Zobrazit plnou verzi příspěvku: Decimalni tecka, transparentni solid

Mikemamm
20.08.2009, 10:58
Dobry den, rad bych se zeptal na Decimalni tecku/carku a transparentni srafy. Odpovedi jsou ve VIP tipech, bohuzel nemam pristup a je mi jasne, ze mi to tu nikdo poradit nemuze.
Nicmene by mne zajimalo, zda je mozny za nejaky poplatek pristup na napr 1-5 VIP tipu (cena za 1 pristup na tip,...) ?
Rocni cena na pristup je pro me jako pro studenta prilis vysoka.
Dekuji za odpoved

Vladimír Michl
20.08.2009, 12:11
Poplatek "za incident" je sice také v nabídce podpory uvedené na vip.xanadu.cz, ale pro studentské projekty je možné využít podpory na support@xanadu.cz (neanonymně).

Mikemamm
20.08.2009, 12:59
Tedy jestli tomu spravne rozumim, tak napisi mail na support s dotazem a bezplatne mi poradite (pripadne napisete co je v danem VIP tipu)?
Pokud to tak funguje, co vse je potreba napsat do mailu - mam namysli informace o me (student) atd .. ?

Sedláček
20.08.2009, 13:09
Napište dotaz i sem.
Samozřejmě nikdo nebude citovat daný tip, ale pokud někdo zná odpověď, tak ji může publikovat.
 
 

Vladimír Michl
20.08.2009, 13:19
Ano, naše podpora pro studenty (z dotazu a údajů musí být jasné že jde o studentský projekt) je zdarma. Reakce ale může být opožděna vlivem řešení dotazů zákazníků (vyšší priorita).

alfred
20.08.2009, 13:23
O tecce tady bylo psano nekolikrat - staci hledat v historii.
Transparentni solid srafa -* taky to tu bylo, naposledy tak max. pred mesicem...

Zkuste hledat a nebo napiste dotaz...

alfred
20.08.2009, 13:32
Jinak, pokud si chcete nastavit na ceske klavesnici desetinou tecku ve WINXP, tak doporucuji pouzit program od Microsoftu na uzivatelske upravy klavesnice.
Program se jmenuje "msklc". Mel by byt ke stazeni na strankach microsoftu.


Nepouzivejte jen upravu registru - to na nekterych pocitacich dela problemy.

Mikemamm
20.08.2009, 13:39
Dobre tedy, hledal jsem a nenasel.
Jak udelat transparentni solid srafu ? pokud pouziji solid srafu, tak se mi okolo kot nebo textu vytvori ramecek bez barvy, jde mi o to, aby barva byla transparentni a celistva bez naruseni "ramecku" od textu (kde se nezobrazuje solid)
_
Decimalni tecka/carka, mam k notebooku pripojenou externi usb numerickou klavesnici a potreboval bych, aby v autocadu fungovala decimalni tecka na teto klavesnici, kde to nastavit, lze to primo v autocadu ?
Dekuji

alfred
20.08.2009, 14:43

[QUOTE=Mikemamm]Dobre tedy, hledal jsem a nenasel.
...._
Decimalni tecka/carka, mam k notebooku pripojenou externi usb numerickou klavesnici a potreboval bych, aby v autocadu fungovala decimalni tecka na teto klavesnici, kde to nastavit, lze to primo v autocadu ?
Dekuji[/QUOTE]http://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=8975&KW=http://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=535&KW=desetinn%E1+%E8%E1rkaad transparentni srafa (nebo jakakoli jina entita)-cisty AutoCad to neumi. Bud lze pouzit vyssi funkce v MAPu nebo CIVILu, nebo fukci "slucovani car" pri tisku, ale tam nejsou extra vysledky...ad klavesnice:AutoCad zadne prepinani nema. Vzdy je nutne pouzivat desetinou tecku a carka je pro oddeleni souradnic. Je to tedy zalezitost systemu a ovladace klavesnice. S notebookem nemam zkusenosti, ale cekal bych ze to pridavne zarizeni bude ctit to co je nastaveno v systemu a ze to nema zadny specialni ovladac. Podle me bude stacit upravit si driver klavesnice vyse zminenym programem od Microsoftu. Mimochodem. Jaky mate OS? S jakym zapnutym jazykem? Co kdyz zapnete anglictinu? Co mate nastaveno v systemu jako desetinny oddelovac? Co jine programy (word, excel, poznamkovy blok, ...).

