Zobrazit plnou verzi příspěvku: CUI - zmizelé nabídky

Mantlík
09.02.2006, 15:07
Asi se ze mně stane kverulant. Včera jsem kolegyni na novém počítači zprovoznil druhý Civil 2006.
Dnes si mi postěžovala, že jí chybějí 3 (roletové) nabídky, které tam včera byly.
Trochu jsem se podivil, neboť jsem zavedl stejnou adresářovou strukturu, jako mám já a přenesl tam úžasný výtvor, zvaný CUI. Vše vypadalo, že je stejné, jako u mne - dnes už nebylo
Restart počítače nepomohl, tak jsem vlezl do CUI. Aktuální byl správný pracovní prostor a v něm  - světe div se - ZAŠKRTNUTÉ nabídky (konkrétně Map, Formát, Nástroje). Tak jsem to "použil" a "OK" a ejhle - nabídky se objevily .
Aby to ale nebylo tak jednoduché - toolbary se opět zpřeházely a naskládaly třeba do dvou sloupců či řádek po okrajích obrazovky(i když by se vešly do jednoho či jedné a ještě by zbylo místo ..)
(Na příspěvek s tímhle problémem přehazování toolbarů mi asi taky nikdo neodpoví , stejně jako kam mi zmizely všechny "mapovské" ikony do toolbarů )
Napadne někoho, čím by to mohlo být ??

Radim Cech
09.02.2006, 15:21
Už to tu jednou proběhlo. Musí se smazat "někde" soubor s příponou "mnc" a "mnr" ( bez záruky ), aby se aktivovaly úpravy v TOOLBARech. Než jsem na to příšel, udělal jsem si tlačítko s nějakou funkcí a fungovalo přesně do té doby, než jsem znovu startoval CAD. Pak tam nebylo.
Ale raději, ať to někdo ještě potvrdí.

Mila128
09.02.2006, 15:26
Mam stejny problem. Kdyz nainstaluji novy AutoCad 2006 a importuji jiz pripraveny CUI zmizi vsechny ikony z mnou vytvorenych tlacitek a doinstalovanych programu jako je treba ProBlbec. Pomuze jen rucni pridani jedne ikony (cesta je zadana spravne - jen je treba ji znovu nastavit)a zbytek uz se chyti.
S prehazovanim toolbaru jsem se zatim nesetkal, tak s tim opravdu neporadim.

Petr Bláha
09.02.2006, 16:11
Myslím, že prvně popsané problém je opravdu záležitostí toho, že je nutno smazat soubor xxx.mnr. Já to musím např. dělat, když kopíruji modifikovaný acetmain.cui kde mám rozšířené a počeštěné Express Tools.

Mantlík
09.02.2006, 16:17
ad R.C.
soubory mnc byly do 2005 (snad zkompilované menu), mnr (zkompilované ikony) jsou tu stále. Taky jsem si půvopdně myslel, že zmizelým ikonám pomůže smazání mnr (jak to fungovalo do 2005) - ale ouvej, ne.
 
ad Mila128
Kdyby to byly mnou vytvořené ikony, tak se s tím dá Vámi popsanou metodou poprat
Jenže na vestavěné ikony cestu nenajdu. V CUI je správný název ikony, ale místo obrázku jen otazník. A ten je i v přehledu všech ikon tam, kde na druhém počítači jsou mapovké ikony. Že si CUI něco zruší, aniž by se zeptal, to už je na
Samozřejmě existuje možnost si na druhém počítači všechny ikony vyexportovat do bmp a pak si je načíst jako uživatelské - ale tolik času zase nemám, až zas takový šílenec nejsem a taky za to nejsem placený.
Oprava instalace nepomohla, na kompletní přeinstalaci teď nemám čas
 
ad můj nový problém tohoto tématu
žádné nové informace

Petr Bláha
09.02.2006, 16:28
A nepohla by tato oprava? Customize User Interface (CUI) Update for the AutoCAD 2006 family - http://www.cadforum.cz/cadforum/dl_file.asp?ID=474
Mě ACAD2006 jednou úplně zhroutil .cui a po aplikaci této opravy to bylo OK.
Jak jste modifikoval ten .cui soubor? Nesmí se modifikovat přímo, ale jen přes ten stupido zabudovaný editor. To ale asi víte, nejste žádný zelenáč. A ještě jeden hloupý dotaz pro jistotu, mazal jste ten .mnr v adresáři profilu uživatele?

