Zobrazit plnou verzi příspěvku: ContentCenter - stratené features

Ľubomír Pápay
06.12.2006, 09:12
Pekný deň všetkým,skúšobne som si nainštaloval AIP11. Neviem či vplyvom nejakých mojich "vylepšení", sa mi v Parte neobjavuje po otvorení dialógu Obsahového Centra možnosť vkladať vopred nadefinované geometrické telesá. Funguje mi iba v zostave vkladanie normovaných súčiastok. V čom môže byť pes zakopaný?Vďaka.

Ľubomír Pápay
06.12.2006, 10:42
Na doplnenie:Dorobil som si v Autodesk Vault Manager svoju kniznicu napr. K1, s tym ze si potom do nej naimportujem iba ISO, DIN, STN, CSN a konstrukcne prvky. Ak ale otvorim v AIP11 Content Center Editor, tam sa mi moja nova kniznica neobjavuje. A ak aj chcem uvedene zdrojove kniznice kopirovat, dava to moznost iba do My Library. Moja kniznica K1 nie je k dispozicii...Rozmyslam zle? Ide to vobec takto urobit, alebo musim slepo pouzivat iba preddefinovanu My Library a tu potom upravovat na svoj obraz?Dakujem.

Seiner
06.12.2006, 12:21
A mate tu novou knihovnu v nastavení projektu?

Mrázek
06.12.2006, 13:31
Nevím, zda myslíme totéž, ale pokud jde o databázi součástí a profilů Design Acceleratoru (dříve nadstavba Mechsoft), tak nikdy nešly tvary vkládat přímo do Partu. Vždy se to muselo obejít přes sestavu, takže když např. dělám nějakou konzolu z profilu L, otevřu si pomocnou sestavu, do ní vložím příslušný profil v požadované délce, ten otevřu jako díl a uložím pod svým názvem (vygenerované jméno je nicneříkající). Pomocnou sestavu a původní vygenerovaný díl mažu. Je to trochu kostrbaté, ale funguje to tak.
Co se týče vlastní knihovny, s tím nemám zkušenost.

Ľubomír Pápay
06.12.2006, 13:31
No mám... to by ale malo mať na to vplyv? V helpoch som sa o tom moc nedočítal...

Seiner
06.12.2006, 13:44
Jestli to byla odpověď mně, tak já si myslím, že pokud knihovnu do projektu nezařadíte, tak se Vám v editoru vůbec neobjeví.

Martin Madaj
06.12.2006, 14:56
Souhlasil bych s panem Seinerem, Obsahové centrum v I11 jsem zatím neměl čas blíže prozkoumat, ale konfigurace knihoven pro aktuální projekt byla i v I10.

Ľubomír Pápay
06.12.2006, 14:58


[QUOTE=Mrázek]Nevím, zda myslíme totéž, ale pokud jde o databázi součástí a profilů Design Acceleratoru (dříve nadstavba Mechsoft), tak nikdy nešly tvary vkládat přímo do Partu. Vždy se to muselo obejít přes sestavu, takže když např. dělám nějakou konzolu z profilu L, otevřu si pomocnou sestavu, do ní vložím příslušný profil v požadované délce, ten otevřu jako díl a uložím pod svým názvem (vygenerované jméno je nicneříkající). Pomocnou sestavu a původní vygenerovaný díl mažu. Je to trochu kostrbaté, ale funguje to tak.
Co se týče vlastní knihovny, s tím nemám zkušenost.[/QUOTE]p. Mrázek, ja som myslel niečo úplne iné. To že sa normované súčiastky (aj valc. profily) vkladajú do zostavy, to platí.  (mimochodom, prečo používate nejakú pomocnú zostavu? Ak robíte v 9ke, môžete si valc. profil vložiť priamo do zostavy, pri ukladaní na disk sa Vás opýta kde ho dať, ako ho nazvať...takže mu len odpoviete podľa Vášho gusta...aj materiál viete zvoliť priamo pri vkladaní)1) Mne šlo o to, že som sa snažil vyrobiť si vlasnú knižnicu, ktorú by som naládoval údajmi z niektorých preddefinovaných knižníc, a zároveň aby som tie preddefinované knižnice nemusel vôbec načítať. Neviem ale či je to takto vôbec možné...na toto by som poprosil odpoveď.2) a ďalej nerozumiem tomu, prečo mi do Partu(nie do zostavy) nejdú vkladať preddefinované "konštrukčné prvky" (kužeľ, kváder...) Dokonca aj v Content Center Editore je položka "Konštrukčné prvky" zošednutá a neviem ich ani použiť a nieto ešte nakopírovať do svojej vlastnej knižnice...čo s tým?Ľubomír Pápay2006-12-06 15:59:49

Ľubomír Pápay
06.12.2006, 15:04

[QUOTE=Seiner]Jestli to byla odpověď mně, tak já si myslím, že pokud knihovnu do projektu nezařadíte, tak se Vám v editoru vůbec neobjeví. [/QUOTE]Ano máte pravdu. V dialógu Projektu je vpravo dolu ikonka Configure Content Center. Tým to tam ide naládovať. Už som do tej svojej novej knižnice aj dokázal naládovať niektoré normované prvky. Ale tie konštrukčné prvky ani za svet...