Zobrazit plnou verzi příspěvku: Domací tiskarna

Permonik
07.12.2012, 21:18
Dobrý večer, potřeboval bych si pořidit domu (k rodičum) novou tiskarnu. Teda spíš by se jednalo o multifunkční tiskarnu. Často tisku černou barvou (momentalně výkresy a zpravy do školy, občas i šablony na tvrdem papíru do dilny), využivam skener a chtěl bych na ni odesilat z NTB, který mám o patro vyš a na teměř druhé straně domu (vzdalenost skrs zdi je asi 10m). Pak bych měl i nějaké dalši požadavky, třeba tisk na tvrdy papír (karton). Zajimalo by mě jestli by nebylo vhodné investovat a mit možnost tisknou A3. Díky za tipy.

PepaR
08.12.2012, 11:57
Dobrý den,když jsem podobnou otázku řešil před 1/2 rokem, tak tiskárna na formát A3 byla pro mě zbytečně velká investice. Jestli mohu doporučit, porovnejte si i náklady na doplnění toneru. Zatím hodně dobrou zkušenost mám s multifunkčními tiskárnami CANON, konkrétně modelem MF4580dn. Umí skenovat ČB i barevně, náběh tisku je velmi rychlý, má duplex a síťové rozhraní. Vyšší modely mají i Wi-Fi, ovšem před investicí do Wi-Fi si prosím ověřte signál ve Vaší budově. Mám např. zkušenost, že u budov, kde je hodně železa ve stropní konstrukci (např. I nosníky), tak bývá často problém se signálem.

Otáhal
08.12.2012, 12:18
A3 tiskárny jsou o dost dražší než A4, takže si zvažte jestli větší formát opravdu potřebujete. A nezapomeňte na náklady na tisk. Ty rychle překročí samotnou cenu tiskárny. Zrovna Canon mívá ty náklady docela vysoké, ale záleží hodně na kategorii tiskárny. Vyšší modely mívají o hodně levnější tisk.Wi-Fi je šikovné pokud potřebujete mít tiskárnu jinde než je počítač.

zdenek.trcka
11.12.2012, 12:17
Zdravím,obávám se, že karton neschroupne žádná tiskárna (místo toho bych volil papír s vyšší gramáží), já používám teda produkty od HP (od A4 po A1) a nemůžu si stěživat, pokud jste student, tak to skuste přes kartu ISIC - u HP se daj získat slušné slevy. Pokud jde o velikost bych šel spíš cestou lepení dvou A4 nebo nějakého copy centra. Na tech 10m by to WI-FI měla zvládnout.


Permonik
12.12.2012, 22:07
Bydlíme v rodinném domě, a problém s wi-fi jsem neměl. Vyzkoušim uplatnik ISICa. Tisk větších výkresu mám v okolí, takže se spíše budu divat po menších. Ten Canon myslím že už trochu nad možnosti, pokud bych tsknul dost výkresu tak možna jo. Vadimi tam absence barevné barvy. Jinde na foru mi poradily tenhle typ http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=10514008J0W00VX10B8 , který by teoretický stačil. Zkusim se podivat na náklady na tisk.

PepaR
13.12.2012, 05:38
Dobrý den,odkazovaná tiskárna je inkoustová, věnujte tedy prosím vskutku pozornost těm nákladům na tisk. Pokud tisknete většinu stránek černobíle, vskutku bych zauvažoval nad klasickou laserovou ČB tiskárnou, kde doplňujete pouze toner.

Mrázek
13.12.2012, 10:52
1. Vlastním Canon Pixma 4950, což je stejný způsob tisku, ale není to multifunkce.
2. Tisková kvalita je velmi dobrá jak v oblasti běžného tisku, tak fototisku.
3. Tiskové náklady při použití originálních náplní jsou vysoké, ale existuje už řada výrobců alternativních cartidgí za zhruba třetinovou cenu (včetně čipu, který hlídá hladinu inkoustu.
4. Výhoda je pět nezávislých náplní - 4 pro barvu (CMYK) a pátá (s dvojnásobným objemem) pouze pro čb tisk. Takže pokud tisknete hodně čb, tak to nespotřebovává barevné inkousty.
5. Nevýhodou je pevná tisková hlava (cartridge jsou vlastně jen zásobníky inkoustu s hlídáním hladiny). Když se ucpe trochu, tak existují růzé metody čištění, ale když už se to zapeče moc, tak je to skoro na vyhození - kdysi jsem se zajímal o možnost výměny tiskové hlavy a bylo to skoro stejně drahé, jako nová tiskárna.
6. Tiskárna obsahuje jednu pro mne (jako pro nadšeného videoamatéra) velmi využívanou věc - potisk CD a DVD; placky vypadají profesionálně, přičemž potiskovatelná (printable) média nejsou o moc dražší než normální.
7. Resumé - já jsem s tiskárnou spokojený.

Mrázek
13.12.2012, 10:57
Jo a ještě jedna drobnost - kartony jsem nezkoušel, ale fotopapíry i s vyšší gramáží to bere bez bez problémů. Má to totiž zadní zásobník, kdy se papír v podstatě neohýbá.

Permonik
16.12.2012, 11:40
Díky za info a zkušenosti. Analýzoval jsem co zhruba tisknu, tisknem na tiskárně tak to vycházi zhruba pul čb a půlka barevně. Takže asi invenstujem do inkoustového Canonu.