Mantlík
09.02.2006, 17:07
Tahle zmínka o fixu už tu byla a p. Michl na ni reagoval s tím, že upravený CUI je součástí SP1. Můj Civil se tváří, že má SP2 (Pravděpodobně proto, že Autodesku se nepovedla česká lokalizace a tak opravený český civil 2006 se rozesílal až koncem roku, tak to asi rovnou zahrnuli přímo do instalace).
CUI jsem editoval opravdu jen přes onen editor a co se týče lokalizace mnr souborů, nechal jsem si vypsat všechny výskyty mnr souborů v počítači a smazal všechny kromě pečlivě strážené 2005ky.
 
Taky se ještě zmíním o jednom zajímavém úkazu, týkajícího se CUI
V Civilu 2005 byly mnu/mns : acad, acmap, civil a každý obsahoval své příkazy
Civil 2006 se mi nainstaloval tak, že jako hlavní byl Civil (chápu) a jako částečný ACAD. Ten ale obsahoval i MAP. Kromě toho se ve stejném adresáři objevil i ACmap.cui, defacto totožný s acad.cui. Ten se nenačetl. Tak jsem zajásal, že místo acad.cui načtu acmap.cui a ikony se objeví - a nic
Perličkou je, že (jak jsem se zmínil) jsem teď ve volných chvílích nainstaloval, upravoval a ladil druhý Civil 2006 CZ. Přestože jsem ho instaloval naprosto stejně, jako ten můj, jako částečný CUI se nainstaloval acmap.cui a ne acad.cui.
A vše funguje se stejným částečným CUI, stejným profilem jako u mne, všechny soubory v obou instalacích jsou stejné (či podobné), nic nechybí a ikony jsou všechny.
 Zatím jediný problém - viz otevření tohoto tématu 

Mantlík
09.02.2006, 17:46
Vrátím se ještě k prvotnímu problému.  Nic není jednoduché.
"Ztracené" nabídky byly zpět  (hurá)
Teď bylo potřeba část kresby "přenést dospod" - a příkaz nefungoval ani z toolbaru, ani z rolety - "chyba - no function definition AI_DRAWORDER "   
Naštěstí jsem v uživatelském menu přenesl i moje dříve udělané triviální tlačítko , obsahující
^C^C(command "_draworder" "_l" "" "_b")  -
což je totéž (pouze mělo fungovat na poslední entitu)
A světe div se, to funguje !???  Proč tohle ano a originální výrazy ne ?

Vladimír Michl
09.02.2006, 20:44
máte něco divně se strukturou menu - AI_DRAWORDER není příkaz AutoCADu, ale LISP funkce definovaná v .MNL souboru, ten se načítá automaticky s hlavním menu stejného jména (typicky ACAD.MNL)

musil
10.02.2006, 06:22
Zdravim a chci sejen zeptat,jestli mohu přenést uživatelskou nabídku z acad2002LT do acad2006.
BUde stačit vykopírovat složku s soubory 2002LT" a přesat v mnu  "ICON_16_LINE" na "RCDATA_16_LINE"
Skusil jsem to bez přepsání a neměl jsem ikony,tak než to zkusim znova raději se zeptám.

Mantlík
10.02.2006, 08:20
Tak už si začínám připadat jako v Jiříkově vidění.
Dnes bez jakéhokoliv zásahu změny pořadí entit zase fungují (Asi to byla událost, "která se přihodí maximálně jednou (?) za ... let")
 
ad musil
ano, většinou postačí přejmenovat ICON_* na RCDATA_* . Pokud to někdy nebude fungovat, je třeba se podívat, jestli v 2006 nezměnili i to za tím podtržítkem (mám pocit, že v několika případech se mi to stalo). A pokud to náhodou nepomůže, tak si vyexportujte ikonu z 2002 do bmp souboru a načtěte ji jako uživatelskou