Zobrazit plnou verzi příspěvku: CIT mapy

Urban
06.11.2007, 15:13
Mám několik souborů ve formátu CIT a potřeboval bych je teď vložit jako podklad do projektu. Jde to? Používám Architecture 2008.

Vladimír Michl
06.11.2007, 15:18
Formát CIT standardně podporován není, ale můžete použít naši rozšiřující aplikaci CITin - viz www.xanadu.cz/citin.asp
 
Pokud máte CIT soubory s georeferencemi, můžete je automaticky umístit a zvětšit do správné polohy pomocí bezplatné utilitky GeoRefImg - viz:http://www.cadforum.cz/cadforum/qaID.asp?tip=4539

Radim Cech
06.11.2007, 17:30
Pokud ale s někým spolupracujete a zasíláte jim podklad včetně rastrových formátů, je lepší aplikací CitIN převést soubory *.CIT na *.TIF, kdy Vám při převodu vytvoří příslušné soubory *.TWF s informacemi o souřadnicích příslušného *.TIF souboru.

alfred
06.11.2007, 18:21
Z dlouhodobeho hlediska doporucuji nepouzivat vlastni CIT, ale prevest si ho na TIF a ten pak vlozit. A to i kdyz mate koupeny CITIN. Pri vydani nove verze AutoCadu se muze stat, ze CITIN jeste neni aktualizovany na novou verzi - a kompatibilita dopredu opravdu nelze zarucit a pak bud musite pouzit starsi CAD (kde CITIN funguje), nebo musite vsechny rastry nahradit jinym formatem, ktery AutoCad zna. Toto mezidobi bez noveho CITINU nemusi byt dlouhe, ale muze se vyskytnout zrovna kdyz to nutne nepotrebujete...Dale take nemate problem s predavanim vykresu nekomu kdo nema CITIN koupeny.Jinak CIT umi prevest na TIF treba Microstation (vytvori i WLD soubory) a nebo napriklad XNview, ale ten neumi vytvorit WLD soubor.