Zobrazit plnou verzi příspěvku: Čáry inženýrských sítí v Revit 2011, A/N ?

joshell
22.04.2011, 18:51
Dobrý den,podle mých informací nelze v Revitu vytvořit styly čar inženýrských sítí, které jsou běžně užívané např. na koordinační situaci stavby. Při pokusu o import těchto čar z AutoCadu se v Revitu 2010 zobrazují nekorektně a např. u el. vedení NN se zalomená šipka nahradí čárkami a tečkami.Při hledání řešení jsem narazil jen na možnost vytvoření "nepravé čáry" kdy je symbol té či oné čáry (tedy např. zalomená šipka u NN el.) vytvořen v rodině a poté nastaven jako opakující se detail. Toto  umožní tvorbu různě dlouhých objektů které se POUZE jeví jako požadovaná čára, ale systémové řešení to není.Můj dotaz zní: Je v nové verzi Revitu možné takové styly čar tvořit, popř. má někdo lepší řešení tohoto problému než výše uvedené.?JH


PepaR
22.04.2011, 19:48


Dobrý den,asi Vás zklamu, ale dle výčtu novinek z Revitu 2012 bude pravděpodobně vše při starém. Tzn. na komplexní styly čar (např. čáry inženýrských sítí odkazující na SHX soubory) z AutoCADu zapomeňte. Jedinou cestou jak docílit téhož je Vámi zmiňovaný opakovaný detail. Když se ale nad tím zamyslíte, tak čáry z AutoCADu fungují podobně, odkazují na shx soubor, kde je uložen tvar. V Revitu je zase odkazováno na rodinu, která se opakuje. Samozřejmě, že komfortnost komplexních čar a opakovaného detailu již zas tak snadno srovnávat nelze.Nicméně nalejme si čistého vína, Revit není moc dělaný (alespoň prozatím) na nějaké situačky. Nějakou malou situaci o pár přípojkách v Revitu nevidím jako problém, ale rozsáhlejší území nebo koordinaci sití bych v něm dělat nechtěl.Mimochodem, již někdo zkoušel Revit 2012 a jeho práci s terénem? Doznala tato funkce nějakých změn prosím?

PepaR2011-04-22 19:53:16

Adark
23.04.2011, 20:13

Už jsem v Revitu 2012 zkoušel dělat ale opravdu jenom  okrajově a krátce. Nechci si přepsat práci a výkresy na verzi 12 a pak to neotevřít v 11. Spíše jsem zkoušel hardwarovou náročnost oproti 11. Jinak možná špatná zpráva pro PepuR. Toposurface zůstala nachlup stejná jako ve verzi 11.Nepoznal jsem žádný rozdíl ani kosmetický. Mám ještě do vypršení dema 8 dnů ale vypadá to,že kromě těch tak zvaných novinek se nezměnilo nic. Takže kdo se nějak zajel v ribonech od verze10 nebude zaskočen. Myslím si že pro ty co se tím Revitem živí a projektují v něm od studie až po prováděčku a mají udělány svoje obstojné rodiny jako já, nemá cenu dále pokračovat ve subscription na příští rok. To by muselo být  v Autodesku zemětřesení nebo státní převrat a ten nebude. Ušetřené peníze věnuji na dovču nebo si konečně dokoupím aqualung.Co se týče situaček, pokud máte sestavu suite jako já , používejte radši ACA nebo autocad.Pevnou ruku o Velikonocích!!!!!
Adark2011-04-23 20:29:43

joshell
27.04.2011, 15:47
Děkuji za odpověd