Zobrazit plnou verzi příspěvku: Create group

Permonik
30.08.2017, 13:59
Dobrý den,k čemu je výhodna funkce Create group při modelování s historii? Prošel jsem několik videi a stránek v aj, ale pokažde to spíše jen popsané jak to vytvořit...

Vladimír Michl
31.08.2017, 07:38

To je jen pomocná funkce týkající se časové osy - může zjednodušit zobrazení osy a provádět hromadnou operaci na seskupených tělesech.

Permonik
05.09.2017, 12:27
Ano, to zjednodušení osy jsem pochopil, nemusím scrollovát tak moc a když si skupinu pojmenuji tak se i lepe hledá co chci upravit.Ale když si udělám třepa model letadla a vytvořím si 5 skupin, které vytvaří zakladní těleso (které pak přes boundary fill rozdělím na různé díly1, Skupina Trup (tam mám podkladové skicy, osy, plochy skicy, plochy, body)2, Skupina Křídlo3, Skupina Boom4, Skupina SOP a VOP5, Ozrcadlené A třeba udělám upravu v první skupině, přidám další skicu a upravim Loft, tak bez skupin se protočte kompletně celá historii, udělato i při tom když vytvořím skupiny?Co je myšlenou operaci na seskupených těles, nejvíce asi pomuže nějaky příklad?

Vladimír Michl
05.09.2017, 13:42

Na běžné modelovací "seskupování" určitě používejte komponenty, na to ty Skupiny nejsou vhodné/nestačí.

Permonik
06.09.2017, 10:13
Myslite než udělát jednu komponentu a využit Skupiny. Tak nakreslit zakladní těleso jako více komponent, ty pak sjednotit a rozřezat podle typu výroby (vstřikolis, 3D tisk)...Ale sjednotit komponenty nejde....

Vladimír Michl
06.09.2017, 10:40

Na Skupiny v těchto postupech zapomeňte. Model si rozdělte na komponenty (něco jako díly sestavy). K čemu je pak potřebujete sjednotit?

Permonik
06.09.2017, 12:33
Sjednotit vlastně nepotřebuji, zlozvyk z Inventoru.Vlastně já si mohu udělát na začatku podsestavu, dám si dát do sketchu, podkladové kresby. Potom v podsestavě udělát jednotlivé časti (Trup 1, Trup 2, Trup 3, Křídlo...) at nemám dlouhé timeline u dílu. A potom v hlavní sestavě si tu podstavu přes boundary fill rozdělit na jednotlivé komponty pro formování, které pak upravím pro výrobu a doplním zámky na sestavení. A podsestavu si pojmenuji Maketa - nevyraběná čast.Sjednocovát jsem to chtěl proto, že například udělám trup na 3 díly, potom jeden díl křídlo (v podkladech je vždy profil na koření křílda a u konce) a u nekterých letadel se stané že do formy jdou potom horní poloviny trupu s polovinou horní poloviny křídla jako jeden díl, potom jako další díl polovina horní poloviny křídla, protože křídlo je skladací (u namořního letounu).