Zobrazit plnou verzi příspěvku: Dvoumonitorové zobrazení

Cheff
05.06.2013, 14:43
Zdravíčko, mám dotaz ohledně zobrazení inventora na 2 monitorech. V CAD tipu 2611 je uvedeno, že lze použít na 2, 3, 4, ale osobně jsem se s tím ještě nesetkal. Nemyslím zapnout 2 instance a každou mít na jednom monitoru. Napadá mě "roztažení" jedné instance přez oba monitory nebo jak, ale to není 100% - při roztažení okna přez celý obraz (dvojklik na okno)se tento roztáhne přes oba monitory, což není žádoucí. Jde mi o to aby rozumně fungovalo "zvětšení" na celou plochu JEDNOHO monitoru (jedno jestli L / P). Používá to někdo?

Vladimír Michl
05.06.2013, 15:07
Řízení maximalizace oken Windows MDI aplikací provádí přímo driver grafické karty. Onen tip (11 let starý) popisuje spíše situaci, kdy hlavní okno aplikace máte přes všechny obrazovky a na nich pak jednotlivá okna dokumentů Inventoru, popř. panelů.

Seiner
05.06.2013, 15:16
Já teda moc nechápu dotaz. Ale jako logické využití více monitorů vidím umístit na primární monitor pracovní plochu aplikace a na sekundární nějaká plovoucí okna s nástroji. Ale záleží na okolnostech. Někdy třeba budu potřebovat vidět najednou 2 okna. Potom roztáhnu okno aplikace přes oba monitory a na něm uspořádám okna dokumentů.
  Ale, jak píše p. Michl, záleží, co vám umožní driver grafické karty, resp. jeho prostředí (např. panel NVIDIA)
(2 monitory používám. Třeba pro vývoj databázových aplikací je to vynikající - na jednom monitoru mám formuláře a sestavy, na druhém programový kód.)

Seiner
05.06.2013, 15:20
Ještě poznámka. Např. u mé NVIDIE mám volbu buď spojit oba monitory do jedné plochy - pak se maximalizace chová tak, jak popisujete. Jiná možnost je duální zobrazení (to používám) - pak jsou monitory jakoby nezávislé - okno se maximalizuje na ten monitor, na kterém je. Ale dá se i ručně roztáhnout na oba monitory.

dusek
06.06.2013, 08:32
Jestli jsem to dobře pochopil, a pokud to znáte, tak jako bych nic neřekl. Nevím co máte za operační systém, ale ve Win 7 lze okna "ukotvovat" i pomocí tlačítka Win na klávesnici a šipek nahoru, dolů, doleva a doprava. Tlačítko Win + šipka vlevo vám ukotví okno doleva, Win + šipka nahoru zas okno ukotví na celou obrazovku, ... . Lze si i takto okna přehazovat mezi monitory. Mám 2 monitory a lze si takto "ukotvit" i 4 okna vedle sebe, což je pro práci naprosto super, případně když se okno otevře v jiném než chci, tak pomocí Win a šipek si ho přesunu tam kam ho chci.

Cheff
07.06.2013, 12:39
Děkuji za nápady, a přiznám se, že jsem se špatně vyjádřil. Standartní použití mám jako p. Seiner. Tedy na "hlavním" monitoru kompletní práce a na druhém monitoru otevřené "podklady". V době kdy jsem pokládal dotaz, se tímto podkladem stala otevřená součást v Inventoru a řešil jsem jak co nejlépe inventora "roztáhnout" přes oba monitory. - Vzhledem k rozlišné velikosti obou monitorů, mi přetažení a ruční skládání oken přišlo poněkud kostrbaté, ale jinak to asi nejde (viz p. Michl). Kde mě právě vzhledem ke stáří příspěvku zajímalo, jestli se v tomto ohledu odehrál nějaký vývoj nebo nikoli...

dusek
07.06.2013, 13:39
ještě mne napadlo, co často používám, že si otevřu druhé okno s Inventorem a pracuji ve dvou zapnutých Inventorech najednou (jeden na ntb, druhý na monitoru). Vím, že to řešení není ideální, záleží co potřebujete tvořit, ale váš problém by to mohlo vyřešit.

Cheff
07.06.2013, 14:18
Ano toto řešení je většinou dobře použitelné, pokud se nejedná o díl, který s největší pravděpodobností záhy upravíte (náleží té samé sestavě) - proto jsem dvě instance zavrhl již v prvotním dotazu...