Zobrazit plnou verzi příspěvku: Duplikování prvku sestavy

roice
07.07.2011, 14:43
Mám jenom takovou mírně technickou. Umí nějak Inventor duplikovat jednotlivé prvky sestavy, myslím tím že vytvoří stejný objekt i se všemi vazbami a nastaveními které jsem již udělal. Takové uživatelsky vytvářené pole. Kopie není to správné ořechové protože je to to samé jako kdybych do sestavy vkládal nový prvek a pole použít není vhodné protože vzdálenosti mezi jednotlivými prvky nejsou stejné.Příklad mám profil ve kterém potřebuji rozmístit, speciální oblé a zakroucené matice, každou různě daleko, ale vazby k profilu mají stejné. Namísto umisťování každé zvlášť bych umístil pouze první a pak třeba tažením s nějakou klávesou (3Ds max je to Shift+Lmyš jestli se dobře pamatuju) bych si rozfrkal matice tak jak potřebuju v celé délce profilu. Byla by to jen blbůstka pro urychlení práce a dost možná bych to měl hotovo, za tu dobu co tohle píšu, ale pro budoucnost by se taková věcička určitě hodila.

dusek
07.07.2011, 15:34
Pokud vkládáte díly z obsahového centra, využil bych funkce AutoDrop. Je zde možnost využít funkce Sledovat pole nebo funkce Vložit více. Příkaz by měl do všech děr zavazbit daný díl z OC.

roice
08.07.2011, 13:29
Áha ale to jde jen u obsahového centra, u umísťování vlastních komponent jsem to nikde nenašel.Ještě bych měl jednu takovou blbůstku, dá se někde najít souřadnice aktuálního zobrazení. Chtěl bych si u jiné sestavy nastavit nachlup stejný pohled na sestavu a mimo předefinovaných směrů na krychli jsem nenašel vlastní zadání.

dusek
08.07.2011, 13:50
Pokud jsou otvory tvořeny polem, jde použít příkaz Pole, tu použít první záložku, komponentu vyberete to co chcete kopírovat a druhým příkazem vyberete pole podle kterého chcete množit. Doporučuji použít výchozí prvek.u druhého jsem zkoušel hledat, ale nenarazil jsem na to, takhle z hlavy mne napadá použít nějakou pomocnou rovinu a použít příkaz Zobrazit plochu (tlačítko PageUp a kliknout na danou plochu)