Zobrazit plnou verzi příspěvku: Design Review 2010 nově ke stažení

Vladimír Michl
25.03.2009, 07:51
Bezplatná aplikace pro prohlížení, připomínkování a odměřování CAD souborů ve formátech DWF, DWFx, PDF, DWG a DXF - Autodesk Design Review 2010 - je již volně ke stažení.
 
Viz:
http://blog.xanadu.cz/2009/03/novy-autodesk-design-review-2010-pro.html
http://www.xanadu.cz/download
 

Jan Rais
25.03.2009, 10:29
Nelenil jsem a stáhnul jsem si potřebný exe soubor.- Po jeho spuštění PC hrabalo a stahovalo z Internetu a asi po 5-ti minutách ohlásilo že program "Design Review 2010" je nainstalovaný. - Ale ikona nebo název nového programu v menu nikde- Po restartu počítače pořád nic.- Napadlo mne, odinstaloval starý prohlížeč Autodesk DWF Viewer. Provedl jsem.- Pořád nic a tak jsem znovu stáhnul instalační exe soubor "Design Review 2010", který jsem spustil. Nyní proběhla instalace během půl minuty.- Na ploše se ukázala ikona nového programu. - Po spuštění programu "Design Review 2010" se ukázala hláška  ale proč, nač, co s tím, co se potom stane když se zvolí Ano?  Zvolil jsem Storno- V programu jsem zvolil otevřít soubor a našel jsem si DWG- Po volbě Otevřít, mi to vyhodí další hlášku a po volbě "Learn More ..." mne to hodí na http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/index?id=6703438&siteID=123112  kde píšou o DWG TrueView. Po zvolení "Download Now", mne to šoupne na původní stránku ze které jsem prvně stahoval instalační exe soubor programu "Design Review 2010 - a to pořád dokola až do zblbnutí Že mi nový program otevírá PDF, JPG a další je mi úplně jedno, já potřebuju otevírat DWG - na to jsem to stáhnul.Otázky:- Co je s tou divnou instalací?- Proč to na mne vyhodí hlášení viz. první obrázek a co se stane po volbě "Ano"?- Proč to při otevírání DWG ukáže hlášení co je na druhém obrázku?- Proč to neotevře DWG?Už vidím nadšení jak někomu pošlu odkaz kde si má program "Design Review 2010" stáhnout, on z toho zblbne a vybodne se mi na to, abych mu posílal DWG a prohlížel je v Autodesk prohlížeči, tak jak je pořád doporučováno. Ještě že můžeme posílat klasické PDF, které otevře úúúúúplně každý. Používám Win XP, AutoCAD Mechanical 2006 a v počítači mám pořádek.Vím že mám třeba extra problém, ale co když ho bude mítkaždej druhej. Vážení co s tím???????????

splonk
25.03.2009, 11:08
DD
Take jsem nelenil ....
Nejdriv jsem z Xanadu stahnul .msi - ten po me sctel aktualizaci c++ SP1 - to se mi nechtelo hledat tak jsem...
Stanul z Autodesku setup.exe, spusitl a asi po 20min instalovani (stahovani) si PC vyzadal restart - probehlo a vse je OK !!! DesignReview a DWG TrueView fungujou (pravda, jeste jsem nevyzkousel vsechny funkce, otevirani ruznych formatu, ... - vyzkousim a dam vedet)
 
PC na kterem jsem to provadel je: Laptop HP Compaq nw 9440
 
Zdravim
JASponza

Sedláček
25.03.2009, 12:54
Z výše uvedeného předpokládám že Autodesk Design Review 2010 nepracuje s DWG, ale ty si převádí přes DWG TrueView do DWF.
To je škoda, kdyby pracoval přímo s DWG, bylo by to prima.
Práce s převodem DWG do DWF se mi předchozích verzích zdála téměř nepoužitelná.
 
 

koutnak
25.03.2009, 13:30




To: Jan Rais. Oprava:Instalace vytvořila v Program Files adresář Autodesk/Autodesk Design Review. Takže pokud jste ji spustil podruhé, došlo k pokusu o přepsání předchozí instalace a ptalo se vás to, jestli se ten obsah má přepsat. Měl jste dát ANO.Já jsem si stáhl z downloadu na Xanadu msi soubor a při instalaci mi to zase píše Ha zrada. Mé PC odmítá nahrát obrázky. Píšou že: "Microsoft Visual C++ 2008 SP1 redistributable is required to continue with the instalation. Pleas visit Microsoft downlouad site ro retrieve the redistributable package."Takže jsem si z Autodesku stáhl exe soubor a po jeho spuštění došlo nejdříve ke stažení a doinstalování MS Visual C++, pak se odinstalovala verze 2009 a na závěr nainstalovala verze 2010.  Ikona na ploše se nezměnila, protože se spouští stále stejný soubor (stejný názvem, ne obsahem). Vše funguje, trvalo to jen malou chvíli.
koutnak2009-03-25 13:53:13

Jan Rais
25.03.2009, 13:52

[QUOTE=koutnak]


To: Jan Rais.Jestli se nemýlím, tak ten exe soubor je archív, který se nejdříve rozbalí do adresáře Autodesk, ze kterého se pak instaluje.
[/QUOTE]

Ano, máte pravdu.  U mne se to rozbalilo do
C:\Program Files\Autodesk\Autodesk Design Review
ale když mi to napsalo hlášení o možnosti přepsání složky Autodesk, tak jsem nevěděl co to udělá. Já mám pod složkou Autodesk totiž nainstalovaný Inventor, Mechanickal, atd. A když jsem zjistil jak ta instalace "hezky" probíhá, tak jsem dal raději Storno, než abych měl smrt z toho, že mi do zamorduje CAD programy. Proč ty hlášky nenapíšou blbovzdorně?

