Zobrazit plnou verzi příspěvku: Civil 2006 zapomíná nastavení

Mantlík
08.09.2006, 18:07
Už asi popáte se stalo, že jeden ze tří Civilů 2006 (u kolegyně) přes noc "zapomněl" své nastavení (profil, pracovní prostor, kromě implicitních všechny nastavené cesty, uživatelské CUI, apod.)
 
Takže jsem to musel pokaždé nastavit ručně znova. Postupně jsem došel k tomu, že pokud importuji profil (*.arg), tak se téměř vše spraví. To téměř znamená zapnuté některé toolbary, které nechci a naopak vypnuté ty, co chci mít zobrazené. Podívám se do CUI, a vidím, že je nastavený jiný pracovní prostor (nikoliv implicitní, ale starý upravovaný - proč). Fajn, mělo by se to spravit tím, že se přepnu do správného pracovního prostoru - ale nic se nestane a musím to doupravit ručně, stejně jako vypnout animaci zoomu a někkterá další nastavení.
 
Takže :  buď
je sklerotik Civil (Autocad), protože si při zavírání SÁM (??) přepíše informace o nastavení - přitom žádná neočekávaná "drsná" událost (výpadek proudu, spadnutí acadu, spadnutí OS (Win2000) nebo jiného programu v době zavírání acadu ) se neudála
 
anebo
je na vině disk (tomu sice možná odpovídá i to, že to jen na jednom počítači - ale to by se zase asi při startu acadu objevila nějaká hláška o vadných registrech, ne ??)
 
Antivir (AVG) je každodenně (i několikrát - jsou-li aktualizace) aktualizován a každý den probíhá test (negativní výsledky)
 
Dnes jsem pro jistotu přidal do startovací ikony i cestu na profil, tak jsem zvědav, jestli se to ještě objeví. Obávám se, že ano, a že to bude poněkud zákeřnější, protože to nebude na první pohled vidět
Napadá někoho jiná souvislost?
Díky za každý nápad

Mantlík
12.09.2006, 14:04
Takže jak vidím, u nikoho se nic podobného zřejmě nestalo.
Možná někoho odradilo pojmenování předmětu, ale podle mne to je věc acadu a ne jeho nadstavby - proto jsem to umístil sem
 
Ozývám se znovu ale proto, že se dnes situace opakovala na jiném počítači (i jinak HW postaveném), takže použitým hardwarem to nebude ....
 
Zatím jsem byl vždycky po ruce a spravuji to čím dál rychleji , ale na úkor mé vlastní práce. A když tu zrovna nebudu, zbydou kolegům jen  a mne pak může čekat
 
 

Radim Cech
12.09.2006, 14:11
Musím Vás bohužel zklamat, nevypozoroval jsem tento problém na své instalaci. Jak to večer vypnu, tak to ráno po zapnutí najdu stejné.

Vladimír Michl
12.09.2006, 14:50
Nepoužíváte nějaké pravidelné pročišťování Registry, adresářů, sdílené síťové profily (roaming profiles) nebo něco takového?

Mantlík
12.09.2006, 16:40
R. Čech
Já jsem na své instalaci (ve firmě nejstarší) na tento problém (zatím ??) nenarazil. Můj Civil se v tomto ohledu chová mravně (pominu-li to, že mi po upgradu z 2005 na 2006 slavný CUI zlikvidoval všechny mapovské ikony a doteď jsou místo nich jen otazníky).
Poprvé se to kolegyni stalo počátkem prázdnin (dosud asi 5x), na dalším počítači se to dnes stalo poprvé .....
 
V Michl
Možná to někdo nebude považovat na nejlepší, ale i z důvodu bezpečnosti máme všechny instalace kompletně lokální, žádný acad, civil či LT si nepotřebuje na nic sahat po síti. Údržba je sice trochu náročnější, ale zatím se to vyplatilo.
žádné (natož pravidelné) pročišťování registrů ani jiných systémových či programových adresářů se neprovádí, uživatelé mají zákaz "strkat nos" na disk C či do programových adresářů. Přístup sice není natvrdo omezen, ale vzhledem k tomu, že nemažou ani Temp , tak tam asi nelezou.
 

Radim Cech
12.09.2006, 16:52
nechci chválit dne před večerem, ale s tím CUI jsem naopak udělal velmi zajímavou a pozitivní zkušenost. Měl jsem svoje USER.MNU, kde byly všechny možné ikony s odkazem na příslušné BMP soubory. Po instalaci 2006 a 2007 jsem tyto BMP šoupnul do adresáře C:\Autocad.bmp, p5es MENULOAD jsem načetl USER.MNU a "asi" automatáicky se mi udělalo USER.CUI, samozřejmě s otazníky. Když jsem ale u jednoho tlačítka zadal přesně cestu k příslušnému BMP souboru, po uložení se "oživily" všechny ostatní. Nechtěl jsem tomu ani věřit, ale jako by si jedním natažením někde uložil cestu pro všechny ostatní. Když jsem pak USER.CUI kopíroval pro instalaci 2007, provedl zase MENULOAD, tak se už to oživilo hned. Možná je to neuvěřitelné, náhoda, zázrak či něco takového, ale opravdu jsem neměl s přenosem TOOLBARS jediný problém. Třeba jsem dělal něco špatně, resp. ne podle manuálu, ale po něm jsem nepátral.

Mantlík
12.09.2006, 17:41
Tak tuhle zkušenost už jsem udělal taky. Nechci polemizovat, zda je pozitivní, nebo zda je naopak jednou ze známek toho, že si CUI "žije svým vlastním životem" (a to by bylo na pováženou ......)
Taky jsem měl do 2005 UŽIVATELSKÉ ikony (podobně jako jiné uživatelské soubory či nastavení) v samostatném adresáři. Další postup stejný, jako u Vás, donutil jsem CUI, aby je hledal tam, kde chci já (samozřejmě ne v c:\documents and settings\ .........) a vše vypadalo v pořádku. druhý den byly otázníky místo UŽIVATELSKÝCH (bmp) ikon - spravilo se to zázračně stejným způsobem jako Vám.
Za několik dní jsem otevřel CUI kvůli přidání nabídky do prac. prostoru a po zavření zmizely VESTAVĚNÉ (tj originální "mapovské") ikony
Jelikož mne živí projekty a ne "hraní si s počítačem", tak jsem se na to vy...  (kašlal). A tak zatím (možná neoprávněně) nemám nervy na přechod na 2007 - raději bych už konečně začal ten Civil plně využívat (to už ale není vina Civilu, abych mu nekřivdil - i když na druhé straně ten čas věnovaný takovým problémům někde chybí)
 
PS.
Problém se ztracenými uživatelskými ikonami se objevil i dnes ráno, když jsem restauroval výše popisovanou ztrátu nastavení Civilu na druhém počítači - "samozřejmě" stačilo nastavit celou cestu na jednu ikonu. Zajímavé je to, že na prvním počítači (kde se ztráta nastavení projevila už víckrát), se tohle nikdy nestalo !

Ferdinand
13.09.2006, 16:46
Pane Michl, toto téma by se měla nacházet ve fóru Autodesk Map, Civil3D, viďte?