Zobrazit plnou verzi příspěvku: Dialog Uložit jako, Otevřít atd....

aaares
10.11.2007, 12:08

Dobrý den,chtěl bych se zeptat, jak nastavit to, aby se mi při výběru (z nabídky Soubor) "Uložit jako" zobrazilo grafické okno (s možností výběru složek, typu a verze souboru - tak to bylo hned po instalaci) a ne jen slovní nabídka vedle kurzoru myši.  Asi jsme změnili něco v nastavení a teď zaboha nemůžu najít nic, co by to vrátilo do původního stavu. AC 2007Děkuji Petr
aaares2007-11-10 12:09:27

PepaR
10.11.2007, 12:16
Klasicky evergreen.
 
Nastavte si proměnnou FILEDIA na hodnotu 1.
 
Třeba Vám pomůže následující soubor: uploads/20071110_121525_Promenne_AutoCA.pdf

cestár
10.11.2007, 15:53
Dovolte mi malú úvahu o evrgrínoch.
Ako každodenný užívateľ ACADU už samozrejme viem, čo je filedia. Aj to že existujú systémové premenné. Viem aj to,že keď natrafím na akýkoľvek užívateľský problém, mám vziať príručku a študovať. No keď sa vžijem do kože začiatočníka (a ja som ním bol dlhé mesiace, možno roky), oblieva ma ešte dnes studený pot z obsiahlosti manuálu (daného obsiahlosťou možností programu). Keď si ale predstavím, že problém filedia sa určite vyskytuje aj v Kambodži, Laponsku a možno aj v USA, vychádza mi, že sú to denne desiatky rovnakých otázok. A preto by snáď pomohlo, keby nastavenia premenných skryté niekde v útrobách expressu dostali významnejšie miesto, napr. v Options. A samozrejme aj ikonka pre nastavenie defoltných hodnôt by bola pre začiatočníkov spásou.

PepaR
10.11.2007, 16:13
To je sice hezká myšlenka, FILEDIA by si místo v Možnostech zasloužila, ale to je již na zvážení programátorů.
 
Na druhé straně důvod proč byly vymyšleny proměnné, byl asi ten (toto je pouze má teorie) aby se zamezilo zbytečného zesložiťování dialogu Možnosti a i proto asi byly některá nastavení přesunuta do proměnných.
 
Určitě by ale nebylo naškodu vytvořit nějaký editor proměnných, který by byl uživatelky příjmnější než ten v ET a uměl by filtrovat proměnné podle verze AutoCADu a účelu (kótování, vzhled, atd.).