Zobrazit plnou verzi příspěvku: CAD-like program PRO100 a jeho formát .sh

Petr.Motejlek
30.10.2006, 16:38
Dobrý den,
dostal se ke mně jeden velmi zajímavý (hlavně svojí jedoduchostí) program na návrh bytových prostor - co se týče koupelen, obývacích místností atd. Jednomu mému známému, který dělá ve firmě, kde provádějí návrhy koupelen. Mají na to teď nějaký program, který se jemu zdá hodně složitý, tak našel tento, který se mu zdá být pro jeho práci to nejlepší. Problém je jen v tom, jak do něho dostat modely nábytků, umyvadel atd., které u něj ve firmě používají. Většinou je prý mají ve formě .DWG dokumentu. Tento program používá pro správu nábytku a jiných prvků ve svých knihovnách formát .MEB nebo .SHP a právě ten .SHP bych rád využil, hlavně z toho důvodu, že by to podle všeho měl být formát, kterému by měl AutoCAD rozumět, nebo ne?

Nastal ovšem problém, když jsem po několika hodinch usilovného hledáni převodníku mezi DWG a SHP našel několik freeware programu, které toto umožňovali, tak jim vytvořeným dokumentům PRO100 nerozumí. Celé se to ještě více zamotalo, když jsem se pokusil si nějakým freewarovžm SHPviewerem prohlédnout ony soubory přímo od tohoto programu, tak otevřít nešli. Prý to SHP soubory nejsou.

No, a zde bych se rád obrátil na vás, uživatelé CADFora. Má někdo z vás zkušenosti přímo s tímto programem nebo formátem, který používá? Umístím jsem odkazy na nějaké MEB a SHP soubory přímo z tohoto programu ať na nich můžete případně ozkoušet vaše metody. Předem děkuji za každou reakci.

SHP soubor - ctverec.shp
MEB soubor - stul.meb

Petr Motejlek

Vladimír Michl
30.10.2006, 16:46
příponu .SHP má řada aplikací (formát ESRI Shape - čitelný např. v Autodesk Mapu - tento soubor ale není); .MEB je zcela atypický formát

Petr.Motejlek
30.10.2006, 16:52
Dobrý den,
děkuji za odpověď. Existuje nějaká možnost, jak zjistit, jaký formát je tento .SHP soubor? Doufám hlavně v to, že se na mlj příspěvek podívá někdo, kdo s tímto programem zkušenost má, a teoreticky by mohl vědět jakým způsobem tohoto docílit. Jinak mi nezbude než se pokusit specifikaci vyřešit sám - což asi nevyjde, nebo počkat, až do PRO100 naimplementují možnost provádět import z DWG - což potrvá hodně dlouho.

Petr Motejlek

Mrázek
31.10.2006, 07:54
Zkuste se podívat, zda neumí program PRO100 pracovat s dxf. Jinak asi nezbyde, než knihovny prvků naplnit ručně v originálním formátu.