Zobrazit plnou verzi příspěvku: Členění sestavy ve výkrese

ssmiga
24.10.2005, 11:50
Zdravím všechny Inventoráře,
Obracím na vás s prosbou o radu týkající se sestavy. Mám model sestavy, která se skládá ze dvou podsestav. Potřebuji ale vytvořit výrobní výkres, ve kterém nebude kusovník tvořen dvěmi položkami odpovídajícími zmíněným dvěma podsestavám, ale všechny díly obou podsestav mají být na stejné úrovni.  Rozbalením znaménka + u obou podsestav v rozpisce docílím pouze víceúrovňového číslování a já potřebuji, aby čísla pozic byla na jedné úrovni.
Poraďte prosím jak na to.
S pozdravem SS.

Rumisch
24.10.2005, 12:12
Ked date prikaz -vytvor kusovnik, v roletke zvolte druhu volbu.

ssmiga
24.10.2005, 12:22
Děkuji za radu, je to ono.
Takže jestli jsem to pochopil správně, tak lze tedy buď všechno rozbalit, nebo všechno nechat sbaleno. A kdybych např. potřeboval jednu podsestavu ponechat sbalenou (bude samostatný výkres podsestavy) a druho rozbalit podle výše uvedeného, tak už bych asi měl smůlu, že?
 Je mi jasné, že takové záležitosti by se měly promyslet už při modelování, ale někdy přece jen je třeba něco přeskupit a potom je problém. Předělávat sestavu může být s ohledem na ztrátu vazeb dost zdlouhavé.
SS

Mrázek
24.10.2005, 12:32
Je to tak.
Dají se dělat různé "nepravosti" - vzhledem k tomu, že při vkládání kusovníku ukazujete na pohled, ze kterého je generován, lze vložit mimo papír (t.j. do prostoru, který se nevykresluje) pomocný pohled podsestavy, kterou chcete mít v rozpisce rozepsanou a jeden řádek, týkající se druhé podsestavy doplnit ručně. Ale to jsou opravdu berličky, ke kterým člověk přistupuje v krajním případě. Raději bych volil možnost zvýšení či snížení úrovně v modelu sestavy tak, aby tento model odpovídal strukturou žádané formě kusovníku.
Myslete na to, že třeba po vás někdy někdo bude výkres předělávat a čím více takovýchto "nepravostí" obsahuje, tím hůře se v něm kdokoliv jiný vyzná.