Zobrazit plnou verzi příspěvku: Deska stavby- připojení geometrie

martinm
24.10.2012, 11:35
Mám vytvořenou desku stavby z menu objemy a terén.V řezu chci připojit její geometrii k podlaze a nelze to.Společné čáry v řezu jsou pořád nepřipojené tzn. tlusté.Řešením by bylo změnit zobrazení čar, ale to bych musel dělat v každém řezu.Lze to provést ještě jinak?

Peter Jirat
24.10.2012, 12:51
Terén (toposurface) s ničím moc nespojíte. Takže se to většinou řeší tak, že se společné čáry přepíšou pomocí Linework na tenkou, popř se nastaví šablona pohledu s filtrem (podlahy na terénu tence, ostatní normálně) a spoj se obtáhne tlustou čarou (bohužel ve všech tisknutých řezech). Jiné řešení neznám, to ale určitě neznamená, že by nemohlo být :-)

martinm
29.10.2012, 08:54
Nevím jestli jsme se pochopili. Nechci připojovat topografii.Mým účelem využití "deska stavby" bylo, že se upraví terén pod ním. Ale deska nejde spojit s podlahou.Druhá varianta byla s využitím jen podlahy s vrstvou základové desky a terén se mi objeví i nad podlahou a musím jej ručně upravovat.Závěr:Mám tedy chápat že vytvořená deska stavby se chová jako topografie nikoliv jako základová deska stavby (podlaha)?