkoušel a bez výsledku

chose
18.05.2007, 09:05
Dá se to obejít tak, že před volání příkazu boudary zoomnu centrálně bod vnitřku vybírané oblasti s vhodným měřítkem. Jakž takž to funguje, ale není to elegantní a nemusí to fungovat na všechny případy (velmi malá oblast - to by ani tak nevadilo, ale taky velmi velká oblast - když se celá nevejde na obrazovku). Za jakékoliv rady budu rád

chose
19.05.2007, 14:13
Takže pokud by to někoho zajímalo. Ohraničení mimo výřez nefungovalo proto, protože standartně je nastavená množina hranice na aktuální výřez. To se může obejít tak, že jako množinu hranice vyberete všechny objekty, kterých se případné ohraničení může týkat.