Jan Rais
25.03.2009, 14:11
Já se dneska teda bavím a pláču u toho. Jal jsem se podle rady "Design Review 2010" nainstalovat DWG TrueView.  Z internetu mi to nacpalo do PC další program o velikosti skoro 200 MB . Takže to vypadá, že když budu chtít vyhovět snaze našeho milého Autodesku a komunikovat s někým prostřednictvím DWG souborů, tak si musí protistrana třeba na pěti počítačích nainstalovat dva programy o snad 300 MB. A to všechno dětal úúúúplně všude, kam se můj soubor dostane. A teď si představte, že posílám na konzultace výkresy do Švýcarska, do Německa a od nich to putuje do několika firem v Číně. Takže bych řekl , že mi je OPĚT snaha Autodesku na pendrek.Autodesku děkuji za nový prohlížeč "Design Review 2010", je mi opět a zase úúúúplně k ničemu, jako všechny ostatní prohlížeče co nám děláš. Budu zase posílat PDF soubory a tímto děkuji firmě ADOBE, že nám je vymyslela.

koutnak
25.03.2009, 14:18

Ovšem co znamená ta druhá hláška "To open DWG files, you must install the free helper application DWG TrueView" teda netuším. Žádné DWG nejde v Design Review 2010 otevřít. Že by to bylo tím, že je nainstalovaný ACAD?
koutnak2009-03-25 14:20:01

Jan Rais
25.03.2009, 14:58
Tak už dnes snad naposledy.
Všechno jsem nainstaloval, včetně skoro 200 MB programu DWG TrueView (má to 1007 souborů) a Design Review 2010 rozpohyboval. DWG soubor mi to už otevřelo a zobrazilo  , konečně. Jak už byla u někoho jedna poznámka, opravdu to pracuje přes DWF, který se potom pošle protistraně a ta si musí naštěstí nainstalovat jenom Autodesk Design Review 2010. Takže se to konečně povedlo, pocity jsou ovšem smíšení. S povděkem vzpomínám na počítačový středověk, kdy jsem si koupil od bratislavské firmy SOVA program o velikosti cca 800 kB, který uměl rovnou zobrazit DWG soubor. Hladiny šlo také vypínat, otáčet s 3D modelem taky. Fakt je, že tam nešlo psát poznámky, ale to by pánové z firmy SOVA zvládli určitě taky. Byli to kabrňáci  .

Vladimír Michl
25.03.2009, 15:02
Princip práce s DWG se v Design Review 2010 nijak nezměnil - pro zobrazení DWG si jej nejprve na pozadí musí převést na DWF (jen otvírání DWG je teď logičtěji v dialogu Open). Pro zobrazení DWG je tak potřeba (stejně jako dříve) mít nainstalovaný DWG TrueView. Ten však zatím není ke stažení jako samostatná aplikace, jen jako součást "bootstrap" verze instalačního programu Design Review.
 
Ještě na vysvětlenou - Design Review 2010 lze stáhnout buď jako samostatný instalační program (např. pro šíření po firmě; vyžaduje ale některé systémové knihovny Windows - o jejichž instalaci se musíte postart sami) nebo jako "bootstrap" instalátor, který si potřebné systémové komponenty stáhne a nainstaluje sám.
 

Vladimír Michl
25.03.2009, 15:10
[QUOTE=Jan Rais]Jak už byla u někoho jedna poznámka, opravdu to pracuje přes DWF, který se potom pošle protistraně a ta si musí naštěstí nainstalovat jenom Autodesk Design Review 2010. [/QUOTE]
Ano, takto to funguje "odjakživa" (to není novinka verze 2010).
 
Nevím ale, jestli používáte správný postup - proč "potom pošle"? Pro připomínkování se protistraně posílá rovnou DWF (publikovaný z AutoCAD, Revitu, Inventoru) a teprve oni si pomocí Design Review návrh prohlédnou, opřipomínkují a pošlu zpět, a vy si jej pak načtete včetně připomínek zpátky do CADu. DWG soubor nikam neputuje.
 
Pro prohlížení DWFx (implicitní formát verze 2010) navíc není instalace žádného prohlížeče nutná. Umí ho prohlédnout a tisknout rovnou Windows.
 
