Zobrazit plnou verzi příspěvku: Definícia tvaru konštrukčných prvkov

Marián Mošať
17.06.2005, 10:17
Ako mám urobiť tvar pre konštrukčný prvok, aby sa mi zobrazoval v zobrazení Méně detailní půdorys (sketch). Pre Půdorys definujem tvar rezu ako uzatvorenú polyline. Pre sketch to chce čiary, oblúky - neviem či to má znamenať rez, alebo pôdorys alebo čo. Keď nakreslím prierez čiarami a priradím ho tvaru ako sketch tak priradenie je v poriadku, ale nikde sa nezobrazí - potreboval by som to v pôdoryse pri menej detailnom zobrazení.

Peter Jirat
17.06.2005, 11:14
Těžko říct proč Vám to nefunguje, zkusil jsem si to teď a zobrazuje se vždy. Nejdříve si nakreslit základní tvary pro Low, normální a High (napr. křížek, kružnice, dvě kružnice), nadefinovat si member shape, vybrat si pomocí tlačítka jednotlivé zobrazení pro jednotlivé zobrazení, pak si nadefinovat structural member style a zde mu říct, který shape má použít. Jediné co mne napadá je mít vypnuté zobrazování Structural members v Low details. Pokud používáte cadkon, tak se tam mohou názvy pro zobrazení lišit. Vše pro ADT6.
PJ

Marián Mošať
17.06.2005, 14:27
Je možné že v ADT6 je to opravené. V ADT5 sa pri konštrukčných prvkoch zobrazuje zrejme známa, ale Autodeskom nikde nepriznaná chyba s duplikátmi v reprezentáciach zobrazení. Sú tu iba dve reprezentácie - AecsDbdispRepMemberPlanDetail a AecsDbdispRepMemberPlanSketch. Predpokladám, že pre low detail platí sketch. Pri tomto zobrazení sa však vždy zobrazí iba 1 čiara bez ohľadu na definovaný tvar - komponent skica trámu (skica vzpety). Alebo je problém niekde inde?

Peter Jirat
20.06.2005, 09:34
V ADT5 to funguje sice mnohem komplikovaněji ale taky. Ale jak čtu to co píšete, tak kreslíte trám a tam to opravdu v low detail nic nezobrazuje. Já to zkoušel pro sloupy a tam je to i v ADT5 v pořádku. A v ADT6 se taky pro trámy nic nezobrazuje, takže tato feature asi odstraněna není (možná v další verzi??)
zdraví PJ