Zobrazit plnou verzi příspěvku: DWG do PDF -problém koty

sveco
25.06.2012, 10:40
Dobrý den, rád bych se zeptal jestli jde nějak vyřešit problém s Kotami když je převedu z DWG do PDF.Mám je v samostatné vrstvě "koty" ale v pdf se mi část kot ( "/" tyto čárky co jí ukončují) hodí do vrstvy "0". když poté vypnu vrtsvu koty tak mi tam tyto čárky zůstanou. Ale v DWG se mi to přitom nestává a vypne se všechno.Používám Autocad LT 2012. Děkuji

alfred
25.06.2012, 11:28
Podívejte se jak přesně je tvořen blok, který tvoří čárku. Pokud je to klasická šikmá stavařská čárka, tak to bude blok "_Oblique".Prostě blok otevřete v editoru bloků. Někdy je ten blok trochu "nakopán". Nevím proč se to děje, jestli za to může přetahování kótovacích stypů z prastarých výkresů, či co. Ale občas blbne třeba zobrazení barvy při použití barevně nezávislého stylu vykreslování apod. Zkuste taky, zda se to stejně chová pokud si založíte nový výkres, nakreslíte kótu a tu "vytisknete" do PDF.

sveco
25.06.2012, 12:28
Děkuji za odpověd. Pomohlo to že jsem blok přehodil do tý hladiny co jsem chtěl, pak už to funguje v pořádku. A ikdyž jsem vytvořil nový výkres s "počátečním" nastavením tak tam stále tento problém byl...Ale ikdyž jsem ted změnil blok "-Oblique" tak že jsem ho přehodil do vrstvy "koty", tak pokud budu vytvářet novou vrstvu např "koty2" tak  všechny tyto čárky budou stále ve vrstvě "koty". Nejde nějak v nastavení bloku nastavit, aby se ta čárka vždy přehazovala do vrstvy kde právě je?

splonk
25.06.2012, 12:42


To na co se ptate je o tvorbe bloku obecne... Na Foru se tady o tom dost diskutovalo... Osobne si myslim, ze davat "vnitrnosti bloku" do jine hladiny nez 0 je SPATNE,.... ikdyz to nekdy funguje. Dealm to pouze v pripadech, kde presne vim ceho chci docilit a kdyz vim, ze zvoleny zpusob nerozhodi nic jineho (u mne nebo u kolegy, ktery pak ten vykres odemne dostane).U bloku plati pravidlo: Vsechno davam do hladiny 0 (event. do Defpoints), a vsechno ByBlock.Ohledne Vaseho vykresu... Nemate nahodou ve Vyrezu zmrazenou 0 nebo Defpoints?Puzete prosim popripade inkriminovany vykres vyvesit?dekuji a zdarvimJASponza

sveco
25.06.2012, 13:04

uploads/20120625_130137_Problem_DWG-PDF.dwgtoto je jen úkázkový výkres,ale tento problém tam mám taky.Vím že je problém dělat bloky v jiné vrstvě než "0", ale nevím jak toto jinak vyřešit. Obvzlášt když mi to nedělá problém v dwg ale až v pdf. Zdá se mi to jako nějaká chyba při předělávání do pdf. Sice to neni nějak vážná chyba, ale mám pak v PDF o vrstvu navíc a když si to poté prohlíží někdo jiný než já tak v tom má nepořádek. A vrstvu 0 nebo Defpoints nemám zmraženou. 
sveco2012-06-25 13:06:31