Zobrazit plnou verzi příspěvku: definice značky pozice

buksa.jan
29.05.2009, 16:26
Zdravim.Chtěl sem se zeptat.Jakým způsobem se definuje vlastní tvar pozice.  Jde o jednu věc v definici stylů je založených pět tvarů pozic (bublina, podtržená, atd.) jde o to že každá z nich je schopna načíct jiný počet hodnot z modelu. Jde mi o jednu věc a to, že ze setrvačnosti jsem zvyklí používat podtrženou pozici a ní vypisování informací o normalizované součásti třeba (pozice, norma a velikost). V předešlé verzi inventoru v10 jsem používal načtnutou značku (v ní uživatelské vlastnosti modelu), ale při přechodu na inv 2009 je kusovník tvořen jiným systémem a toto už nelze. Zaráží mně to, že všechny tvary pozic jsou v podstatě někde nakreslené tvary s textem který táha informace z modelu. Tak proč je každý schopný zobrazit jiný počet parametrů.např. bublina jen POZICE, pak pozice jen s odkazovou čárou zobrazi až tři parametry (POZICE, DODAVATEL, CISLO SOUCASTI).otázka zní: Jde definovat i pro jiný tvar pozice jiný počet zobrazovaných parametrů?a druhá jak dostat do načrtnuté značky pozice informaci z modelu a to pozici?

Cheff
31.05.2009, 14:53
Dobrý den,
jak změnit definici pozice jsem též dlouho přemýšlel, až jsem to nakonec vzdal. Potřeboval jsem obyčejný 2 řádkový popis dílu (část textu nad a část pod popisovací čarou). Obešel jsem to úplně stejně - tedy načrtnutou značkou s vlastní definicí vypisovaných parametrů.  A tato značka mi nadále funguje (tedy pravda já jí tvořil až ve verzi 2008, tedy již s aktualnímy styly kusovníku).
Pokud se značka opravdu odkazovala na "vlastnosti modelu", tak se na ty samé vlastnosti odkazuje nadále, protože by neměla být závislá na kusovníku. Jediné, kde nejspíš můžou vzniknout trable je výpis parametrů ze sestavy (vždy vypisuje vlastnosti partu). - Rozumný způsob jak obejít toto mě nenapadá. 
 
PS: Ještě dotaz k vaší značce - měl jste pevnou délku popisové čáry, nebo se vám přizpůsobovala délce textu (to se mi nezdařilo, což při velkých rozdílech v délce textu nevypadá moc dobře...)   
 
Ad pozice - leda "polořešení" - na konec vytvořené pozice (pokud je podtržená) vložit vlastní definovanou značku s potřebnými parametry... Cheff2009-05-31 15:01:41

buksa.jan
01.06.2009, 07:07
Dobrý den,
jak sem napsal již výše. Ono obejít toto načrtnutou značkou je teď problem, protože parametry vypisujíci se nejsou odpovídající (prostě se mi nepovedlo navést parametr na "pozice" z vlastnosti modelu).
 
Zaráží mě jedna věc pokud je AUTODESK schopný definovat značku tvaru "kruhový - dvě položky" v položce editor stylů a norem -> pozice -> formátování -> tvar. Proč nelze vytvořit stejným principem značku bez toho "oválu kolem". Pak vypisovat dve položky z vlastnosti (např. POZICE, NORMA).
 
Tocheff : a jaké parametry Vám vypisuje vaše pozice?buksa.jan2009-06-01 07:09:13