Sedláček
20.08.2009, 14:57
[QUOTE=Mikemamm]Dobre tedy, hledal jsem a nenasel. Jak udelat transparentni solid srafu ? pokud pouziji solid srafu, tak se mi okolo kot nebo textu vytvori ramecek bez barvy, jde mi o to, aby barva byla transparentni a celistva bez naruseni "ramecku" od textu (kde se nezobrazuje solid) Dekuji[/QUOTE]
 
Předpokládám že nepotřebujete transparentní šrafu, pouze ji umístit "dospod" pomocí _DRAWORDER (POŘADÍ).
 
Rámeček okolo textu zrušíte v příkazu _BHATCH (HŠTAFY) v záložce "Pokročilé" - Způsob detekce ostrůvků - "ignorovat"

Mikemamm
20.08.2009, 15:34
[QUOTE=alfred]
[QUOTE=Mikemamm]Dobre tedy, hledal jsem a nenasel.
...._
Decimalni tecka/carka, mam k notebooku pripojenou externi usb numerickou klavesnici a potreboval bych, aby v autocadu fungovala decimalni tecka na teto klavesnici, kde to nastavit, lze to primo v autocadu ?
Dekuji[/QUOTE]http://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=8975&KW=http://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=535&KW=desetinn%E1+%E8%E1rkaad transparentni srafa (nebo jakakoli jina entita)-cisty AutoCad to neumi. Bud lze pouzit vyssi funkce v MAPu nebo CIVILu, nebo fukci "slucovani car" pri tisku, ale tam nejsou extra vysledky...ad klavesnice:AutoCad zadne prepinani nema. Vzdy je nutne pouzivat desetinou tecku a carka je pro oddeleni souradnic. Je to tedy zalezitost systemu a ovladace klavesnice. S notebookem nemam zkusenosti, ale cekal bych ze to pridavne zarizeni bude ctit to co je nastaveno v systemu a ze to nema zadny specialni ovladac. Podle me bude stacit upravit si driver klavesnice vyse zminenym programem od Microsoftu. Mimochodem. Jaky mate OS? S jakym zapnutym jazykem? Co kdyz zapnete anglictinu? Co mate nastaveno v systemu jako desetinny oddelovac? Co jine programy (word, excel, poznamkovy blok, ...).[/QUOTE]

OS Vista 32bit, zapnuty jazyk primarne CS, pokud zapnu EN tak ano z carky je tecka, ale vadi mi, jelikoz pracuji na rozsirene plose a zapominam si prepinat cz/en klavesnici a pote pisi cislice namisto hacku a mam obracene y,z, na ktere jsem zvykli na CS rozlozeni, takze psani prikazu si musim hlidat. V ostatnich programech je pod CS take carka, pri EN tecka

Mikemamm
20.08.2009, 15:37
p. Sedláček
umistovani dospod jsem pouzival, akorat na ignoraci ostruvku jsem zapomnel - Dekuji, nicmene je mi neprijemne, ze se pak musi nastavovat v kotovacim stylu pozadi textu koty na stejnou barvu, kdyz napriklad delam situaci a mam v pudorysech 3 ruzne barvy, tak tim padem jsem nucen pouzit 3 kotovaci styly s temito barvami, abych dosahl text u kot bez ramecku.

Ferdinand
21.08.2009, 13:04
[QUOTE=Mikemamm] ...pokud zapnu EN tak ano z carky je tecka, ale vadi mi, ... a zapominam si prepinat cz/en klavesnici ... V ostatnich programech je pod CS take carka, pri EN tecka[/QUOTE]
Mně to taky vadí, ale za těch 15 let jsem si už nějak zvykl... Defaultně mám EN klávesnici (vždy jsem měl to štěstí mít původní ACAD tj. EN verzi), Ctrl+Shift přepne do CS (používám jen pro psaní ve Wordu/Excelu a zde na cadfóru).

