Zobrazit plnou verzi příspěvku: Co se stane s výkresem sestavy?

Lukáš Záruba
25.01.2008, 10:27
Mám sestavený výrobek jenomže se šefovy nelíbý uspořádání dílů do sestav. Tak mě napadlo, že když si otevřu model celého výrobku a nechám aby byly vidět jen součástky co mají patřit do sestavy a udělám z toho výkres, že by se dalo obejí přestavování sestav. Nikdy sem to ale nedělal, jen vím že to jde. Proto bych potřeboval vědět co se stane když budu v budoucnu provádět na modelu změny a inovace,  jestli se to vůbec vyplatí nebo je lepší poctivě přetavět sestavy jak mají být ve skutečnosti? Předem díky za všechny nápady a rady. 

Radek001
25.01.2008, 10:39
Mám za to, že poctivost se vyplatí. Aspoň v případě Inventoru to platí obecně, jinak by se o tom samozřejmě dalo diskutovat :-). Kdysi jsem podobným způsobem zkoušel něco obejít a pak jsem toho litoval -použití takto upravené "nekorektní" sestavy ale i dílu v další práci znamená problémy. Nejen že se výkres/model nedá použít (chyby si nese sebou), ale třeba i Vault na tyto soubory odkazuje a může to blokovat práci na korektních souborech. Osobně to už nedělám.
Rad

Radek001
25.01.2008, 10:44
Ještě doplnění. Možná by se to dalo použít, pokud víte že daný soubor použijete jednou a pak ho už nikdy, ale opravdu nikdy, nebude používat.
Avšak v naší firmě bohužel tohle nikdy, ale opravdu nikdy, nevím.
Rad

Lukáš Záruba
25.01.2008, 10:52
To je právě problém. Mě to poradil kamarád co dělá výkresy pro zámečnickou dílnu, kde vytiskne výkresy a když je vyrobeno tak model smaže. Jenže já potřebuju mýt model s kterým budu pracovat dál jelikož musim dál vymíšlet inovace a různé úpravy.

EuroTec
25.01.2008, 13:54
Lepší je podle mne přeskupit sestavy. Zneviditelnění součástek, úprava kusovníku (který už nikdy nebude odpovídat modelu) počítání hmotnosí a další návaznosti zaberou také spoustu práce a ještě tam člověk naseká spoustu chyb. Vždy když jsem podobnou prasečinu udělal, jsem ji dříve nebo později upravil tak, jak má být.