Viz též DWF

koutnak
25.03.2009, 15:29

[QUOTE=koutnak]
Ovšem co znamená ta druhá hláška "To open DWG files, you must install the free helper application DWG TrueView" teda netuším. Žádné DWG nejde v Design Review 2010 otevřít. Že by to bylo tím, že je nainstalovaný ACAD?
[/QUOTE]Už jsem pochopil. V PC nebyl nainstalovaný DWG TrueView 2009, i když jsem byl přesvědčen, že nainstalovaný je.

Jan Rais
25.03.2009, 21:43
Já vím, pan Michl má pravdu a opravdu se to tak dělá a posílá se protistraně DWF. Podlehl jsem reklamě kde se psalo, že Design Review 2010 je také prohlížeč DWG souborů, tak jsem se domníval, že je v programu nějaká prohlížecí novinka. Pro stálou a vzájemnou komunikaci několika PC (kolegové designeři) je DWF dobrý, ale když mají výkresy otevřít kdekoliv kam jsou posílané, tak se mi opravdu osvědčil jedině formát PDF. Otevřou ho úplně všude. Už se mi několikrát stalo, že mi odepsali co jim to posílám za DWF s kterým si nemohou poradit. Takže to dělat jako dřív, posílat PDF a občas někomu DWF, ať má co dělat

Sedláček
26.03.2009, 08:03
Ctěl bych se zeptat pravděpodobně p.Michla.
Uvažuje Autodesk s DWG True Convert jako o samostatné aplikaci tak jak byla ve verzi 2007?
(Asi si sám odpovím že NE :))
 
Tento program používám k úplné spokojenosti (ve verzi 2007 - s verzí 2004 jsme měli problémy). Mám nainstalován i DWG TrueView 2009, který převod DWG umí také (dokonce s některými možnostmi navíc, jako např. připojení xrefů..) ale spuštění tohoto programu na našich vykopávkách (počítačích) trvá dost dlouho. Obávám se, že spuštění DWG TrueView 2010 bude ještě pomalejší. 

Vladimír Michl
26.03.2009, 09:10
Obávám se, že konvertovací funkce zůstanou jen součástí aplikace DWG TrueView. DWG TrueView je vlastně ořezaný AutoCAD (proto je tak velký a proto umí zobrazovat a převádět plný obsah DWG) a řada funkcí potřebných pro zobrazení, tisk a konverzi je společných, takže je asi jednodušší a levnější vývoj a údržba této bezplatné aplikace.
 
DWG TrueView 2010 už je ke stažení - viz stránka Download.

Jan Rais
26.03.2009, 11:05
Moc se omlouvám  , ta předešlá zpráve se mi teda ale opravdu nepovedla.Tak znovu. Pro prohlížení DWG, DWF, DXF souborů už dlouho používám free program "Free DWG Viewer", který je ke stažení na http://www.infograph.com/products/dwgviewer/Program je malý a rychlý.

Vladimír Michl
26.03.2009, 11:41
Nevýhoda těchto malých prohlížečů je že většinou neumějí novější formáty DWG a hlavně neumějí správně interpretovat všechny typy entit (takže na zobrazený obsah se nedá spolehnout). Ale na rychlý náhled mohou vyhovovat.

be_em
20.11.2009, 08:21
Prepáčte že otváram znova túto tému, ale pred včerom som si nainštaloval Desing Review 2010. Inštalácia prebehla síce bez problémov, ale plačem, banujem a mám chuť nainštalovať späť aspon verziu 2009. To ako je spravené menu, nad tým sa už rozplývať nejdem, je to blbý trend väčšiny programov ale ako je to sakra pomalé tak to je úžas. Však je to hlavne prehliadač, to má fungovať ako rýchlik. Program sa dlho otvára a práca s výkresmi je poznateľne pomalšia!!! :-( ... smutné

be_em
14.01.2010, 09:49
... a ďaľšia perlička ... mám výkres napr. vo formáte A1 a chcem si vytlačiť časť výrezu na A4 v totožnej mierke ako A1, t.j. v 1:2000 .... nemožné ... Design Review 2010 nemá """Zoom to 100%""" ... katastrofa!!!

... alebo sa mýlim a poradíte riešenie???be_em2010-01-14 09:50:28

Vladimír Michl
14.01.2010, 09:58
"Zoom" - myslíte Scale nebo "Fit to page"? Pokud nechcete měřítko měnit, pak dejte Scale=100% a "Tile pages".

be_em
14.01.2010, 10:21
nie nie ... "fit tu page" mi predsa hodí celú A1 na A4 ... a scale 100% pri prezerení výkresu nemám kde zadať, ale máte pravdu, zadá sa to až pri tlači .. ale to neni tip top riešenie ... nevyplním potom celú A4 a musím to skúšať na viac krát ... v Acrobat Reader dám zoom na 100% a dám vytlačiť "curent view" a hotovo. Ale ďakujem, tak nejak to funguje.

Vladimír Michl
14.01.2010, 11:42
Pojem "měřítko" má smysl až při tisku, ne na obrazovce. Možná se to chová jinak než Acrobat, ale potřebné parametry tisku myslím dosahnete také.