Zobrazit plnou verzi příspěvku: Conceptual mass/Material jpg vs. Xref

Pet5
01.04.2014, 13:44
Snazim sa robit koncepcne navrhovanie v Revit 2014 tak, ze si vymodelujem conceptual mass a potom ju vlozim do projektu/budovy (place mass). Avsak, mam novy pocitac,takze som Revit nainstalovala nanovo a teraz,ked otvorim konkretny projekt, tie masy zmizli. Mam to chapat tak, ze sa chovaju ako Xref v Autocade? Ze musim definovat 'cestu',kde sa nachadzaju v subore?Taktiez ten isty problem mam teraz aj s materialmi pri Renderoch, po prekopirovani vsetkeho zo stareho pocitaca na novy si teraz Revit nevie najst material (jpg), ktory som predtym v tomto projekte mala zadefinovany. Ako to mozem 'uzamknut', respektive kde mam tieto jpg alebo family alebo conceptual mass ukladat na disku, aby to Revit automaticky nacital,aj ked napriklad poslem projekt mailom z domu na pocitac v praci?Existuje nieco ako eTransfer?  Dakujem

Peter Jirat
01.04.2014, 19:16
Zdravím, mizení Mass může být ovlivněno nastavením zobrazení, buď se zobrazují přes VG (což je nastavením projektu, takže to asi nebude váš případ) nebo přímo v menu Massing&Site (to teď nevím, zda je pro Revit nebo pro projekt). Určitě ale vložený Mass zůstává součástí projektu, pokud jste si ho nelinkovala jako Revit Link /pak se chová jako xref/.Materiály (mapy) si naopak pamatují cestu, odkud byly do projektu vložené, tam přenos na jiné PC způsobí tyto problémy. Řešením je externí vlastní knihovna materiálů (soubor typu *asdlib), který můžete dát kamkoliv a na něj se odkazovat. není to 100%, občas nějaký jpg chybí, ale zda je chyba na mé straně či na straně Revitu většinou nezkoumám.Něco jako E-transmit je, ale zda to zabalí i mapy, nebo jen ukáže odkazy na připojené soubory teď nevím.

Pet5
01.04.2014, 22:39
Dakujem za odpoved. Este by ma zaujimalo,ako si taku knihovnu materialov vytvorim? Ulozit ju niekde na C: disku,kde mam nainstalovany Revit? Dakujem.PS: Masy boli len 'skryte' v konkretnom View, uz som ich nasla. :)

Peter Jirat
01.04.2014, 23:14
v editoru materiálů je tam možnost si vytvořit uživatelskou knihovnu nebo stávající připojit k projektu (hledejte mezi ikonami na spodním panelu editoru)