Ferdinand
21.08.2009, 13:07
[QUOTE=Mikemamm] ...pokud zapnu EN tak ano z carky je tecka, ale vadi mi, ... a zapominam si prepinat cz/en klavesnici ... V ostatnich programech je pod CS take carka, pri EN tecka[/QUOTE]
Mně to taky vadí, ale za těch 15 let jsem si už nějak zvykl... A taky někdy zapomenu (i jiné věci...) Primárně používám EN klávesnici (vždy jsem měl to štěstí mít původní ACAD tj. EN verzi), Ctrl+Shift přepne do CS (píšu jen ve Wordu/Excelu a zde na cadfóru).
ED: Omlouvám se za duplicitu, nějak mi zlobí odesílání odpovědí... Objevila se hláška, že zpráva nebyla odeslána - proto 2x.Ferdinand2009-08-21 13:51:38

Seiner
21.08.2009, 13:29
Já používám upravenou českou klávesnici. V numerické sekci mám tečku a navíc horní řádka kláves funguje pres Alt_Gr pro zadávání spec. znaků tak, jak jsou na anglické klávesnici - není třeba si pamatovat, kde je co schované.
 
http://www.chrudim.cz/seiner/programy/Ceska_upravena.zip
a když už jsem v tom rozdávání :-)
http://www.chrudim.cz/seiner/programy/Ruska_foneticka.zip
 

Mikemamm
29.08.2009, 13:07
Otazka - zmenil jsem pomoci souboru zapis v registrech ohledne dec tecky/carky, funguje, ale problem nastal v klavesnici najednou na klavese s oznacenim (uvozovky, carka, paragraf, vykricnik) se pise pismeno d a D, nefunguje vykricnik, coz me dost vadi, jak vratim zpet nastaveni v registrech, ktere jsem prepsal ? dekuji za radu

Seiner
29.08.2009, 13:59
Nevím, jak vypadá reg. soubor, který jste použil. Ale nejjednodošší mi přijde podívat se do něj textovým editorem a zjistit, která hodnota byla změněna. Pak se na jiném počítači pomocí regedit podívat, co tam bylo původně a na svém to regeditem opravit. Přitom si dávat pozor - nesahat do jiných klíčů a hodnotu nastavit přesně.
  (jinak před takovými experimenty je dobré udělat si zálohu registru)

johny
29.08.2009, 19:41
Postup jak vytvorit vlastni klavesnici je detailne popsan zde. http://www.cdr.cz/a/5518Osobne mam podobnou úpravu jak kolega Seiner. Desetinná tečka funguje bezvadně, se speciálními znaky mám v autocadu občas problém... nevím proč, ale občas je to prostě nepíše (používám ale Shift+xx, nikoli AltGr). Jinak mám přepsan i poněkud zbytečný český § na ' (dle aglického)... taková libůstka, kterou si fakt užívám :) Jinak k původní české se lze normálně vrátit jejím znovunainstalováním ve Windows.

alfred
30.08.2009, 15:12

[QUOTE=Mikemamm]Otazka - zmenil jsem pomoci souboru zapis v registrech ohledne dec tecky/carky, funguje, ale problem nastal v klavesnici najednou na klavese s oznacenim (uvozovky, carka, paragraf, vykricnik) se pise pismeno d a D, nefunguje vykricnik, coz me dost vadi, jak vratim zpet nastaveni v registrech, ktere jsem prepsal ? dekuji za radu[/QUOTE]Jak jsem psal vyse "Nepouzivejte jen upravu registru - to na nekterych pocitacich dela problemy.". No nekdo si musi sahnout aby se spalil...Prohlednete si REG soubor a v regeditu si najdete prislusny klic a ten SMAZTE. Puvodne tam totiz nic nebylo...

alfred
30.08.2009, 15:15

[QUOTE=johny]Postup jak vytvorit vlastni klavesnici je detailne popsan zde. http://www.cdr.cz/a/5518[/QUOTE]To jsem doporucoval uz vyse (program "msklc"). Tady to mate i s navodem... Dejte si "msklc" do seznam.cz nebo google a jiste najdete i dalsi informace...