Zobrazit plnou verzi příspěvku: Duplikát pohledu se zalomenou výškou pohledu

Peter Jirat
06.03.2024, 11:51
V R2024.2 se nám při duplikování pohledu (bez detailu) do nového pohledu zkopíruje i Zalomená výška pohledu, i když to je pohledově závislá entita. Je pro to nějaký důvod?

Pavel Homan
22.03.2024, 10:21
Zalomené výšky pohledu se kopírují přes duplikování pohledu i ve starších verzích Revitu. Je ale pravda, že Zalomené výšky pohledu jsou specifické pro pohled, takže bych také čekal, že se nebudou kopírovat. Poslal jsem dotaz na Autodesk, zda pro to mají nějaké vysvětlení. Budu informovat, až obdržím odpověď.

Pavel Homan
22.03.2024, 14:28
Zde je vyjádření od Autodesku:"Při duplikování pohledu se Revit snaží replikovat celé nastavení pohledu, včetně jakýchkoli Zalomených výšek pohledu definovaných v tomto pohledu. Proto se Zalomené výšky pohledu kopírují, jsou součástí nastavení pohledu. Je důležité si uvědomit, že i když jsou Zalomené výšky pohledu specifické pro daný pohled, můžete je kopírovat a vkládat do stejného pohledu nebo do jiných pohledů.Tento jev je také způsoben rozsahem příkazu Duplikovat spíše než Zalomenou výškou pohledu. Duplikování s nebo bez detailů ovlivňuje poznámkové objekty, ale neovlivňuje Zalomené výšky pohledu, protože jsou definovány jako součást nastavení pohledu jako kterýkoli jiný prvek modelu."