Zobrazit plnou verzi příspěvku: Dynamické zadávání souřadnic

mark
22.02.2012, 12:37


Dobrý den.Chtěl bych se zeptat jestli jde přehodit styl zadávání souřadnic z polárního na kartézké, možnost jsem zatím nenalezl. Zapnu si dynamické zadávání souřadnic a kreslím úsečku, pro nakreslení úsečky se mi nabídne délka a úhel, vím, že můžu zadat délku a za ní udělat čárku a přepnu se do zadávání kartézkého. Jde nastavit tato volba jako výchozí a přepínat do polárního zadávání pomocí < ?V nastavení na tlačítku Dynamické zadání jsem v Nastavení vstupu ukazatele zadal kartézký formát, ale při tvorbě úsečky je opět vyžadována délka a úhel? Je třeba ještě něco nebo to nejde.Děkuji za případné rady.

Pavel Homan
22.02.2012, 16:02
V dialogu Nastavení kreslení, karta Dynamické zadání, vypněte "Povolit zadání kóty, kde je to možné". Pak se Vám již bude nabízet vybraná kombinace vstupních polí pro zadání druhého a dalších bodů.

mark
23.02.2012, 11:19

Myslel jsem trochu něco jiného. V nastavení vstupu ukazatele je Výchozí formát pro druhý bod a další body. Zde můžu zvolit polární nebo kartézký formát. Když si počkám na nápovědu, tak na popise Kartézský formát, se píše, že druhý bod bude požadován ve formátu kartézské souřadnice. Ať přepnu na cokoliv, tak při kreslení úsečky je vždy požadována pro určení druhého bodu délka úsečky a úhel což je polární, při přepnutí na kartézský formát, čekal bych, že pro druhý bod se zobrazí horizontální a vertikální kóta a ne délková kóta a úhel?Mám CAD Mechanical 2011.
mark2012-02-23 11:21:07

Vladimír Michl
23.02.2012, 11:38
To je jen vizuální zobrazení, zadat můžete samozřejmě X,Y. Spíš může být problém, že implicitně jsou očekávány relativní souřadnice - viz tip:
http://www.cadforum.cz/cadforum/qaID.asp?tip=4296