Zobrazit plnou verzi příspěvku: Diakritika

wili
04.02.2006, 20:51
Zdravím
Chcem sa spýtať, či používanie diakritiky v názvoch súborov (súčasť, zostava, výkres) môže spôsobiť nejaké problémy, alebo je to nepodstatná vec.
Vďaka za názor

krasa
06.02.2006, 07:53
Diakritiku v názvech souborů bez problémů používáme, jediný problém může nastat pokud používáte síťové disky provozované na linuxovém serveru, pro Vás jako uživatele v tom problém nebude, ale chudák správce, pokud tam má něco hledat. Ale jinak bez problémů.

Vladimír Michl
06.02.2006, 07:57
Myslím, že od verze 9 je to už bez problémů.

pavelstyl
06.02.2006, 08:16
Z mého pohledu (správce počítačové sítě) mě jímá hrůza, když vidím v názvech souborů háčky, čárky, přehlásky, tečky, průměry a jiné "divoké" znaky. Proto se uživatelům stále snažím vtloukat do hlavy, aby v názvech souborů a adresářů používali pouze znaky a-z, 1-9 a podtržítko.
Kolikrát jsem řešil problém typu AutoCAD mi nechce otevřít výkres. Stačilo vyházet háčky a čárky z názvů a najednou to šlo. Podobné problémy můžete očekávat při vypalování, automatickém zálohování apod.
Dále by při volbě názvu souborů bylo vhodné vzít v úvahu dvě věci. A to počet podadresárů (nedělat hlubší podadresáře než 8 úrovní) a dále mít na paměti, že celá délka názvu souboru (včetně cesty) by neměla být delší než 255 znaků.
Používáme veškerý software v angličtině - WinXP, AutoCAD, Office, ...
Pavel Štyl

Seiner
06.02.2006, 08:27
Naši uživatelé si také nechtějí nechat diakritiku vzít. Zatím jsem s tím vážnější problémy neměl. Dostali jsem ale podklady od belgické firmy a výsledek byl naprosto děsný. Například zálohovací program síťového disku to nestrávil.