Zobrazit plnou verzi příspěvku: DWG info

vbehun
20.03.2006, 09:27
Dobrý den,mohl bych vznést prosbu na pana Bašteckého - pokud se zde nachází - o aktualizaci utilitky (prohlížeče) DWGinfo (Peview of DWG file), viz zdeJe to velmi užitečné už jenom k získání malého náhledu a zobrazení verze AutoCadu - bohužel na AutoCad 2006 už v době vzniku nebylo pamatováno.Předem děkuji.

Seiner
20.03.2006, 13:19
(Protože se p. Baštecký neozývá - můj názor)
Asi trochu problém. Je tam použit DwgCtrl.ocx, kterého IMHO p. Baštecký není autorem a byla by zřejmě třeba novější verze. Kdyby o ní někdo věděl, hodila by se i mně. (Nebo kdyby uměl někdo něco takového napsat...)

vbehun
20.03.2006, 14:46

[QUOTE=Seiner](Protože se p. Baštecký neozývá - můj názor)
Asi trochu problém. Je tam použit DwgCtrl.ocx, kterého IMHO p. Baštecký není autorem a byla by zřejmě třeba novější verze. Kdyby o ní někdo věděl, hodila by se i mně. (Nebo kdyby uměl někdo něco takového napsat...)[/QUOTE]Pokud ano, pk zřejmě jej má nalinkovaný v tom exe modulu.Jinak DWGinfo.exe píše tohle:--------------------------------Section info (8 sections):Section:              CODE    VirtualSize:         0002A8B4Section:              DATA    VirtualSize:         000007B4Section:              BSS     VirtualSize:         00000670Section:              .idata  VirtualSize:         000018ECSection:              .tls    VirtualSize:         00000008Section:              .rdata  Section:              .reloc  Section:              .rsrc   --------------------------------     Imports:kernel32.dlluser32.dlloleaut32.dllkernel32.dllgdi32.dlluser32.dllcomctl32.dllwinspool.drvcomdlg32.dllModules imported:      9Functions imported:    290--------------------------------     Exports:OrdinalBase:                  0NumberOfFunctions:       0NumberOfNames:           0---

Seiner
20.03.2006, 20:32
Máte pravdu - omlouvám se. Myslel jsem, že jsem náhled do svého produktu (PDM) šlohnul tady, ale muselo to být někde jinde. Pan Baštecký si to podle popisu napsal sám. Doufám, že se ozve.

Seiner
22.03.2006, 07:03
Na přání p. Bašteckého přeposílám jeho vyjádření:
Dobrý den,
posílám odpověď přímo Vám, momentálně jsem mimo a nemohu se přihlásit přímo do fóra (mimochodem webové rozhraní vyžadující instalaci cookies mě poněkud nebaví). Klidně však tento email přepošlete do fóra.
... a nyní k věci:
Utilitka DWGinfo vznikla z vlastní potřeby a umí TEHDY EXISTUJÍCÍ datové formáty. Tehdy používaná interní struktura DWG souboru vycházela z obvyklých způsobů úsporného kódování binárních dat a je poměrně jednoduchá (dle mého názoru). Vlastní utilita je proto napsána jako krátký program v Delphi a tudíž není nutné cokoliv importovat (runtime prostředí Delphi si ovšem přidá níže citované importy).
V současné době jsem už mírně jinde (řeším řídící systémy obráběcích strojů) a CAD systémy používám pouze jako nástroj. Už neřeším (posledních 15 let stále stejné) problémy s neviditelnými entitami, nemožností rozumě okótovat oblouk, atd.
Mám ženu a děti a spoustu normálních starostí. Spím klidně i přesto, že Adesk vydává (opět) novou verzi programu, kde (podle mého názoru) stále chybí spousta základních věcí. Zato ovšem poslední verze intenzivně pracují na uzamčení uživatelů a JEJICH dat v systému pravidelných plateb jedné firmě.
Ohledně updatu rutiny DWGinfo: Neviděl jsem DWG soubory poslední verze, takže nemohu nic slibovat. Podle obecně dostupných informací by měla poslední verze používat jinou strukturu dat. Nicméně pokud by byl zájem, tak se pokusím vyšetřit trochu času a udělat nějaký update. Pokud budete chtít, tak mi čistě pro inspiraci zašlete několik DWG souborů uložených současně v několika verzích (alespoň jednu kopii starou verzí - třeba 2000).
zdravím
Jan Bastecky

Seiner
22.03.2006, 07:10
A nyní můj názor :-)
Do tématu jsem se zamíchal spíš omylem a program p. Bašteckého nepoužívám.Osobně bych se po zkušenostech do dalšího vývoje nepouštěl. Při té updatové smršti to nemá perspektivu rozumné životnosti.    Já jsem ve své aplikaci použil DwgCtrl.ocx a i jeho chování je nevyzpytatelné. Někdy náhled z formátu 2004 ukáže, někdy ne. (Neukáže ho např. většinou, pokud je v AutoCADu nastaveno na pevno ukládání ve formátu 2002.)   Radši bych ty náhledy řešil pomocí něčeho přímo od AutoDesku. Kdybych třeba věděl, jak se dělají náhledy v Exploreru - tam není problém.

vbehun
22.03.2006, 07:56

[QUOTE=Seiner]Na přání p. Bašteckého přeposílám jeho vyjádření:
...Ohledně updatu rutiny DWGinfo: Neviděl jsem DWG soubory poslední verze, takže nemohu nic slibovat. Podle obecně dostupných informací by měla poslední verze používat jinou strukturu dat. Nicméně pokud by byl zájem, tak se pokusím vyšetřit trochu času a udělat nějaký update. Pokud budete chtít, tak mi čistě pro inspiraci zašlete několik DWG souborů uložených současně v několika verzích (alespoň jednu kopii starou verzí - třeba 2000).
zdravím
Jan Bastecky[/QUOTE]Děkuji panu Bašteckému a panu Steinerovi.Doufám, že nebude zavalen příklady nových a starých verzí souborů.