Zobrazit plnou verzi příspěvku: Cyklická vazba referencí

Peter Jirat
18.03.2014, 13:49
Je takováto vazba chybovým stavem (při editaci není možné ji ignorovat) nebo není? Proč pak není v Review Warnings (Upozornění)?

statecny
19.03.2014, 08:55

Refrence fungují v Revitu stejně jako v AutoCADu. Záleží na typu připojení - Podložení (Overlay) nebo Připojení (Attachment). Vyhnout se hlášení o cyklické vyzbě referencí je možné při použití nastavení typu připojení na "Overlay". Protože se hlášení o cyklických referencích netýká modelu, nezobrazuje se v Review Warnings

Peter Jirat
19.03.2014, 09:37
Jedná se o cyklickou referenci dvou zdí v jednom modelu bez jakýkoli referencí externích modelů :-( Takovou chybu objevíte pouze tak, že chcete s tou zdí něco udělat a nemůžete, pouze vymazat či překopírovat (mnohdy ani copy/paste na to samé místo nepomůže). 

Jiří Plávek
19.03.2014, 10:02
Něco podobného se mi jednou stalo. Pomohla mi funkce Odpojit geometrii a Vložit na stejné místo.

statecny
19.03.2014, 10:18

Aha, myslem jsem, že se jedná o externí reference. U prvků v modelu je upozornění na cyklickou referenci prvků míněno tak, že se snažíte vytvořit vazbu u prvku, který již nějakou vazbu má vytvořenou a tedy by došlo k převazbení prvků. Řešení viz tip 4115 nebo zkusit vazby zrušit. Pokud máte vytvořené vazby pomocí zámku, můžete zjistit, s kterým prvekem je vazba vytvořena následovně - klepněte pravým na symbol zámku a z kontextové nabídky vyberte "Zobrazit související". Pokud je vyzba vytvořena spojením geometrie, tak ji odpojte.Nicméně i tak se toto upozornění neobjeví v Review warnings, protoýže Revit cyklickou vazbu referencí nepovolí a tedy nemůže upozornění zobrazit.

Peter Jirat
19.03.2014, 12:11
[QUOTE=statecny]Nicméně i tak se toto upozornění neobjeví v Review warnings, protože Revit cyklickou vazbu referencí nepovolí a tedy nemůže upozornění zobrazit.[/QUOTE]To je odpověď jako od Šalamouna :-) Revit je sice nepovolí, ale existující nezobrazí... Zkusím se v tom ještě pohrabat.Díky