Zobrazit plnou verzi příspěvku: Certifikace notebooků od Autodesku pro CAD

Kubíček
27.12.2007, 15:52
    Na trhu existuje řada výrobců. Např. i na http://itshop.xanadu.cz/frontoff/ lze najít notebooky od fy. Asus, HP, Toshiba, Acer, Sony, Lenovo, Fujitsu-Siemens, …
    Často se uvádí parametry, které by měly zaručit správnou funkci AutoCADu 2008 a Invertoru pracujících pod OS VISTA, jako je: 
    Pentium 4 s frekvencí od 2,2 GHz a vyšší, 2 GB RAM, display velikost 17“ s rozlišením 1280x1024, samostatnou grafickou kartou s pamětí 512 MB, s podporou OpenGL nebo Direct3D atd.
    Kromě takovýchto doporučení jsem se setkal, že ještě existuje certifikace od fy. Autodesk pro produkty CAD. Kdo provádí tuto certifikaci? Existuje někde seznam konkrétních certifikovaných notebooků, nebo je to na základě zvážení koncových prodejců?
    Pokud si člověk zvolí „nadupaný“ notebook vyskočí cena. Jak potom postupovat při výběru nejlépe?
   Certifikace – doporučené parametry – výrobce – cena - záruky

Vladimír Michl
27.12.2007, 16:19
Certifikaci (s otestováním a ověřením funkce) konkrétních stanic pro konkrétní CAD aplikaci provádí Autodesk ve spolupráci s daným výrobcem.
 
Např. aktuální přehled certifikovaných stanic (stolních i přenosných) pro Inventor najdete zde:
http://www.inventor-certified.com/graphics/cert_ws.php
 
Přehled certifikovaných grafických karet pro AutoCAD (aplikace založené na AutoCADu) najdete zde:
www.autodesk.com/autocad-graphicscard
 
Kromě toho si mohou dělat prodejci vlastní testování, které pak použijí pro doporučení vhodné stanice pro zadaný typ nasazení (objem dat, 3D, rastry...).
 
Asi u žádného počítače/notebooku (pomineme-li různé noname skládačky) nehrozí, že by daná CAD aplikace na něm neběžela vůbec, ale u 3D CADů často bývají problémy se spolehlivostí hw a hlavně s plným využitím hardwarových parametrů (např. grafika bez hw podpory Inventoru bude využívána jen v sw emulaci).