Zobrazit plnou verzi příspěvku: Chyba při tažení podle křivky

prochaska
20.02.2006, 12:21
Udělal jsem šroubovici (helix) ze čtvercového průřezu, v 3D sketch jsem zvolil funkci přidat hranu (nebo tak nějak se to jmenovalo) podle jedné z hran té "pružiny" a samotnou pružinu jsme smazal, takže zbyla 3D čára ve tvaru šroubovice. Podle ní jsme nechal táhnout kruhový profil, což šlo bez problému (výsledek na pohled identický se šroubovicí z kruhového průřezu). V okamžiku kdy jsem ale nastavil úhel rozšíření jiný než 0 stupňů tak došlo k chybě "profile self intersect" kterou se mi nijak nepodařilo odstranit. Cílem mého snažení měla být pružina z drátu proměnného (rovnoměrně se zmenšujícího) průřezu. Co jsem dělal špatně? Jak to napravit?
Šlo o Inventor verze 10, servicepack 3. Omlouvám se za případné nepřesně interpretované hlášky a názvy funkcí, bylo to na cizím počítači který teď nemám po ruce.
Děkuji.

Paolo
20.02.2006, 13:58
napadá mě snad jen že úhel byl buď opačného směru nebo že byl moc velký a profil by se zúžil do ztracena

prochaska
20.02.2006, 14:03
To myslim ne, zkousel jsem zadat i uplne male uhly, kladne i zaporne, vyzkousel jsem i rovnou caru v 3D sketch, zhruba stejne delky (na ni to fungovalo bezvadne). Taky jsem zkousel to teleso ktere jsem pouzil ke zkonstruovani 3D sroubovice ponechat na miste, ani to nepomohlo.